3.04.2011

Solowheel, Bakal Menyaingi Segway

Friday, March 04, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

Produk di atas ini adalah sejenis unicyle yang namakan Solowheel. Produk ini dikatakan bakal menyaingi Segway, iaitu sejenis skuter mudah alih.


Solowheel yang direka oleh Shane Chen, 54, mampu membawa anda bergerak selama 2 jam untuk 45 minit caj dan boleh mendaki jalan berbukit.

Menggunakan bateri boleh dicaj semula jenis lithium-ion dan akan mengecaj bila menurun bukit dan apabila bergerak perlahan.

Saksikan video bagaiman Solowheel diaplikasikan. Nampak cool jer diorang pakai.





NEW YORK - Seorang pereka Amerika Syarikat (AS), Shane Chen mencipta ekasikal (basikal satu tayar) elektrik yang terkecil di dunia, lapor sebuah akhbar semalam.

Kenderaan satu tayar itu yang dinamakan Solowheel, sesuai untuk kegunaan harian atau riadah dan ia boleh dilipat supaya mudah dibawa ke mana sahaja.

Solowheel dijana motor elektrik berkuasa 1,000 watt dan memiliki kelajuan maksimum 20 kilometer sejam

Ia boleh bergerak selama dua jam dan boleh dicas semula dalam masa cuma 45 minit.

"Solowheel cuma seberat 9 kilogram dan anda tidak perlu merantainya seperti basikal," kata Chen.

Kenderaan itu dilengkapi beberapa sensor giroskop bagi memastikan ia seimbang dan stabil.

Penunggang hanya perlu mencondongkan badannya ke hadapan, kiri atau kanan untuk menggerakkan Solowheel atau mencodongkan badan ke belakang untuk memberhetikannya.

Solowheel yang berharga £975 (RM4,800) akan berada dalam pasaran pada bulan depan. - Agensi


Baca seterusnya...

Apabila Pelajar Elektronik Naik Bosan

Friday, March 04, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:









Baca seterusnya...

3.03.2011

Gambar Rawak Malam Ini

Thursday, March 03, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:







Baca seterusnya...

Design T-Shirt Yang Sempoi. Mana Nak Beli Yer

Thursday, March 03, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Cool kan design tshirt ni. Bila pakai, sekali pandang nampak macam dengan dukung bayi padahal lukisan jer. Sempoi jer..

Lagi gambar-gambar design tshirt yang sempoi dan cool..











kredit : unzem group


Baca seterusnya...

3.02.2011

Video Bayi Gelak Tak Ingat Punyer. Cute!

Wednesday, March 02, 2011 by MR Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Budak comel dalam gambar di atas ni bernama Micah. Baru berusia 10 bulan tapi sudah bergelar orang popular di youtube apabila videonya ketawa tak ingat punya tersebar dan menjadi hit selepas Alyssa Milano tweet tentang video tersebut.

Jika ibu bapa lain berhabis beratus ringgit untuk membuatkan anak mereka ketawa, tetapi bapa Micah hanya perlu mengoyakkan kertas sahaja untuk membuatkan anaknya, Micah ketawa sakan.

Saksikan video Micah ketawa yang pasti membuatkan kita juga turut ketawa apabila menontonnya. So cute....












Baca seterusnya...

Ular Kecil Makan Katak Besar

Wednesday, March 02, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Besarnya katak. Mampukah ular kecil ini menelan makanan berupa katak yang besar ini? Saksikan gambar seterusnya..











Baca seterusnya...

3.01.2011

Catherine Cook - Mark Zuckerberg Versi Perempuan

Tuesday, March 01, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Catherine Cook and her brother David were complaining about the choice of photographs in their annual school yearbook when an idea struck.

She set up a social networking site using a computer in her bedroom and in six years has built up 25 million users across the United States.

Myyearbook.com is one of the top 25 most visited sites in the country - and Miss Cook's company has just been valued at $20m.







sumber : Daily Mail


Baca seterusnya...

Anak Gorila Yang Comel

Tuesday, March 01, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

" Saya nak jadi macam abah bila besar nanti!" Agaknya, mungkin itulah yang cuba diberitahu oleh anak gorila itu kepada ibubapanya.







Baca seterusnya...

Adakah Ini Gambar MyVi 2011??

Tuesday, March 01, 2011 by MR Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Adakah ini MyVi 2011 yang heboh diperkatakan?? Nampak tidak jauh beza dengan MyVi yang sedia ada cuma beza dari facelift. hmmm...sama-sama kita nantikan perlancarannya nanti..

Lagi gambar..





sumber : emel.


Baca seterusnya...

Papan Tanda & Notis Lawak Di Tandas

Tuesday, March 01, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:












Baca seterusnya...

Supatra Sasuphan, Perempuan Yang Berbulu Paling Lebat di Dunia

Tuesday, March 01, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Supatra Sasuphan, kanak-kanak yang berusia 11 tahun ini dinobatkan oleh Guinness Book of Records sebagai perempuan yang memiliki bulu badan paling lebat di dunia. Supatra Sasuphan berasal dari Thailand.

Supatra Sasuphan menghidap penyakit ganjil yang dikenali sebagai Sindrom Ambras yang menyebabkan seluruh wajah, telinga, tangan kaki dan belakangnya dipenuhi bulu.

Supatra Sasuphan juga digelar 'perempuan serigala', bagaimanapun dia gembira dengan kelebihan itu.

"Saya gembira nama saya berada dalam Guinness Book of Records. Ramai orang terpaksa berusaha keras untuk tersenarai tetapi saya cuma perlu menjawab beberapa soalan," katanya.

Lagi gambar Supatra Sasuphan..











Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik