11.23.2012

Rumah Di Tengah Jalan Raya

Friday, November 23, 2012 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Percayakah anda ada rumah di tengah-tengah jalanraya ? Di China, semuanya ada!

Rumah dalam gambar sebelah berada di tengah-tengah jalan raya dan rumah tersebut ada penghuni!

Jangan salah sangka, bukan pemilik rumah yang bina rumah di tengah jalan, tapi jalan itu dibina melalui rumah tersebut. Ini semua gara-gara pemilik rumah tidak mahu berpindah kerana tidak berpuashati dengan bayaran pampasan. Terbaek!

Lagi gambar dan berita penuh dengan baca seterusnya.


WENLING, China - Sebuah bangunan kediaman setinggi lima tingkat berada di tengah sebatang jalan raya yang baharu di Kampung Xiazhangyang di sini.

Bangunan itu tidak diruntuhkan kerana Luo Baogen dan isterinya enggan berpindah disebabkan ganti rugi yang ditawarkan pemerintah masih rendah.

Dia dan isterinya tinggal di salah satu tingkat bangunan tersebut.

Menurut laporan media, semua jiran pasangan tersebut sudah berpindah.

Beberapa buah kenderaan yang melalui jalan tersebut akan bergerak bahagian depan dan belakang bangunan berkenaan.

Bagaimanapun, jalan raya tersebut masih belum dibuka secara rasmi. - Agensi (Kosmo)Baca seterusnya...

11.22.2012

(Video) Samsung Bakal Keluarkan Galaxy S4 Skrin Boleh Lipat ?

Thursday, November 22, 2012 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
SEOUL: Kedatangan tahun baru tidak lama lagi mungkin turut menampakkan peralihan terkini kepada evolusi telefon pintar.

Syarikat Samsung dilaporkan semakin gigih menghasilkan telefon bimbit menggunakan skrin fleksibel dan tahan pecah sehingga ia boleh dilentur, digulung atau dilipat untuk disimpan dalam dompet.

Menurut media, syarikat teknologi gergasi Korea Selatan itu kini dalam peringkat akhir pembangunan telefon pintar fleksibel itu dan dijangka sedia untuk dipasarkan tahun depan. Penemuan terbaru itu dibuat hasil penggunaan diod pemancar cahaya organik (OLED) yang amat nipis dan boleh dipasang pada bahan seperti plastik atau lingkaran tembaga. Sambung bukan satu-satunya syarikat yang membuat pelaburan besar dalam penyelidikan menghasilkan skrin menggunakan OLED.

Selain Samsung, syarikat dari Jepun, Sony, serta LG Display - juga dari Korea Selatan - turut melancarkan prototaip seumpama itu. Bagaimanapun, Sambung menjadi syarikat pertama menjanjikan tarikh pengeluarannya dengan sumber yang rapat dengan syarikat itu memberitahu Wall Street Journal, produk berkenaan akan dipasarkan pada separuh pertama 2013.

Melihat kepada tarikh pelancaran produk penting dalam siri S Samsung itu, pemerhati berpendapat, produk teknologi skrin fleksibel berkenaan mungkin dinamakan S4. Penghasilan itu dibuat ketika pengeluar telefon pintar dan tablet mencari jalan mencipta produk berbeza daripada apa yang ada di pasaran. Pengarah Telefon Bimbit dan Paparan Baru IHS Electronics and Media, Vinita Jakhanwal, berkata AMOLED fleksibel boleh membantu Sambung menghasilkan produk unik di pasaran. - DM (HMetro)


Lagi gambar dan video dengan baca seterusnya.


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik