9.15.2011

Plaza Low Yat Crazy Sale 15-18 Sep 2011, Ipad 2 RM750!

Thursday, September 15, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Plaza Low Yat yang terkenal dengan pusat membeli-belah barangan digital terbesar di Malaysia menyambut ulangtahun mereka yang ke-11 tahun ini. Sempena dengan ulangtahun tersebut, Plaza Low Yat telah mengadakan Plaza Low Yat Crazy Sale 15 September sehingga 18 September ini.

Bermula pukul 1 petang ini, crazy sale tersebut akan bermula dan pelbagai barangan dijual dengan harga yang amat murah sekali. Gielr murah.

Salah satu barangan yang menarik perhatian adalah iPad 2 16GB dengan harga RM750!

Bagaimanapun, semua harga diskaun tersebut hanya untuk pembeli bertuah yang layak. Difahamkan, anda perlu membeli sekurang-kurangnya barangan bernilai RM50 atau lebih dalam satu resit di kedai-kedai yang turut serta. Kemudian satu lucky draw akan dilakukan, jika anda bernasib baik anda akan berpeluang membeli barangan yang dinyatakan dalam kad lucky draw tersebut dengan harga diskaun.

Ini bermakna, anda tidak boleh mendapatkan iPad 2 16GB dengan harga RM750 jika anda tidak bertuah ataupun kad lucky draw anda menunjukkan barangan diskaun yang lain.

sumber : facebook Plaza Low Yat.

Selain dari itu, anda boleh dapatkan telefon Blackberry serendah RM399! Cekidout yaw!


p/s : Ramai yang cakap Galaxy Tab 10.1 mantap!



Baca seterusnya...

9.13.2011

Harga BlackBerry Bold 9900 (Pelan Maxis)

Tuesday, September 13, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Hampir dua minggu Celcom melancarkan pelan Blackberry Bold 9900 dengan harga serendah RM1,288, kini Maxis pula melancarkan pelan Blackberry Bold 9900 dengan harga serendah RM1,390.

Bagaimanapun, sehingga entri ini ditulis, masih tiada kemaskini pelan Blackberry Bold 9900 di laman maxis.

update
Maxis telah mengemaskini semua pelan Blackberry dan terdapat penurunan harga untuk pelan model Blackberry sebelum ini.

Get a BlackBerry today for as low as RM399!



sumber gambar : soyacincau.com

HTC ChaCha dari Maxis pun menarik juga tuk mereka yang suka berfacebooking.Link






Baca seterusnya...

Brochure, Harga & Spesifikasi Myvi Extreme 1.5

Tuesday, September 13, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Selain dari MyVi SE 1.5, Perodua juga turut bakal melancarkan satu model MyVi 1.5 lagi iatu Myvi Extreme 1.5 .

Laman www.buy-perodua.com juga turut mendedahkan brochure rasmi Myvi Extreme 1.5 . Dengan harga serendah RM58,200 hingga RM61,700.

Lagi gambar Brochure, Harga & Spesifikasi Myvi Extreme 1.5 dengan baca seterusnya..








sumber : buy-perodua.com



Baca seterusnya...

Brochure, Harga & Spesifikasi Myvi SE 1.5

Tuesday, September 13, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Laman www.buy-perodua.com telah mendedahkan brochure rasmi MyVi SE 1.5. Dengan harga serendah RM50,900 hingga RM56,500 , rasanya agak berbaloi kut.

Lagi gambar Brochure, Harga & Spesifikasi Myvi SE 1.5 dengan baca seterusnya..












sumber : buy-perodua.com

Baca seterusnya...

Video, Lirik Lagu Aishiteru – Zivilia Band

Tuesday, September 13, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Video Lagu Aishiteru – Zivilia Band





Lirik Lagu Aishiteru – Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan


reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Wo wo wo.. a a ai aishiteru


Baca seterusnya...

Pizza Hut Chunky Loaded

Tuesday, September 13, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Menu terbaru pizza dari Pizza Hut iaitu Pizza Chunky Loaded. Nampak menarik dan tawaran pun menarik. Mesti cuba ni! :D

Maklumat Lanjut.


Baca seterusnya...

Gambar Jersi Baru Queens Park Rangers (QPR) MAS AirAsia

Tuesday, September 13, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Inilah dia gambar jersi terbaru Kelab Bolasepak Queens Park Rangers (QPR) bagi musim 2011/2012 dan 2012/2013.

Jersi QPR berbelang biru putih dengan logo Malaysia Airlines (MAS) ditaja oleh MAS dan digunakan untuk perlawanan di tempat sendiri (Home Jersey). Manakala tajaan AirAsia adalah bagi perlawanan QPR di tempat lawan dan jersi 'ketiga' pula bagi kedua-dua musim BPL yang serupa.

Untuk makluman, Kelab Bolasepak Queens Park Rangers (QPR) dimiliki oleh Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes dengan 66 peratus kepentingan didalamnya.

Bagi mereka yang menonton perlawanan QPR vs Newcastle United malam tadi, tentu dapat meliwat jersi terbaru tersebut yang pertama kali dipakai ketika perlawanan BPL. Keputusan QPR dan Newcastle seri tanpa jaringan.

p/s : cantik pulak jersi QPR yang baru ni (maksud aku jersi yer,bukan model nyer) Lepas ni kalau ke Padang Besar, nak carilah jersi QPR ni.



Baca seterusnya...

9.11.2011

Video Tha Sophat, Budak Kemboja Hisap Susu Terus Dari Lembu

Sunday, September 11, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

Dalam Buletin Utama semalam memaparkan berita yang agak mengejutkan juga dimana seorang kanak-kanak Kemboja berusia 20 bulan menyusu terus dari lembu.

Kanak-kanak Kemboja itu bernama Tha Sophat dari Desa Koak Roka, Provinsi Siem Reap, Kamboja. Dia dibesarkan oleh neneknya setelah ibubapanya meninggalkannya kerana mencari kerja di Thailand. Sejak ibunya tiada, Tha Sophat meminum susu terus dari lembu atau biasanya dipanggil menetek.

Kesian juga aku melihat budak ini. Sampai macam tu sekali kedaifan hidup mereka.

Lagi gambar dan video kanak-kanak 20 bulan hisap susu dari lembu dengan baca seterusnya.










Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik