8.03.2011

Video Datuk Bandar Musnahkan Kereta Salah Parking Dengan Kereta Perisai

Wednesday, August 03, 2011 by Unknown ·
Labels:

Jika anda berkunjung ke Lithuania, ibu negara Vilnius, jangan sesekali meletakkan kenderaan anda di tempat yang tidak dibenarkan meletakkan kenderaan. Jika melanggar peraturan tersebut, kereta anda akan dipenyek oleh kereta perisai yang dinaiki Datuk Bandar tersebut.

Ya, itulah tindakan Datuk Bandar Arturas Zuokas yang sudah tidak tahan dengan sikap pemilik-pemilik kenderaan mewah yang sesuka hati mereka meletekkan kenderaan di bahu-bahu jalan tanpa memikirkan sensitiviti pengguna jalan raya yang lain.


Kelihatan Datuk Bandar sedang memenyek sebuah Mercedes S-kelas yang diletak di bahu jalan iaitu di kawasan yang tidak dibenarkan meletak kenderaan.


Inilah pemilik kereta Mercedes S-kelas tersebut yang berputih mata kerana keretanya musnah sama sekali.

‘I wanted to send a clear message that people with big and expensive cars can't park wherever they feel like and ignore the rights of pedestrians and bike riders.

‘It shows a lack of respect and won't be tolerated. Of course, you have to have a sense of humour in my line of work and I thought this would be a way of drawing attention to the fact that the city intends to be proactive in its fight against illegal parking.’ - Arturas Zuokas
Saksikan video Datuk Bandar memusnahkan kereta Mercedes S-kelas dengan baca seterusnya
sumber : Daily Mail

p/s : Kalau Datuk Bandar KL ni tiru idea ni, konpem takde berani yang parking sesuka hati. haha

1 comments:

~mrs azmi~ said...
Thursday, 04 August, 2011

terbaik!! hihi.. malaysia pun patut buat camni. ramai sangat orang yang suka parking sesedap rasa sampai menyusahkan pengguna jalanraya yang lain

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik