5.09.2014

Mangsa Kemalangan Baca Kamus Sebelum Bantuan Tiba

Friday, May 09, 2014 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Biasanya situasi di tempat kemalangan akan ada mangsa yang terbaring menahan kesakitan, manakala orang ramai akan datang membantu. Tetapi berbeza dengan kejadian yang menimpa seorang pelajar di Beijing. Pelajar yang menjadi mangsa kemalangan tersebut masih sempat membaca kamus digital sambil terbaring di tempat kemalangan sebelum bantuan tiba. Katanya, dia berbuat begitu kerana tidak mahu memikirkan kesakitan yang dialami.BEIJING 7 Mei - Seorang pelajar yang mengalami kecederaan selepas dilanggar sebuah kereta, cuba menahan kesakitan yang dialami dengan menghafal perkataan Inggeris dari kamus elektronik, sambil menunggu kehadiran ambulans.

Laman web Mail Online melaporkan, ketika kejadian, Wang Dafan, 18, dalam perjalanan ke kelas tutorial, sebelum motosikalnya dilanggar sebuah kereta di pusat bandar.

Selepas mengetahui kecederaan yang dialami tidak serius, Dafan mengeluarkan kamus elektronik Gizmo dan mempelajari kira-kira 107 perkataan Inggeris, sambil menunggu kehadiran ambulans.
"Setibanya di tempat kejadian, kami agak terkejut kerana walaupun cedera dia tetap tekun belajar. Dafan memberitahu saya, dia tidak boleh membuang masa kerana masa itu emas," ujar seorang jurucakap polis.

Dafan yang memenangi banyak anugerah dalam bidang akademik dan turut menerima biasiswa hanya mengalami cedera ringan di tangan, kaki dan kepala dalam kemalangan itu. 

"Mempelajari perkataan Inggeris begitu membantu saya untuk melupakan kesakitan yang dialami. Kemalangan itu turut mengingatkan saya bahawa hidup ini terlalu singkat dan pelajaran amat penting dalam mengubah hidup seseorang," kata Dafan.

Pelajar Universiti Capital Normal itu, bercita-cita mahu menyambungkan pelajarannya ke Universiti Oxford atau Cambridge. - Utusan Online

Baca seterusnya...

5.06.2014

Lelaki Ini Menari "Napoleon Dynamite" 100 Hari Berturut-turut Dan Hasilnya Menakjubkan

Tuesday, May 06, 2014 by Unknown · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
 
Baca seterusnya...

Look Up - Video Yang Patut Ditonton Oleh Semua Orang

Tuesday, May 06, 2014 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik