6.15.2012

Kompilasi Video CCTV Yang Menarik

Friday, June 15, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Mari kita layan video kompilasi dari CCTV serata dunia. Moga ianya menjadi motivasi pagi anda hari ini.





*walaupun video ini adalah iklan Coca Cola,tapi still ada sesuatu yang dapat kita pelajari dari video di atas.


Baca seterusnya...

6.14.2012

Apa Yang Tak Kena Dengan Gambar Ni ?

Thursday, June 14, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Gambar di bawah adalah barisan pemain England EURO 2012. Gambar tersebut di ambil sebelum perlawanan antara England dan France bermula. Tapi... ada sesuatu tak kena dengan gambar di bawah..cuba anda selidik..

Jumpa tak apa yang tak kena dengan gambar di bawah ? Tak jumpa ?

Cuba kira bilangan pemain dalam gambar di atas. Cuma 10 orang sahaja dalam gambar tersebut yang sepatutnya ada 11 orang. So, mana lagi sorang tu ?

Nak tahu...tengok gambar di bawah...








Hahaha... orang lain semua sibuk nak bergambar..dia (Glen Johnson) boleh pula terlonjat-lonjat lompat bintang ke tepi padang. hahaha...


sumber : rushtravel.org




Baca seterusnya...

Kedudukan Terkini EURO 2012

Thursday, June 14, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Setelah 6 hari berlangsungnya EURO 2012, berikut adalah keputusan atau kedudukan terkini EURO 2012 mengikut kumpulan masing-masing.



sumber : sinar harian

Bagi yang mencari-cari laman website yang menawarkan free EURO 2012 live streaming, boleh baca entri di sini.


update 20 Jun 2012

Jadual dan keputusan terkini Euro 2012


Baca seterusnya...

Ini Bukan Ibubapa Yang Patut Dicontohi

Thursday, June 14, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Tonton Euro 2012 Di Internet (Free Live Streaming)

Thursday, June 14, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Demam EURO 2012 kembali melanda peminat bolasepak tanahair. Di Malaysia, anda boleh menonton live EURO 2012 di ASTRO dan juga TV3. Namun perlawanan live di TV3 hanya perlawanan-perlawanan tertentu sahaja.

Bagi mereka yang tidak mempunyai TV tapi hanya ada laptop dan internet, anda boleh juga menonton EURO di internet secara percuma. (Kes ni biasa berlaku bagi mereka yang bekerja malam di ofis dan ofis pula takde TV. :P )

Kat mana nak tengok EURO 2012 free live streaming ?

Anda boleh menontonnya di www.filmm24.com. Setakat ini, ini laman free live streaming EURO 2012 yang aku jumpa dan gambarnya cantik (bergantung kepada kelajuan internet). Tips untuk menonton free live streaming di filmm24.com adalah anda perlu sabar dengan segala mak nenek iklan yang muncul di skrin. Just klik "x" pada iklan tersebut. Ada banyak link live streaming yang disediakan, anda cari lah link yang berfungsi sampai dapat.

Manakala jika perlawanan EURO 2012 ada live di TV3, anda boleh menontonnya di tonton.com.my.

Selamat menonton EURO 2012 secara live streaming! :D




Baca seterusnya...

AirAsia Diarah Pulang Bayaran Tiket Kerana Tunda Penerbangan

Thursday, June 14, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Pengguna yang sudah biasa menggunakan perkhidmatan Air Asia tentu sedia maklum yang syarikat penerbangan itu kerap kali menunda penerbangan. Jika sejam dua tentu boleh diterima lagi, tapi jika berlarutan hingga berjam-jam lamanya hingga menganggu urusan-urusan kita yang lain. Sebenarnya sebagai pengguna, jika hal sedemikian berlaku kita boleh menuntut kembali hak kita melalui Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM).

Itulah yang berlaku ke atas seorang penumpang Air Asia di mana penerbangannya ditunda hampir 9 jam. Kerana tidak berpuas hati dengan penundaan tersebut, penumpang tersebut telah menfailkan tuntutannya di TTPM dan tuntutannya berjaya. Air Asia diarahkan memulangkan bayaran tiket sebanyak RM646 kepada penumpang tersebut.





PUTRAJAYA - Gara-gara menunda penerbangan sebanyak dua kali, syarikat penerbangan tambang murah AirAsia semalam diperintahkan oleh Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) agar memulangkan bayaran tiket seorang penumpang sebanyak RM646.

Penumpang itu yang merupakan Setiausaha Sulit Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Zoolihsan Ahmad, 37, menempah tiket penerbangan sehala ke Medan, Indonesia pada 20 Mei lalu atas urusan rasmi.

Bagaimanapun, ketika dalam perjalanan ke Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) di Sepang pada pukul 12.20 tengah hari, Zoolihsan menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada AirAsia berhubung penundaan penerbangan QZ 8055.

"Sepatutnya penerbangan saya ke Medan berlepas pukul 1.40 petang tetapi ditunda sehingga 8.40 malam. Jadi, saya mengambil keputusan untuk patah balik ke rumah kerana waktu yang ditunda terlalu lama.

"Sekitar pukul 7 malam saya kembali ke LCCT tapi sebaik sahaja sampai di kaunter AirAsia, saya dimaklumkan bahawa penerbangan itu sekali lagi ditunda kepada pukul 10.45 malam," katanya ketika ditemui di luar kamar TTPM di sini semalam.

Ekoran penundaan hampir sembilan jam itu, Zoolihsan terpaksa menghubungi Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob untuk kepastian sama ada wajar atau tidak beliau berlepas ke Medan. - Kosmo


Baca seterusnya...

6.13.2012

(Video) DIY iPad Stand dari Kotak

Wednesday, June 13, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Anda ada iPad atau tablet tapi anda tiada tempat letak (stand) untuk iPad atau tablet anda ?

Jangan risau, disini ada satu video DIY menarik yang menunjukkan cara-cara mudah untuk menghasilkan sendiri stand untuk iPad/ tablet anda daripada kotak (cardboard).









kreatif kan ?

Download template stand iPad (PDF)



sumber : howaboutorange.blogspot.com


Baca seterusnya...

iOS 6 vs Android Ice Cream vs Windows Phone 7 Mango

Wednesday, June 13, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Apple sudah memperkenalkan iOS 6 secara rasminya ketika WWDC 2012 11 Jun lalu. Banyak ciri-ciri yang menarik diperkenalkan. Difahamkan, iOS 6 bakal dilancarkan kepada umum sekitar September atau Oktober tahun ini. Ketika ini hanya iOS 6 beta sahaja diedarkan kepada pembangun-pembangun perisian. Ada juga khabar mengatakan iOS 6 beta juga telah berjaya di"jailbreak" kan. (menarik ni..)

Laman redmondpie.com telah mengeluarkan carta perbandingan antara iOS 6 vs Android Ice Cream (ICS) vs Windows Phone 7 Mango.





(Klik gambar tuk tumbesaran yang sihat)



Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik