10.31.2012

Objek Aneh Keliling Bulan Dirakam Di Sibu

Wednesday, October 31, 2012 by Unknown ·
Labels: ,

Seorang jurugambar profesional dari Sibu berjaya merakam satu objek misteri yang kelihatan seperti mengelilingi bulan ketika bulang mengambang penuh. Di fahamkan, objek tersebut muncul hampir 40 minit sebelum hilang.


Apakah objek misteri tersebut ? UFO ? Satelit ? Hanya Allah sahaja yang tahu.


SIBU: Kemunculannya menimbulkan tanda tanya kerana ia kelihatan seperti titik hitam yang bergerak perlahan-lahan seakan mengelilingi bulan.

Kemunculan objek aneh itu dirakam seorang jurugambar profesional, Justani Joni, 54, yang menyedari sesuatu apabila terpandang bulan mengambang penuh ketika berada kediamannya di Jalan Hulu Sungai Merah di sini, kelmarin.
Justani yang juga Setiausaha Majlis Daerah Luar Sibu (MDLS) memberitahu, objek aneh itu muncul secara tiba-tiba jam 8.30 malam sebelum hilang hampir 40 minit kemudian.

“Memang menjadi hobi saya jika cuaca baik saya akan merakam gambar bulan terutama ketika ia mengambang penuh.

“Namun, malam tadi (kelmarin) saya terkejut apabila mendapati kemunculan satu objek hitam yang bergerak mengelilingi bulan. Saya tidak tahu sama ada ia kapal terbang atau benda lain,” katanya.

Dalam pada itu, pensyarah Pusat Pengajian Sains Fizik Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Madya Chong Hun Yew ketika dihubungi berkata, berdasarkan pemerhatian awal ke atas gambar yang dihantar menerusi e-mel kepada beliau, kemungkinan objek dirakam itu adalah objek pegun di angkasa.- HMetro

0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik