11.15.2011

Harli Jordean - Budak 8 Tahun Jadi Hartawan Dengan Jual Guli

Tuesday, November 15, 2011 by Unknown ·
Labels:

Info ini mungkin akan memberi satu motivasi atau suntikan semangat buat anda yang masih tercari-cari macamana nak jadi jutawan.

Budak rambut kerinting di atas bukan sebarangan budak. Namanya Harli Jordean. Baru berusia 8 tahun dan dia bukan seperti kebanyakkan budak yang berusia 8 tahun. Percaya tak jika kami katakan pada usia begini dia merupakan seorang bos syarikatnya sendiri dan merupakan jutawan cilik. Ya, Harli Jordean seorang jutawan dengan hanya menjual guli di internet!

Sukar untuk mempercayai budak berusia 8 tahun ini merupakan seorang bos syarikatnya sendiri dan seorang jutawan.


Difahamkan, Harli Jordean dari London ini telah menjalankan laman web marbleking.co.uk yang berkembang selama dua tahun, menjual apa-apa dari tab guli £ 599 edisi terhad Duke of York.

Syarikat itu kini memperoleh pendapatan beribu-ribu pound setiap tahun - dengan tempahan guli datang dari dalam dan luar negeri. Kerana terlalu sibuk, dia terpaksa mengambil ibunya bekerja dan dua orang abangnya untuk membantu beliau memenuhi tempahan yang diterima dari laman web tersebut.

'My friends love that I have my own business. At first some of them didn't believe me - but they do now. They are some of my best customers.

'I love marbles and I love having my own marbles company.' - Harli Jordean


sumber : Daily Mail


p/s : lepas ni aku nak jual guli gak aaa... :D

0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik