1.28.2011

Tasik Gippsland, Victoria, "Glows in the Dark"

Friday, January 28, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Gambar ini dirakam di tasik Gippsland Lakes in Victoria, Australia. Menurut fotografer tersebut, fenomena tersebut terjadi kerana berlaku reaksi kimia yang dipanggil bioluminescence. Fenomena ini amat jarang-jarang berlaku.

"The light is created by a chemical reaction called 'bioluminescence, which happens when a naturally-occuring micro-organism in the water is disturbed"
"To be there watching this bioluminescence is spellbinding and to see it like this is very rare"


Lagi gambar..








Baca seterusnya...

Pemuda Dapat Lesen L Tetapi Gambar Perempuan Bertudung

Friday, January 28, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Pemuda ini namanya Scott Allan. Seorang lelaki dan ada berjambang sedikit. Dia baru sahaja memohon lesen L dengan Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) menerusi internet tetapi belum menghantar gambar ukuran pasport miliknya.

Kemudian 2 minggu selepas itu dia menerima surat yang mengandungi lesen L yang di mohonnya itu. Menariknya, dia belum hantar lagi gambar pasport miliknya itu.

So, mari kita tengok gambar siapa pada lesen L Scott Alan ni.



Tu dia! gambar perempuan bertudung dilekatkan bersama lesen L milik seorang lelaki yang berjambang. hehe

Mari kita baca apa yang Mr Allan cakap,

Mr Allan said: 'I was surprised when I opened the envelope from the DVLA and found a driving licence because I had not completed the application process.

'That surprise turned to disbelief when I looked closer and saw the face of an unknown woman staring back at me beside my name, address and date of birth.

'There is no resemblance between the two of us whatsoever.

'I am a white male, with a beard and short hair but the photograph is of an Asian woman in an hijab - it's laughable.


Hahaha.. kami pun ketawa jugak Allan...

sumber : daily mail








Baca seterusnya...

Volkswagen XL1 Super Efficient Vehicle Kereta Jimat Minyak

Friday, January 28, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

XL1 Super Efficient Vehicle keluaran Volkswagen yang dipamerkan dalam Pertunjukan Kereta Qatar ini dikatakan kereta paling jimat minyak di dunia. Kereta ini menggunakan minyak diesel sebanyak 3.78 liter untuk bergerak sejauh 504 kilometer.

Walaupun jimat minyak, XL1 Super Efficient Vehicle mampu mencapai kelajuan maksimum sehingga 159 kilometer sejam (km/j).

Menggunakan enjin diesel TDI dua silinder bersesaran 800cc yang disambungkan dengan satu motor elektrik.

Kereta kompak dua tempat duduk itu hanya seberat 795 kilogram dan dibina menggunakan polimer gentian karbon yang diperkuatkan. Bagi mengurangkan beratnya, XL1 menggunakan material yang ringan seperti magnesium pada rodanya, brek cakera seramik dan aluminium untuk komponen penyerap hentak, sistem stereng serta angkup brek.

Kereta XL1 Super Efficient Vehicle dijangka memasuki pasaran pada tahun 2013 dengan harga yang berpatutan.

Lagi gambar XL1 Super Efficient Vehicle...












Baca seterusnya...

1.27.2011

MilkADeal - Cara Baru Untuk Berjimat

Thursday, January 27, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
MilkAdeal, cara baru untuk anda berjimat dengan diskaun yang ditawarkan setiap hari.




Gambar menunjukkan cara bagaimana milkadeal diimplemenkan.

Deal hari ini adalah tropicalitea and a large cookie di THE TEA REPUBLIC, Bangsar Shopping Centre pada harga RM8 instead of Rm14.50.

Dan banyak lagi deal deal menarik. Cekidout

Today's MAD deal is RM 8.00 instead of RM 14.50 for tropicalitea and a large cookie at the #tearepublic! WEE. Anytime is tea time! #milkadeal


Baca seterusnya...

Lirik Lagu Tema Gemilang TV3 (OST Gemilang)

Thursday, January 27, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Lirik Lagu Tema Gemilang TV3 (OST Gemilang) - Adi Mentor 4


Suatu ketika
Kita pernah tertawa
Suatu ketika
Kita pernah berduka
Memori lalu
Tersemat di hatiku
Buat azimat perjalananmu

Untuk tatapan anak bangsa
Ku titipkan satu cerita
Jadi pedoman untuk semua
Takkan mengalah sebelum melangkah


Impian menjadi haluan cita
Rintangaannn membakar azam di jiwa
Dan cinta bukan hanya kata-kata
Harapan semua anak merdeka
Oh..



Baca seterusnya...

Video Ambam, Gorila Yang Berjalan Dengan Dua Kaki

Thursday, January 27, 2011 by MR Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Inilah Ambam. Macho tak? ehehe.. Jangan tak tau, Ambam si gorila ni boleh berjalan dengan dua kaki macam manusia. Kebiasaanya, gorila berjalan dengan kedua-dua kaki dan tangannya tapi tidak dengan Ambam.

Kalu korang nak tengok Ambam ni, pergilah ke Port Lympne wild animal park, Kent UK. Kalu takde masa nak pergi, tengok gambar dan video kat bawah ni pun jadilah kan..












sumber : daily mail



Baca seterusnya...

Video, Lirik Lagu Ganas - KRU

Thursday, January 27, 2011 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,


Klip Video Lagu - Ganas - KRU



Lirik Lagu - Ganas - KRU

Disuruh diri aku berdiri
Disuruh duduk aku pun duduk
Setia tunduk pada arah telunjuk...itu aku


Kerana cinta aku menghamba
Mengejar hasrat hatimu damba
Arahkan saja mengikut kehendakmu...itu kamu
Hingga...


Mata tak terpejam mencari apa yang kau mahu
Tapi mulut ku berdiam tak mahu bergaduh
Baik telinga dengar saja semua perintah ku junjung
Biar hati calar-balar tetap bersabar
Ganasnya cintamu


Kau mahu itu aku begitu
Kau mahu ini ku pun begini
Jangan melawan nanti hukumannya bermuncung...itu aku


Kerana cinta aku menghamba
Mengejar hasrat hatimu damba
Arahkan saja mengikut kehendakmu...itu kamu
Hingga...


Selalu sungguh hatiku mengeluh
Entah kenapa masih setia
Tragis oh tragis bertemankan sadis


Mungkin kerana sayang ku tidak menentang
Gelengan pun dah menjadi angguk
Tragis oh tragis bertemankan sadis




Baca seterusnya...

Siapa Yang Ada Anak Kecik, Boring-boring Boleh Tiru Idea Nie..

Thursday, January 27, 2011 by Mr PenyuBiru · 7 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

1.26.2011

Macam-macam Ragam Pengguna Mesin ATM

Wednesday, January 26, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Mesin ATM adalah tempat mengeluarkan duit. Kebiasaanya ketika time gaji dah keluar, time tu lah mesin ATM akan dipenuhi dengan orang ramai. Bagaimana pula time hujung bulan? Siapa pula yang menggunakan mesin ATM? Mari kita lihat siapa yang kena..

Batman


Pengemis. Siapa kata pengemis takde duit dalam bank.




Superman pun ada. Tapi apsal baju koyak rabak tu. Baru kena pow kut..






Baca seterusnya...

1.25.2011

Alamak! Kereta Ku Di Genggam Tangan Gergasi

Tuesday, January 25, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:





Baca seterusnya...

At.mosphere - Restoran Tertinggi Di Dunia

Tuesday, January 25, 2011 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Restoran At.mosphere ini terletak di tingkat 122 Burj Dubai (422 meter dari tanah). Burj Dubai adalah bangunan tertinggi di dunia sekaligus menjadikan restoran At.mosphere ni restoran tertinggi di dunia. Makanan paling mahal sekali yang terdapat di restoran At.mosphere ialah Maine Lobster dengan harga £100.

Hanya mengambil masa dalam seminit untuk sampai ke restoran ini menggunakan lift.

lagi gambar restoran At.mosphere yang menawan sekali..












Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik