3.17.2012

Video, Lirik Lagu Number One For Me - Maher Zain

Saturday, March 17, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Video Lagu Number One For Me - Maher Zain



Lirik Lagu Number One For Me - Maher Zain

I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I’m here for you

For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it’s time for you to rise
For all the things you sacrificed

Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you


Mom I’m all grown up now
I’ts a brand new day
I’d like to put a smile on your face everyday

Mom I’m all grown up now
And it’s not too late
I’d like to put a smile on your face everyday

You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me

Now I finally understand
That famous line
About the day I’d face in time
Coz now I have a child of mine

Even though I was so bad
I’ve learnt so much from you
Now I’m trying to do it too
Love my kids the way you do

Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you

Mom I’m all grown up now
I’ts a brand new day
I’d like to put a smile on your face everyday

Mom I’m all grown up now
And it’s not too late
I’d like to put a smile on your face everyday

You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me

There is no one in this world
That can take your place
Oooh I’m sorry for ever taken you for granted

I will use every chance I get
To make you smile
Whenever I’m around you

Now I will to try to love you
Like you love me
Only God knows how much you mean to me

Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you

Mom I’m all grown up now
I’ts a brand new day
I’d like to put a smile on your face everyday

Mom I’m all grown up now
And it’s not too late
I’d like to put a smile on your face everyday

The number one for me
The number one for me
The number one for me
Oh oh
number one for me


Baca seterusnya...

3.16.2012

(Video) iPad Boleh Masak Telur ?

Friday, March 16, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
iPad boleh memasak telur? Biar betul !!

Cakap banyak tak guna, anda saksikan sendiri video demo masak telur menggunakan iPad.





Amacam? sudah percaya? Hahaha... macam-macam lah diorang ni..



Baca seterusnya...

(Gambar) Sekitar Pelancaran Jualan New iPad di Seluruh Dunia

Friday, March 16, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Apple hari ini 16 Mac akhirnya dengan rasmi melancarkan jualan New iPad (iPad 3) di 10 buah negara terpilih. Beribu-ribu peminat Apple dari seluruh dunia menyerbu pusat jualan Apple. Ada yang sanggup beratur panjang di depan kedai Apple untuk beberapa hari lamanya.

Menurut salah seorang pembeli New iPad yang turut menjadi orang pertama beratur selama 5 hari, Zohaib Ali, 21 : ‘The iPad is the best product of the year and there won't be any more until 2013 so I am happy to queue. I love Apple products.’

Difahamkan, ada seorang lelaki dibayar £600 untuk beratur selama 4 hari. Giler aaa...



Situasi di Paris.




Situasi di Singapura.




Situasi di Tokyo

Apple fans snooze in the queue in Toyko, wrapped in tin foil to stay warm



Pembeli pertama Ne iPad di Tokyo, Ryu Watanabe


Situasi di Regent Street




First! Construction manager David Tarasenko gets the first-ever retail iPad - but admits it was the hype that made him open his wallet.


Perbezaan yang ketara antara iPad 2 dan The New iPad

sumber : Daily Mail

Baca seterusnya...

Jadikan iPhone Anda Seperti Kamera Tentera Ala Retro

Friday, March 16, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Sekali pandang apabila melihat gambar di bawah, tentu anda menyangka ianya sebuah kamera tentera antik tahun 40-an. Tapi percayakah jika ianya adalah sebuah telefon bimbit berteknologi tingi (hi-tech handset).


Sebenarnya, kamera tentera ala retro ini adalah iPhone case yang dikeluarkan oleh Gizmon untuk koleksi iCA Military Edition.

Lagi gambar dengan baca seterusnya.




See! ada iphone kan? Memang cool giler aa iPhone case ni. Teknologi terkini bergabung dengan rekabentuk retro. Memang cool!

sumber : digitaltrends.com



Baca seterusnya...

Hukum Akad Nikah Menerusi Sidang Video (Video Conference)

Friday, March 16, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-97 yang bersidang pada 15-17 Disember 2011 telah membincangkan mengenai Hukum Akad Nikah Menerusi Sidang Video (Video Conference). Muzakarah telah membuat keputusan seperti berikut:

Setelah meneliti keterangan, hujah-hujah dan pandangan yang dikemukakan, Muzakarah menegaskan bahawa para fuqaha’ bersepakat mensyaratkan bahawa bagi memastikan sesuatu akad nikah itu sah, ia hendaklah dilakukan dalam satu majlis (ittihad al-majlis) supaya semuanya terlibat secara langsung semasa pelaksanaan ijab dan qabul.

Sehubungan itu, memandangkan akad nikah menerusi sidang video telah memenuhi syarat Ittihad al-Majlis kerana ia dikelaskan sebagai Ittihad al-Majazi, Muzakarah bersetuju memutuskan bahawa adalah harus melakukan akad nikah menerusi sidang video dengan syarat-syarat seperti yang berikut :


  1. Hendaklah majlis ini berlangsung ditahap al-yakin bukan al-zhan.
  2. Tidak ada unsur penipuan (al-gharar) dan keraguan.
  3. Cukup semua rukun dan syarat-syarat sah nikah menurut hukum syarak.
  4. Digalakkan wali sendiri yang mengakad-nikahkan pasangan.
  5. Terdapat halangan untuk melakukan akad nikah di tempat yang ditentukan kerana berjauhan seperti berada di luar negara dan sukar bagi kedua-dua belah pihak berada dalam satu majlis yang sama disebabkan sakit, banjir dan sebagainya.
  6. Tertakluk kepada semua peraturan dan undang-undang (seperti Enakmen Keluarga Islam Negeri-negeri) yang sedang berkuatkuasa.

sumber : e-fatwa.gov.my



Baca seterusnya...

3.15.2012

(Video) Unboxing New iPad, 2 Blogger Vietnam Dapat The New iPad 3 Hari Lebih Awal

Thursday, March 15, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
The New iPad iaitu iPad generasi terbaru keluaran Apple yang baru dilancarkan hanya akan dijual bermula besok 16 Mac 2012. Ia dijangka dilancarkan serentak di 10 negara: Amerika Syarikat, Perancis, Kanada, Australia, Jerman, Jepun, Singapura, Switzerland, Britain dan Hong Kong. Malaysia tidak termasuk dalam senarai.Huhu.. Tapi anda boleh membelinya di Singapura jika mahu.



Menariknya, 2 orang blogger Vietnam telah berjaya memiliki The New iPad 3 hari lebih awal. Bagaimana ia memperolehi iPad tersebut, tidak pula dinyatakan. Blogger tersebut turut memuatkan video "unboxing the new iPad" atau dalam bahasa amanz.my - nyah-kotak.

Malangnya audio video tersebut dalam bahasa Vietnam tapi anda masih boleh menonton visualnya.

They say (courtesy of Google Translate) that: 'Holding the third generation is great - still very a solid machine like the iPad 2, but it is somewhat heavier and thicker.

'The biggest difference is the design on the back - the camera is slightly larger than the iPad 2, due to a large sensor and lens structure.

'In general, the third-generation iPad would be unsatisfying to those who want a radical change in design - but it is still very beautiful.' - Daily Mail


Saksikan video unboxing The New iPad (Nyah-Kotak iPad Baru) dengan baca seterusnya.














Baca seterusnya...

Cara Mudah Dan Jimat Baiki Kereta

Thursday, March 15, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Kenderaan yang dimiliki perlu dijaga atau diperbaiki jika mengalami kerosakan. Bagaimana pula jika komponen atau kenderaan kita rosak dikala kita mengalami masalah kewangan. Duit tak cukup untuk hantar kenderaan ke bengkel untuk diperbaiki. Orang kata, disaat-saat darurat, apa saja yang ada harus digunapakai. Asal boleh jalan sudah...

Mari kita lihat gambar pelbagai jenis kenderaan-kenderaan yang dibaiki ala-ala asal boleh.























Baca seterusnya...

Kisah Pensel dan Pemadam

Thursday, March 15, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
PENSEL : Saya minta maaf.

PEMADAM : Untuk apa?Awak tak buat salah pun dengan saya.

PENSEL : Saya minta maaf disebabkan saya,awak cedera.Setiap kali saya buat silap,awak pasti berada disitu untuk membetulkan kesilapan saya.Tapi setiap kali awak memadamkan kesilapan saya,awak kehilangan sebahagiaan dari diri awak,awak menjadi semakin kecil.

PEMADAM : Takpe,saya langsung tidak kisah tentangnya kerana... saya dibuat untuk membetulkan kesilapan yang awak dah buat.Walaupun suatu hari nanti saya tahu bahawa saya pasti akan hilang,saya bangga dengan kerja saya ni.Jadi jangan la risau sebab saya benci tengok awak bersedih...

PENGAJARAN: 'Ingatlah,ibubapa kita juga boleh diibaratkan sebagai pemadam diatas dan kita sebagai pensel.Mereka sentiasa berada disisi kita,membetulkan segala kesilapan yang kita lakukan.Kadang-kadang mereka terluka,akan menjadi kecil(tua) dan akhirnya hilang(meninggal dunia).Jagalah ibu anda dan balaslah jasa mereka dengan kebaikan'.

sumber : forward emel



Baca seterusnya...

3.14.2012

Video & Gambar Proton Baru P3-21A (Teaser)

Wednesday, March 14, 2012 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Lagi gambar terbaru model kereta Proton terbaru yang dikenali dengan kod P3-21A mula tersebar. Gambar tersebut merupakan gambar "sneak peak" dimana model terbaru Proton tersebut diletakkan di dalam kotak dan anda hanya melihat model tersebut secara mengintai melalui lubang-lubang yang disediakan (peek-a-boo). Model terbaru Proton tersebut dipamerkan kepada orang ramai di acara Proton Power of 1 di Bukit Jalil. Video "teaser" Proton P3-21A juga turut dipertontonkan kepada orang ramai. Harga model terbaru Proton ini sekitar RM60K-70K.






Satu lagi video teaser menunjukkan bekas pemandu F1, Jean Alesi memandu model terbaru Proton tersebut. Dalam video tersebut, beberapa ciri-ciri canggih model terbaru Proton terutamanya fungsi sistem Electronic Stability Programme (EPS) turut didedahkan.

















sumber : paultan.org


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik