8.16.2012

(Gambar) Fizi & Ahmad, Pelakon Iklan Raya 2012 BERNAS #amkrew

Thursday, August 16, 2012 by Mr Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Tentu antara kita sudah menonton iklan raya 2012 BERNAS. Rata-rata ramai yang tersentuh dengan iklan tersebut. Memang mengharukan. Kreatif krew-krew yang terlibat dalam menghasilkan iklan raya 2012 BERNAS tersebut.Pagi ini dua orang pelakon utama iklan raya tersebut iaitu Fizi & Ahmad dijemput datang ke konti Hot FM. Kini mereka sedang ke udara dalam segmen Hot FM AM Krew.Berikut sediki info yang aku dapat dari temubual dj hot fm dengan Ahmad dan Fizi.
Nama tersebut memang nama betul mereka. Nama penuh aku lupa lah plak. Fizi memang buta, ahmad pula memang bisu (cara bercakap macam dalam iklan raya tu la). Ahmad dan Fizi masih ada ibu bapa dan ibu bapa ahmad datang sekali ke konti Hot FM. Ibu dan bapa Ahmad hantar Ahmad ke sekolah khas Pusat Pertuturan Kiu yang mengajar Ahmad bercakap.
Ahmad dan Fizi berkenalan ketika di set pengambaran iklan tersebut.
Laman Facebook Ahmad -> https://www.facebook.com/muhammad.matin.906
Mak Ahmad..
sumber : Laman facebook & twitter Hot FM


Baca seterusnya...

8.15.2012

(Video) Cara Caj Bateri Yang Dah Mati

Wednesday, August 15, 2012 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Kebiasaanya, bila bateri (no rechargeble) dah "weak" atau dah tak boleh pakai lagi (dead), kita akan buang bateri tersebut. Tapi video di bawah menunjukkan bagaimana bateri yang dah mati masih boleh dicaj.Baca seterusnya...

(Download) Lokasi Black Spot Semenanjung Malaysia

Wednesday, August 15, 2012 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Laman portal JPJ telah mengeluarkan senarai lokasi "BLACK SPOT" Penguatkuasaan Hari Raya Aidil Fitri 2012. Anda boleh muatturun (download) senarai lokasi "BLACK SPOT" Penguatkuasaan Hari Raya Aidil Fitri 2012 dalam bentuk pdf di bawah.

icon Lokasi Black Spot Semenanjung Malaysia
icon Lokasi Black Spot Negeri Sabah & Sarawak

Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia AMBIL PERHATIAN. Ini adalah kawasan yang kerap berlakunya kemalangan, dahulu ianya dikenali nama SAKARATUL MAUT dan JPJ akan memantau lokasi ini bagi mengurangkan kemalangan. Anda adalah digalakkan merancang perjalanan pulang ke kampung dan berhati-hati memanduSelamat memandu pulang ke kampung dan semoga anda sekeluarga selamat sampai ke kampung. Selamat hari raya maaf zahir batin.
Baca seterusnya...

(Video) CCTV Pemandu Bas Mati Terkena Objek Melayang

Wednesday, August 15, 2012 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Seorang Pemandu Bas Berjaya Menyelamatkan Penumpangnya Dari Kemalangan Kerana Berjaya Mengawal Basnya Ketika Memandu Di Lebuhraya. Dia Terkena Serpihan Besi Yang Datang Dari Arah Bertentangan Terus Menuju Ke Arahnya, Tetapi Dia Tidak Panik & Memperlahankan Serta Menghentikan Basnya Di Lebuhraya Dan Mengarahkan Penumpang Tidak Turun Ke Lebuhraya Walaupun Keadaannya Agak Kritikal Kerana Hentaman Laju Besi Tersebut.

Nasib Tidak Menyebelahi Pemandu Tersebut Yang Meninggal Selepas 4 Hari Kemalangan Tersebut. Dia Dihormati Sebagai Hero Kerana Ketabahan Dan Keberanian Serta Disaksikan Ribuan Penduduk Yang Hadir Memberi Penghormatan Ketika Pengebumian Dia.


Baca seterusnya...

8.14.2012

Jom Bantah Akta 114(a) !

Tuesday, August 14, 2012 by Unknown · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

Apa itu Internet Blackout ? Apa itu Akta 114A ? Sila baca penerangan lebih lanjut di laman stop114a.wordpress.com


Apa itu akta 114A


Baca seterusnya...

8.13.2012

Gambar Rawak Hari Ini

Monday, August 13, 2012 by Unknown · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik