3.29.2012

(Gambar) Chinoz KLCC Terbakar

Thursday, March 29, 2012 by Unknown ·
Labels: ,

Suria KLCC terbakar ?? Petang tadi dunia twitter dipanaskan dengan berita Suria KLCC terbakar. Setelah diselidiki, rupanya bukan Suria KLCC yang terbakar tapi restoran Chinoz, KLCC yang terbakar. Kebakaran dipercayai dari bahagian dapur restoran Chinoz, disyaki daripada kebocoran gas.

Difahamkan, tiada kecederaan terhadap pengunjung KLCC dan api berjaya dipadamkan.

Saksikan gambar Chinoz KLCC terbakar yang disebarkan melalui twitter.kredit pic : ohbulan.comKUALA LUMPUR: Beratus-ratus orang telah dipindahkan dari KLCC akibat daripada kebakaran kecil di sebuah restoran di dalam bangunan itu.

Beberapa orang melihat asap keluar dari restoran dan memanggil pihak keselamatan pusat beli-belah, kata seorang jurucakap bagi pengurusan KLCC.

Pembeli dan pekerja pejabat adalah antara yang pertama yang dipindahkan diikuti oleh peruncit yang menutup cawangan mereka.

Penolong Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Wilayah Persekutuan Azizan Ismail mengesahkan kejadian dan berkata api telah dipadamkan dan tiada mangsa dan kecederaan dilaporkan. - mStar OnlineKUALA LUMPUR: Sebuah restoran di tingkat empat pusat beli belah KLCC di sini terbakar pada 5.20 petang ini.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata semua jentera telah dikejarkan ke tempat kejadian.

"Kita masih menunggu laporan pegawai di tempat kejadian," katanya kepada Bernama.

KLCC adalah antara destinasi pelancongan utama di negara ini. - BERNAMA


KUALA LUMPUR: Kebakaran kecil berlaku di sebuah restoran di aras bawah Suria KLCC petang tadi, menyebabkan orang ramai dan peniaga gempar apabila diminta segera keluar meninggalkan pusat membeli belah itu.

Dalam kejadian jam 5.20 petang itu, sistem saluran asap di bahagian dapur premis berkenaan terbakar menyebabkan asap tebal di bumbung Suria KLCC hingga boleh dilihat dari jauh.

Tiada kecederaan atau kemalangan jiwa dilaporkan dan api dapat dikawal selepas kira-kira 20 minit.

Petugas keselamatan KLCC mengambil masa 15 minit mengeluarkan orang ramai dari pusat membeli belah itu sebelum ia ditutup untuk kerja pemadaman api dan pemeriksaan keselamatan. - Berita Harian


Gambar Chinoz On The Park, Ground Level KLCC

p/s : Teringat plak kes letupan di Empire Shopping Gallery Subang Jaya tahun lepas.

0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik