9.21.2011

GuaBlog - Laman Ping Blog Untuk Tingkatkan Trafik ke Blog Anda

Wednesday, September 21, 2011 by Unknown ·
Labels:

GuaBlog.com merupakan satu lagi laman ping blog untuk tingkatkan trafik ke blog anda. Konsepnya cukup mudah, untuk menjadi ahli GuaBlog.com juga cukup mudah, kod widget yang disediakan juga cukup mudah. Blogger yang kurang arif tentang koding pun tiada masalah untuk letakkan kod widget GuaBlog.com.

Bagi mereka yang tidak punyai blog dan suka membaca blog pula, GuaBlog.com merupakan satu laman portal yang menghimpunkan pelbagai cerita-cerita menarik dan panas dari pelbagai kategori.
Aku telah mencuba mendaftarkan laman blog ini di GuaBlog.com. Sekejap sahaja, akaun aku sudah disahkan. Selepas disahkan, kod widget GuaBlog.com perlu diletakkan di blog agar konsep sharing is caring berjaya dilaksanakan. Selepas itu, aku cuba masukkan entri menarik dari blog ini ke laman GuaBlog.com. Apabila entri berjaya di masukkan di GuaBlog.com, dalam masa yang sama fanpage GuaBlog.com akan mempromosikan link entri yang dimasukkan tadi. Ini bermana link entri terbaru tersebut telah dipromosikan di laman GuaBlog.com dan juga laman fanpage GuaBlog.com. Potensi untuk trafik blog anda meningkat amat tinggi.

Belum cuba belum tahu kan. Jom kita ramai-ramai jadi ahli GuaBlog.com. The more the merrier! :D

Jangan lupa like fanpage GuaBlog.com !

0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik