12.01.2012

Live Streaming Piala Suzuki AFF - Malaysia Vs Indonesia

Saturday, December 01, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Perlawanan Piala Suzuki AFF antara Malaysia vs Indonesia akan berlangsung 8.45 malam ini di Stadium Bukit Jalil. Siaran langsung perlawanan Piala AFF Suzuki Malaysia vs Indonesia boleh ditonton di TV1 (RTM) dan Astro 813.

Bagi yang tidak dapat menonton di saluran di atas, boleh menonton di Live Streaming Piala Suzuki AFF Malaysia vs Indonesia. (klik gambar di bawah)  



Selamat menonton!

Kami selaku rakyat Malaysia mendoakan akan kejayaan Harimau Malaya malam ini.

Hidup Harimau Malaya !!
Baca seterusnya...

11.30.2012

Gambar Kemalangan Konvoi Ferrari Di Karak

Friday, November 30, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Gambar kemalangan Ferrari di bawah dipercayai berlaku di lebuhraya Karak petang semalam. Ferrari tersebut dipercayai milik warga Singapura jika berdasarkan pada no pendaftaran (no plat) kereta Ferrari tersebut. Ferrari tersebut adalah salah satu daripada konvoi Ferrari.

Punca Ferrari tersebut kemalangan tidak dapat dipastikan tetapi dipercayai hilang kawalan akibat jalan licin kerana hujan. Jika dilihat pada gambar di bawah, agak teruk juga kemalangan tersebut hingga tercabut tayar hadapan.

sumber : mycarforum.com
Baca seterusnya...

Kenapa LEGO Antara Syarikat Terbaik Dunia

Friday, November 30, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Kenapa LEGO antara syarikat terbaik di dunia ? Jawapannya ada dalam video di bawah...



Wah..lepas ni ramai lah peminat-peminat Lego kirim surat ke Lego. Aku pun nak kirim surat jugalah mengatakan aku miss satu model Shell Lego Ferrari. Mana tau untung2 Lego pos satu model ke..Hehe..

Baca seterusnya...

11.29.2012

Maxis Tawarkan Unlimited Mobile Internet Usage

Thursday, November 29, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Berita baik buat pengguna Maxis terutama Maxis Mobile Internet dengan plan 1GB dan ke atas. Jika sebelum ini, apabila kuota penggunaan Maxis Mobile Internet telah habis, anda akan dikenakan caj Pay As You Go pada kadar 30 sen per MB.

Kini, bermula 3 Disember ini, pengguna Maxis Mobile Internet dengan plan 1GB dan ke atas boleh menggunakan internet tanpa had (unlimited) , tapi kelajuan internet akan dikurangkan apabila mencapai had kuota. (sama macam broadband UMobile).


sumber : soyacincau.com
Baca seterusnya...

(Gambar) Proton Satria Neo R3

Thursday, November 29, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Hari ini Proton memperkenalkan Proton Satria Neo R3. Agak pelik juga, sebab Mac tahun lepas Proton dah lancarkan R3 Satria Neo. Cuma kali ni nama R3 diletakkan dibelakang nama Satria Neo pula. Satria Neo R3 kali ini masih berasaskan Satria Neo CPS 1.6 sama seperti R3 Satria Neo tahun lepas cuma facelift mengalami perubahan.

Satria Neo R3 Exterior - tampil dengan aksesori R3 termasuk spoiler belakang , splitter hadapan, logo R3 hadapan dan belakang, pelindung sisi berwarna titanium dan rim aloi R3 16” untuk gaya yang lebih aggresif.

Satria Neo R3 Interior - kerusi semi-bucket R3 kemasan kulit, R3 floor mat, pemain audio 2 DIN multimedia yang diperbaharui dan sistem navigasi GPS.

Satria Neo R3 turut dilengkapi dua beg udara dan ABS dengan EBD. Didatangkan dengan 3 warna -  Tranquility Black, Fire Red and GTi Silver. 

Harga Satria Neo R3 1.6 ialah RM61,250 (manual) dan RM64,250 (auto).











sumber : paultan.org

Baca seterusnya...

(Gambar) Muka Seorang Budak Tertusuk Pemutar Skru

Thursday, November 29, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Nota : Mengandungi gambar-gambar yang agak mengerikan juga. Harap maklong.

BEIJING: Seorang kanak-kanak perempuan cedera selepas sebatang pemutar skru tertusuk pada mukanya.

Jiali dari Tianshui di wilayah Gansu, jatuh tersembam pada pemutar skru yang dipegangnya ketika melawat neneknya hingga menyebabkan alat itu menembusi hidungnya hingga ke soket mata.
Dia bernasib baik kerana pemutar berkenaan tidak terkena otaknya.

Kanak-kanak itu kemudian dikejarkan ke hospital. Pakar perubatan melakukan beberapa siri imbasan sinar-X bagi memastikan dia tidak mengalami kecederaan berkekalan.

Pemutar berkenaan tertusuk begitu kuat dan berhampiran otaknya hingga menyebabkan doktor pada mulanya tidak pasti sama ada boleh menariknya keluar tanpa menyebabkan kecederaan serius berpanjangan pada Jiali.

Jiali dibawa ke hospital tempatan tetapi dipindahkan dua kali kerana kakitangan merasakan mereka tidak dapat menangani kes itu.

Satu sumber berkata: “Ada kebimbangan pemutar skru itu tidak dapat dicabut dengan selamat. Dua hospital pertama tidak dapat memikirkan tindakan yang perlu dilakukan. Mereka tidak pernah berdepan dengan kes seperti itu sebelum ini.”

Bagaimanapun, ketua pakar bedah di hospital ketiga, Yu Qin mampu melakukannya kerana pernah berdepan dengan kes sama. - TS (HMetro)
Lagi gambar-gambar dengan baca seterusnya









sumber gambar : Daily Mail

Baca seterusnya...

11.28.2012

(Video) Behind The Scene Dragon Baby

Wednesday, November 28, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Rasanya anda tentu sudah menonton filem pendek Dragon Baby. Mengisahkan seorang kanak-kanak yang berpakaian ala Bruce Lee dan berkung fu dengan mainan dinasour. Pembuat filem ini Patrik Boivin, adalah orang yang sama yang menghasilkan Iron Baby pada tahun 2010.

Jika anda belum menonton lagi Dragon Baby, boleh menonton video Dragon Baby di bawah.



Amacam ? gempak tak video Dragon Baby tersebut. Tentu anda tertanya-tanya bagaimana filem pendek tersebut dihasilkan. Jawapannya ada dalam video Behind Dragon Baby.



Baca seterusnya...

11.27.2012

Seni Foto Orang Terapung

Tuesday, November 27, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

11.26.2012

Kalendar Cuti Sekolah Cuti Umum 2013 Malaysia

Monday, November 26, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Cuti sekolah 2012 bakal berakhir dan persekolahan 2013 bakal bermula. Tibalah masanya untuk jenguk-jenguk kalendar cuti sekolah 2013 dan cuti umum 2013, supaya perancangan rapi dapat dibuat. Kalendar cuti sekolah 2013 dan cuti umum 2013 adalah seperti jadual di bawah.

Takwim Cuti Sekolah 2014




CUTI UMUM PERSEKUTUAN DAN NEGERI
(MALAYSIA) 2013
Date
Holiday
Applicable to
1 Jan (Tue)
New Year
All except Johor, Kedah,
Kelantan, Perlis & Terengganu
14 Jan (Mon)
Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan’s Birthday
Negeri Sembilan only
20 Jan (Sun)
Sultan of Kedah’s Birthday
Kedah only
24 Jan (Thu)
Prophet Muhammad’s Birthday
(Maulidur Rasul)
National
27 Jan (Sun)
Thaipusam
Kuala Lumpur, Putrajaya,
Johor, Negeri Sembilan, 
Perak, Penang & Selangor only
1 Feb (Fri)
Federal Territory Day
Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
10 Feb (Sun)
Chinese New Year
National
11 Feb (Mon)
Chinese New Year (2nd Day)
National except Kelantan and Terengganu
4 Mar (Mon)
Anniversary of Installation
of Sultan of Terengganu
Terengganu only
29 Mar (Fri)
Good Friday
Sabah & Sarawak only
15 Apr (Mon)
Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 Apr (Fri)
Sultan of Perak’s Birthday
Perak only
1 May (Wed)
Labour Day
National
7 May (Tue)
Hari Hol Pahang
Pahang only
17 May (Fri)
Raja Perlis’ Birthday
Perlis only
24 May (Fri)
Vesak Day
National
30 May (Thu)
Harvest Festival
Sabah & Labuan only
31 May (Fri)
Harvest Festival
Sabah & Labuan only
1 Jun (Sat)
Agong’s Birthday
National
1 Jun (Sat)
Hari Gawai
Sarawak only
2 Jun (Sun)
Hari Gawai
Sarawak only
6 Jun (Thu)
Israk & Mikraj
Kedah, Negeri Sembilan & 
Perlis only
7 Jul (Sun)
Georgetown World Heritage
City Day
Penang only
10 Jul (Wed)
Awal Ramadan *
Johor, Kedah & Malacca only
13 Jul (Sat)
Penang Governor’s Birthday
Penang only
20 Jul (Sat)
Sultan of Terengganu’s Birthday
Terengganu only
26 Jul (Fri)
Nuzul Al-Quran
Kelantan, Pahang, Perak,
Perlis, Penang, Selangor 
& Terengganu only
8 Aug (Thu)
Hari Raya Puasa *
National
9 Aug (Fri)
Hari Raya Puasa *
National
31 Aug (Sat)
National Day
National
8 Sep (Sun)
Sarawak Governor’s Birthday
Sarawak only
16 Sep (Mon)
Malaysia Day
National
5 Oct (Sat)
Sabah Governor’s Birthday
Sabah only
12 Oct (Sat)
Malacca Governor’s Birthday
Malacca only
15 Oct (Tue)
Hari Raya Haji *
National
16 Oct (Wed)
Hari Raya Haji (2nd Day) *
Kedah, Kelantan, Perlis &
Terengganu Only
24 Oct (Thu)
Sultan of Pahang’s Birthday
Pahang only
3 Nov (Sun)
Deepavali
National except Sarawak &
Labuan
5 Nov (Tue)
Awal Muharram (Maal Hijrah)
National
11 Nov (Mon)
Sultan of Kelantan’s Birthday
Kelantan only
12 Nov (Tue)
Sultan of Kelantan’s Birthday
Kelantan only
22 Nov (Fri)
Sultan of Johor’s Birthday
Johor only
10 Dec (Tue)
Hari Hol Almarhum Sultan Johor
Johor only
11 Dec (Wed)
Sultan of Selangor’s Birthday
Selangor only
25 Dec (Wed)
Christmas
National



CUTI SEKOLAH MALAYSIA 2013
1st Term Holidays
9 Mac – 17 Mac 2013 (9 hari)
Mid-Term Holiday
25 Mei – 9 Jun 2013 (16 hari)
Mid-Year Holiday
2nd Term Holidays
17 Ogos – 25 Ogos 2013 (9 hari)
Mid-Term Holiday
10 November – 5 Januari 2014 (57 hari)
Year End Holiday

sumber : meng-kawi.blogspot.com (thanks)
Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik