9.30.2011

Apa Yang Difikirkan Oleh Pengguna iPhone, Android dan Blackberry ?

Friday, September 30, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,




Baca seterusnya...

Iklan iPhone 5 Mula Kelihatan di China

Friday, September 30, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
iPhone 5 belum lagi dilancarkan secara rasmi olep Apple, tetapi iklan iPhone 5 sudah mula kelihatan di China.

Cuba lihat iklan bunting di atas. Tajuk iPhone 5 tapi guna gambar iPhone 4. hehe

Macam-macam hal diorang ni

The Chinese characters below the iPhone say something to the effect of, "Now accepting advanced orders."

Though Apple has not even announced the existence of an iPhone 5 yet, this Dalian Apple reseller is now the second company to start accepting pre-orders for the next-generation Apple phone: German phone carrier Deutsche Telekom recently announced that, despite having no information about the specs or release date, it would begin taking reservations for the iPhone 5 in order to avoid "supply bottlenecks." That promotion, however, was not accompanied by a photo of what appears to be a artist's mock-up of what the next iPhone might look like. - huffingtonpost.com





Baca seterusnya...

Pensel vs Realiti, Artis Ini Sungguh Kreatif !

Friday, September 30, 2011 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:










Baca seterusnya...

4,000 Coli Digantung di Atas Jambatan Hot Metal Bridge

Friday, September 30, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
PITTSBURGH, Amerika Syarikat (AS) - Sebanyak 4,000 helai coli digantung di sepanjang sebuah jambatan di sini dalam kempen meningkatkan kesedaran orang ramai mengenai bahaya penyakit barah payu dara, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Coli berbagai saiz dan beraneka warna itu berkibar ditiup angin selepas digantung di atas wayar jambatan Hot Metal Bridge yang menghubungkan sungai Monongahela dengan pusat bandar raya ini, negeri Pennsylvania.

Semua coli tersebut akan digantung selama tiga minggu bermula kelmarin sebelum pakaian dalam itu dicuci dan didermakan ke beberapa rumah perlindungan wanita.

Coli-coli itu dibekalkan oleh pihak pengurusan syarikat pakaian tempatan, American Eagle Outfitters yang bertanggungjawab mencetuskan idea untuk mengadakan kempen tersebut.

Selepas coli-coli itu digantung kelmarin, ia berjaya menarik perhatian para pengguna jambatan berkenaan serta pihak media.

"Saya langsung tidak menyangka akan melihat sebegitu banyak coli. Kempen ini hebat. Saya berhenti untuk merakam pemandangan unik ini," kata seorang pengguna jambatan tersebut, Monica Minetola. - Agensi (Kosmo)

Haih..macam-macam..

Lagi gambar dengan baca seterusnya..







Baca seterusnya...

9.29.2011

Gambar Rawak Aksi Binatang

Thursday, September 29, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:












Baca seterusnya...

Giveaway 100 Tiket Movie Real Steel

Thursday, September 29, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Tayangan perdana movie Real Steel lakonan Hugh Jackman bakal ditayangkan pada 8 oktober ini. Ada 50 pair (100 keping) tiket untuk tayangan perdana filem Real Steel bakal diberi secara percuma.

Maklumat lanjut.


Baca seterusnya...

iPhone 5 Dilancarkan 4 Oktober Ini, Apa Kata Cuba iTable Dulu

Thursday, September 29, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Difahamkan, iPhone 5 yang ditunggu-tunggu oleh peminat produk Apple bakal dilancarkan 4 oktober ini.

Kalau anda dah tak sabar menunggu iPhone 5, bolehlah mencuba iTable.

Inilah dia iTable. Hah ambik ko. Besar meja! Rekabentuk iTable adalah sama seperti iPhone 4 cuma saiznya 10 kali lebih besar dari iPhone 4. Dengan 40 inci skrin, baru puas hati layan Angry Birds kan.. hehe

iTable dicipta oleh seorang jurutera Jerman,Benjamin Bachmeier. Luarannya menggunakan 8mm plexiglass dan boleh flip menjadikan berdiri macam TV.

Fungsinya seperti komputer dekstop dan boleh melayari internet melalui 3G. Kekurangan iTable ni ialah tiada skrin sentuh dan tidak boleh membuat panggilan. Disebabkan tiada skrin sentuh, jadi kena pakai keyboard dan mouse.

iTable boleh menggunakan sistem operasi Windows 7 dan Mac OS X 10.6.7, saiz harddisk 500GB dan ram 4GB dan dikuasakan dengan pemproses Zotac Ionitx .

Lagi gambar iTable dengan baca seterunsya.









amacam? nak tunggu iPhone 5 ke atau nak sambar iTable jer ? haha


Baca seterusnya...

Frank dan Louie, Kucing Miliki Dua Wajah Paling Lama Hidup

Thursday, September 29, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Inilah dia Frank dan Louie dari Conway, Amerika Syarikat. Seekor kucing yang mempunyai dua nama. Ini kerana kucing ini mempunyai dua wajah.

Frank dan Louie dinobatkan oleh Guinness World Records sebagai kucing yang memiliki dua wajah paling lama pernah hidup di dunia. Bulan ini usia Frank dan Louie sudah menjangkau 12 tahun.

Lagi video kucing berwajah dua dengan baca seterusnya.







Baca seterusnya...

Lagi Kes Rampas Kereta Dengan Taktik Langgar Belakang

Thursday, September 29, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Taktik merampas kenderaan dengan modus operandi melanggar kereta mangsa dari belakang dengan sengaja semakin menjadi-jadi. Kes terbaru berlaku di Jalan Kuching malam tadi. Mangsa seorang perempuan bersama bayi lelakinya. Memandu kereta Honda Accord.



KUALA LUMPUR — Seorang wanita nyaris kehilangan bayi lelaki yang berumur 14 bulan dalam satu kejadian rompak dan culik di Jalan Kuching, dekat sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira 9.15 malam itu, mangsa, Tan Lin Chiang, 26, bersama bayinya, Ong Chen Hau, dalam perjalanan pulang ke rumah mereka dari Selayang ke Taman Wahyu dengan memandu kereta jenis Honda Accord.

Lin Chiang berkata, semasa dalam perjalanan, tiba-tiba keretanya dilanggar dari belakang oleh sebuah kereta berwarna merah yang dinaiki empat orang lelaki.

"Saya memberhentikan kereta di tepi jalan, tetapi saya meragui dan berasa takut kemudian masuk semula ke dalam kereta.

"Kemudian datang tiga orang lelaki menarik saya keluar dan mengambil kereta saya bersama anak saya yang berada di dalam kereta,” katanya kepada pemberita semasa ditemui selepas membuat laporan polis di Balai Polis Jinjang, di sini, malam tadi.

Lin Chiang berkata, dia kemudian berlari untuk mengejar keretanya tetapi gagal, namun kejadian tersebut disedari seorang pemandu teksi yang kebetulan melalui kawasan itu lalu membantunya.

"Pemandu teksi itu menelefon suami saya dan memaklumkan mengenai kejadian yang menimpa saya dan anak saya. Kemudian dia menghantar saya kepada suami saya di Jinjang,” katanya.

Lin Chiang berkata, kira-kira 45 minit kemudian, beliau berjaya menghubungi telefon bimbit miliknya yang dilarikan suspek dan ia membawa kepada penemuan anaknya di sebuah restoran di Jinjang.

"Telefon bimbit saya dijawab oleh orang awam dan memaklumkan mereka menemui seorang bayi lelaki di kaki lima di hadapan sebuah restoran di Jinjang.

"Saya dan suami bergegas ke restoran tersebut dan mengambil anak kami yang masih berada di dalam kerusi bayi. Suspek meninggalkan anak kami bersama telefon bimbit saya dan beg tangan di hadapan restoran itu,” katanya. — Bernama



Adakah sindiket ini target pemandu perempuan yang memandu kereta mewah? So, kepada pemandu perempuan yang berkereta mewah, sila berhati-hati dengan sindiket ini.



Baca seterusnya...

9.28.2011

Gambar Toyota Avanza Baru ?

Wednesday, September 28, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,


Adakah ini gambar model Toyota Avanza yang baru? Difahamkan gambar ini yang dikatakan model Toyota Avanza yang baru mula tersebar di forum dan laman web dari Indonesia.


Perbandingan dari belakang model Toyota Avanza yang lama dan yang baru. hmm..

Ingat lagi sewaktu di awal kemunculan Avanza, ia merupakan satu-satunya model MPV 7 tempat duduk yang paling murah dan seterusnya paling laris ketika itu. Tetapi kini mampukah ia mengembalikan kegemilangannya seperti sebelum ini. Perodua Alza dilihat antara pesaing terdekat Toyota Avanza. Sama-samalah kita nantikan.

sumber : Paultan.org

Baca seterusnya...

Bored of Futsal, Badminton, or Regular Sports?

Wednesday, September 28, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
J.K. Rowling’s creative mind made her create “Quidditch”, a game played on broomsticks and it came to life on the movie screen. Let’s see how creative you can get at creating a game, and win prizes worth RM 50,000!

Milo Cans want to give away RM 10,000 cash and branded tablets! All you gotta do is create a game that people can play in a tournament!

The more wacky and unique it is, the better! You could be jumping around in sacks swirling around a hula hoop, as long as it has a purpose, the better. Create a game the world has never seen before!

Read more.


Baca seterusnya...

(Video) Motor Tron Berjaya Direalisasikan

Wednesday, September 28, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Sebelum ini blog ini telah memaparkan artikel motor tron berjaya di realisasikan. Boleh baca di sini.

Video di bawah ini pula adalah susulan dari artikel tersebut. Memang nampak motor Tron tersebut seperti motor Tron dalam filem. Cool!











Baca seterusnya...

Gambar Comel Anak Kura-Kura Afrika Bersama Ibunya

Wednesday, September 28, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:












x

Baca seterusnya...

Tahukah Anda Bagaimana Nak Seludup Burung Dalam Seluar?

Wednesday, September 28, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Pihak berkuasa lapangan terbang Rochambeau di Cayenne, French Guiana sedang menunjukkan beberapa ekor burung kelicap (hummingbird) yang berjaya dirampas dari di seludup oleh seorang penumpang penerbangan.

Setiap ekor burung kelicap itu dibalut dengan kain dan dimasukkan ke dalam poket-poket khas seperti gambar di atas.

Tapi tahukah anda di mana 12 ekor burung tersebut di letakkan untuk diseludup. Percaya tak bahawa burung tersebut diletakkan di dalam seluar betul-betul di bahagian seluar dalam! Dan penyeludup tersebut seorang lelaki!

Lihat gambar seterusnya. Jangan risau, aku dah sensored. haha..











Dengan paruh burung ni yang agak panjang, penyeludup tu tak risau ke kemaluannya dipatuk? Jawapannya, penyeludup tu dipercayai telah mengenakan ubat pelali pada burung-burung tersebut. Mungkin ubat pelali itu datangnya dari seluar dalam dia yang tak basuh kut. muahahaha..

p/s : Kesian burung ni, tentu ia mengalami trauma yang terlampau..




Baca seterusnya...

Gambar Letupan di Empire Shopping Gallery Subang Jaya

Wednesday, September 28, 2011 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Pagi ini kita dikejutkan dengan berita satu letupan berlaku di Empire Shopping Gallery, Subang Jaya. Ya, Empire Shopping Gallery yang dibuka tahun lalu dan terkenal dengan gelongsor paling tinggi di dunia (World's Tallest Indoor Tube Slide).

Kejadian letupan tersebut berlaku sekitar jam 3.40 pagi tadi dan difahamkan berpunca dari kebocoran gas. Setakat ini 4 mangsa disahkan cedera.

Berikut gambar-gambar sekitar letupan di Empire Shopping Gallery Subang Jaya yang dikongsi oleh orang ramai di twitter.



volkswagen golf GTI tu..







sumber : beliamuda.com & ondscene.my (thanks)

Menangi iPad 2 dengan hanya membaca buku!





SUBANG JAYA, 28 Sept — Empat orang cedera dalam letupan di pusat membeli-belah Empire Gallery di sini awal pagi ini.

Menurut saksi persekitaran di lokasi kelam-kabut dengan anggota polis, ambulans dan bomba kelihatan di kawasan kejadian.

Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim menghantar mesej menerusi Twitter pagi ini dan berharap penduduk kawasan berhampiran selamat.

Adun Subang Jaya Hannah Yeoh juga berada di kawasan kejadian, katanya.

Pusat membeli-belah itu dibuka tahun lalu.- The Malaysian Insider



SUBANG JAYA, 28 Sept — Letupan di kompleks membeli-belah Empire Gallery di sini awal pagi tadi dipercayai bermula di bahagian bawah tanah bangunan yang baru itu dan melibatkan saluran gas, kata Ketua Polis Daerah Subang Jaya ACP Zainal Rashid Abu Bakar.

Empat orang cedera dalam kejadian itu. Bangunan itu beroperasi tahun lalu.

“Kami belum dapat memastikan punca letupan tetapi kemusnahan adalah teruk, menjejaskan tempat letak kereta dan banyak kedai di bahagian bawah kompleks dan juga aras atas,” kata beliau kepada pemberita di tempat kejadian.

“Pasukan forensik kami masih menyiasat. Kami tidak dapat masuk di beberapa bahagian pusat (membeli-belah)... kerosakan sangat teruk dan kawasan itu telah disita,” katanya lagi.

Rashid mengesahkan bahawa panggilan diterima sekitar pukul 3.45 pagi tadi bahawa terjadi satu letupan di kompleks itu.

Menurut beliau, empat orang cedera dalam letupan iaitu dua pengawal keselamatan rakyat Nepal dan satu pasangan.

Kedua-dua pengawal keselamatan itu yang terperangkap di bahagian bawah tanah telah dihantar ke hospital kerana mengalami kecederan ringan. Mereka dikenal pasti sebagai K. Surendra Kris, 33, dan Chrring Dawak Sepa.

Daryl Chua, 27, dan teman wanitanya Hibbie Tan, 23, kedua-duanya eksekutif jualan juga telah dihantar ke hospital tetapi dibenarkan keluar hospital kemudian.

Ketika ditemui kemudian, Chua memberitahu pemberita bahawa dia sedang berjalan bersama teman wanitanya ke arah kios bayar fi letak kereta, yang terletak beberapa langkah dari kedai Starbucks kira-kira 3.30 pagi dan mendengar letupan.

“Sebelum itu kami berada di La Bodega untuk makan malam dan kemudian berlepak di luar kereta. Tiba-tiba kami mendengar letupan semasa hendak ke kios... macam dalam filem. Saya ingat (letupan) bom,” katanya lagi.

Chua berkata, ekoran letupan itu dia terjatuh dan tercampak beberapa meter dan mengakibatkan lecet di bahagian tangan.

Katanya, dia juga dengar bunyi kaca berkecai dan melihat runtuhan bangunan selain bunyi siren keselamatan premis, menyebabkan dirinya panik.

“Dan, kemudian saya nampak api. Keseluruhan bahagian depan kompleks rosak sama sekali. Saya ingat saya sudah mahu mati,” katanya lagi.

Apabila keadaan reda sedikit, Chua berkata, dia membantu Tan yang tergeliat untuk ke kawasan yang selamat dan memaklumkan mereka yang lalu lalang dan penduduk kawasan berhampiran berkejar ke lokasi kejadian.

Keretanya, Volkswagen Golf GTI berwarna hitam rosak teruk.- The Malaysian Insider









Wanna go on holiday with your buddies? Cekidout yaw!


Baca seterusnya...

9.27.2011

Rekebentuk iPad Case Yang Menarik

Tuesday, September 27, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Otter Box iPad Cover



Grove iPad Case



Dunhill iPad Case


Book iPad Case


Sherpa Carry iPad Case




Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik