9.10.2014

Harga iPhone 6 di Malaysia dan Perbandingan iPhone 6, Galaxy Note 4, Xiomi Mi4

Wednesday, September 10, 2014 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Apple melancarkan dua model iPhone iaitu iPhone 6 dan iPhone 6 Plus. iPhone 6 bersaiz 4.7" dan iPhone 6 Plus bersaiz 5.5". Harga iPhone 6 di Malaysia dijangka sekitar RM2400-RM2500 dan iPhone 6 Plus antara RM2700-RM2800 berdasarkan harga iPhone 6 di Singapura. Bagaimana belum diketahui bilakah iPhone 6 bakal dijual di Malaysia dan harga rasminya.


Carta perbandingan di bawah menunjukkan perbezaan antara iPhone 6 bersama dengan model smartphone yang terbaru di pasaran ketika ini.sumber carta : soyacincau.com


Baca seterusnya...

9.09.2014

Beza Powerbank Mi Xiomi Original vs Palsu

Tuesday, September 09, 2014 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Powerbank Mi dari Xiomi China antara powerbank yang semakin popular sekarang ni. Antara sebab Powerbank Mi semakin popular kerana harganya yang murah iaitu RM36 untuk 10400mAh dan RM25 untuk 5200mAh serta reputasi produk Xiomi antara yang produk terbaik keluaran China. Hingga ada warga China mengatakan, jika produk negara mereka sendiri ditiru (imitation) oleh orang mereka sendiri, maka produk tersebut memang bagus. Maka tak hairanlah jika powerbank Mi dari Xiomi juga ada yang palsu (imitation).

Antara bahaya menggunakan produk powerbank Mi tiruan (fake) ialah kemungkinan produk tersebut boleh meletup seperti gambar di bawah.


Salah seorang pemilik powerbank Mi palsu berkongsi gambar ini di weibo.com.

Jadi, kepada mereka yang sudah memiliki atau bercadang mahu membeli Powerbank Mi dari Xiomi ini, elok selidik adakah produk itu palsu atau original dengan ikuti beberapa tips di bawah.

Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik