12.17.2011

Gambar Perkahwinan Gay Ariff Alfian di Dublin Ireland

Saturday, December 17, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Baru-baru ini seorang bapa meminta pertolongan pihak Utusan Malaysia untuk mengesan anaknya, Ariff Alfian Rosli yang gagal dihubungi sejak tiga tahun lalu.

Anaknya itu adalah pelajar perubatan di Dublin, Ireland.

Pesara pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang telah berkhidmat selama 31 tahun, Rosli Haron, 56, kini buntu mengesan anak kedua daripada empat beradik itu setelah mencuba pelbagai usaha termasuk membuat laporan kepada polis, Wisma Putra, Kedutaan Malaysia di Ireland dan Kedutaan Ireland di sini, dalam tempoh tersebut.

Prihatin dengan keadaan itu, Pengerusi Biro Aduan Komuniti Pemuda UMNO, Datuk Muhd. Khairun Aseh berjanji akan terbang ke United Kingdom (UK) pada 23 Disember ini bagi bertemu dengan Kelab UMNO Luar Negara UK dan Ireland dalam usaha mengesan Ariff Alfian.

Muhd. Khairun berkata, buat masa ini, pihaknya masih mengumpul beberapa maklumat mengenai Ariff Alfian supaya usaha menjejaki pelajar terbabit dapat dilakukan.

Namun akhirnya disahkan Ariff Alfian berada dalam keadaan selamat di sana.

Duta Malaysia ke Ireland, Datuk Ramli Naam berkata, pihaknya maklum tentang kehadiran Ariff Alfian di negara itu sejak beliau masih dalam pengajian lagi.

Bagaimanapun, katanya, pihak kedutaan dan Wisma Putra tidak boleh mendedahkan maklumat terperinci bekas pelajar tajaan Petronas itu kerana menghormati Akta Data Perlindungan Peribadi Dublin.

Tetapi yang lebih mengejutkan, pelajar tersebut dikatakan telah berkahwin dengan SEORANG LELAKI bernama Jonathan di sana






Beberapa keping gambar perkahwinannya dengan seorang lelaki warga asing, tersebar di dalam sebuah laman web bigayweddingproject.com.

Apa yang mengejutkan, pada majlis perkahwinan sejenis yang dipercayai berlangsung dalam sebuah gereja di luar negara, dia memakai baju Melayu berwarna hitam, lengkap bersamping serta tanjak berwarna emas.

Pasangannya yang dianggarkan berusia lewat 30-an pula mengenakan busana sut lengkap warna hitam yang biasanya dipakai ketika majlis perkahwinan masyarakat Barat.

Laman web yang dipercayai menyokong perkahwinan homoseksual itu telah memuatkan sebanyak 15 keping gambar sepanjang majlis ‘perkahwinan’ itu berlangsung.

Antara yang disiarkan adalah pasangan itu bergambar di dalam kumpulan dan sedang diraikan setelah selesai menjalani proses bergelar ‘suami-isteri’.

Terdapat dua keping gambar lelaki warga asing itu sedang bersiap sedia melangsungkan perkahwinan sambil dibantu rakan-rakannya.

Turut menarik perhatian ialah gambar yang menunjukkan lelaki Melayu itu disarungkan cincin oleh pasangannya.

Menurut keterangan yang dipaparkan bersama kepingan gambar yang dipercayai dimuatkan pada 20 September itu, pasangan terbabit merupakan klien pertama bagi projek penggambaran majlis perkahwinan golongan homoseksual dikendalikan laman web berkenaan. - sumber MyNewsHub.my




Baca seterusnya...

12.16.2011

(Video) Ngeri! Penunggang Motor Terbabas dan Tercampak Seperti Superman

Friday, December 16, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Satu video kemalangan ngeri di jalanraya sekitar Ampang Puteri mula tersebar. Tarikh pada video rakaman CCTV itu ialah pada 2 Oktober 2011. Kira baru lagi la.

Aku tak pasti apakah kesudahan mangsa kemalangan tersebut. Hidup kah atau sudah meninggal dunia.

Apa-apa pun, moga video di bawah dapat memberi pengajaran kepada mereka yang suka bawak motor laju-laju. Berhati-hati di jalan raya. Sayangi diri anda.








kredit : Arqam Ismail


Baca seterusnya...

Cermin Kereta Retak ? Pecah ? Fix-A-Glass Sedia Membantu

Friday, December 16, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Masalah cermin depan kenderaan retak atau pecah memang selalu berlaku dikalangan pemilik kenderaan. Jika cermin depan tersebut tidak ditukar dengan segera, ia bakal mengundang bahaya kepada pemilik kenderaan dan juga pengguna jalan raya yang lain.

Memang banyak workshop-workshop yang menawarkan perkhidmatan menukar cermin depan kenderaan dan salah satunya adalah Fix-A-Glass. Mungkin ramai yang tidak pernah dengar dengan nama Fix-A-Glass, tapi ianya sudah beroperasi sejak tahun 2007 lagi.

Fix-A-Glass adalah 100% milik bumiputera, menawarkan penggantian cermin dari pelbagai jenis kenderaan - kereta,bas,trak,lori malah bot - dengan harga yang amat berpatutan. Fix-A-Glass juga membantu anda dalam menuntut insuran cermin hadapan (windscreen insurance claim) jika cermin depan kenderaan anda diinsurankan.





Untuk maklumat lanjut, pertanyaan, lokasi dan mengetahui promosi terkini dari Fix-A-Glass, boleh layari Facebook Fix-A-Glass dan juga laman web Fix-A-Glass.





Baca seterusnya...

12.15.2011

Brochure, Harga Proton Exora Bold

Thursday, December 15, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Difahamkan, besok (jumaat,16 Disember 2011) Proton akan melancarkan model Proton Exora Bold. Harga Proton Exora Bold adalah seperti berikut :
1.6 Standard MT - RM59,998
Bold 1.6 Executive MT - RM70,998
Bold 1.6 Executive AT - RM74,998
Bold 1.6 Premium CVT - RM79,998.
Exora Prime - RM88,998.


Sempena minggu "Proton 4 U Day" dari 16-18 Disember 2011, semua pusat jualan Proton seluruh negara akan memberi cenderamata kepada mereka yang memandu uji Exora Bold. Malangnya, Proton Exora Prime tidak boleh dipandu uji, hanya boleh dilihat di Crystal Showrooms Juru (Penang), Plentong (Johor) dan Mutiara Damansara (PJ) sahaja.

Lagi gambar dan brochure Proton Exora Bold dengan baca seterusnya.











sumber : paultan.org (thanks)

Baca seterusnya...

(Video) Filem Pendek Menerangkan Hudud Secara Umum. Matluthfi90 Pun Ada

Thursday, December 15, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:




"Curi yang sempurna". Ok. Now baru aku LEBIH faham tentang Hudud ni. Terima kasih kepada mereka yang menerbitkan filem pendek ini. Kepada yang lain, sebar-sebarkan dan selamat beramal.


Baca seterusnya...

Menangi Percutian ke Dubai Dengan Peraduan Mission Impossible

Thursday, December 15, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


The Impossible Missions Force has been framed for bombing the Kremlin! Now forced to operate in the dark, the IMF needs YOU to go undercover on a secret online mission and help them out on a covert operation.

Join the Impossible Mission Force and go ‘Undercover’ on Facebook – complete your daily missions and win yourself an all expense-paid trip for 2 to Dubai!

MISSION : IMPOSSIBLE GHOST PROTOCOL – The most thrilling mission of your life!

Check it out!



Baca seterusnya...

12.14.2011

(Video) Top 10 Aksi Khairul Fahmi Selamatkan Gawang Gol

Wednesday, December 14, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,




Baca seterusnya...

Awas! Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia Palsu

Wednesday, December 14, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Haih..macam-macam sekarang ni. Sampaikan Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) pun ada yang ambil kesempatan dan menaguk di air yang keroh.

Sebelum ni ada laporan mendakwa ada pihak menjual BR1M dengan harga RM50 sekeping sedangkan borang tersebut boleh didapati dengan percuma.

Kini tersebar pula berita mengatakan ada pihak cuba memalsukan BR1M dengan niat tertentu.


Ini BR1M yang palsu. Bahagian yang diwarnakan kuning adalah bahagian yang sepatutnya tidak ada dalam BR1M asli. (sumber dari facebook sharing)


Ini adalah BR1M yang asli. Tiada pun ruangan berkaitan maklumat akaun bank perlu di isi. Nampaknya ada pihak yang cuba mengambil kesempatan. Haih.... duit free punya pasal...ramai yang cuba ambil kesempatan di atas kelemahan orang lain.

Bagi pemohon-pemohon BR1M, rujuklah maklumat BR1M dari sumber yang sahih iaitu di laman portal rasmi Kementerian Kewangan.


Baca seterusnya...

12.13.2011

Bina Blog Yang Cantik Dengan WebMatrix

Tuesday, December 13, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Are you a budding site owner? Passionate on lamenting the ordeals of your daily lives in detail?

Or are you an expressive photographer, and love to share that perfect moment captured in split-second photos online?

With WebMatrix, you can easily create, customize and publish sites, on Windows, for free!

Share your day-to-day memoirs online with your friends, family and the world hassle-free now!

More Info about WebMatrix.


Baca seterusnya...

12.12.2011

Samsung Galaxy W (Most Wonder-ful Galaxy Series)

Monday, December 12, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Looking for mobility and connectivity on-the-go without burning holes in your pocket?

Look no more, designed for the fast and furious, the Galaxy W serves with 1.4GHz processor and a spacious 3.7” touch screen. With this impressive gadget in your hand, you’ll be gaming, video-viewing and web-browsing at every corner! And hey, it’s built with mammoth memory of 4GB!

Harga Samsung Galaxy W di Malaysia adalah RM999. (Dulu harga ni adalah harga Samsung Galaxy Ace, sekarang harga Samsung Galaxy Ace dah lebih murah)

Maklumat lanjut tentang spesifikasi Samsung Galaxy W.



Baca seterusnya...

3,500 Pekerja RapidKL Terima Bonus Setengah Bulan Gaji, Kenaikan Gaji Tahunan

Monday, December 12, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

KUALA LUMPUR: Kira-kira 3,500 pekerja RapidKL akan menerima bonus setengah bulan gaji dan kenaikan gaji tahunan minima RM30, menerusi perjanjian kolektif antara Kesatuan Pekerja-pekerja RapidKL dan Syarikat Prasarana Negara Berhad (Prasarana).

Perjanjian untuk tempoh lima tahun itu ditandatangani oleh Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana Datuk Shahril Mokhtar dan Presiden Kesatuan pekerja-pekerja RapidKL A. Somasundram di sini hari ini, dan berkuat kuasa serta-merta.



Mengulas perkara itu kepada pemberita, Shahril berkata perjanjian tersebut diharap dapat memberi galakan kepada mereka untuk meningkatkan prestasi kerja masing-masing.

"Seperti yang kita sedia maklum, RapidKL dan Prasarana secara umumnya masih bergantung kepada sokongan kerajaan untuk beroperasi dan ini sekali gus menghadkan keupayaan syarikat dalam melaksanakan niat untuk memberi yang terbaik kepada semua warga kerja," katanya.

Sementara itu A. Somasundram pula melahirkan rasa gembira dan puas hati dengan proses rundingan yang dijalankan dengan penuh keterbukaan dan ikhlas.

"Kami berterima kasih kepada pengurusan kerana mengamalkan sikap terbuka dan hormat kepada kesatuan...dan kami berjanji akan mengeratkan kerjasama dengan pengurusan bagi meningkatkan produktiviti dankualiti kerja pada masa hadapan," katanya. - BERNAMA



Baca seterusnya...

(Video) Cara Parking Kereta di Ruang Sempit

Monday, December 12, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Seorang pemandu yang menunjukkan kecekapannya meletak kereta di ruang sempit menjadi sensasi di laman perkongsian video YouTube, lapor akhbar MailOnline.



Lelaki tidak dikenali itu meletak kereta sedan miliknya di ruang sempit yang cuma muat untuk sebuah kereta bersaiz kompak.

Malah, dia berjaya keluar dari ruang parkir sama tanpa mencalarkan bampar kenderaan di hadapan dan belakangnya.

Dia mengambil masa sekitar lima minit untuk meletakkan keretanya di ruang parkir berkenaan di sini baru-baru ini. - Agensi (Kosmo)

Tapi jika dilihat daripada video di bawah, nampak seperti kereta lelaki tersebut sudah bersentuh dengan kereta di depan dan di belakangnya kerana nampak seperti kereta di depan dan di belakang sedikit bergoyang.

Saksikan video pemandu cekap tersebut parking keretanya dengan baca seterusnya..







Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik