10.16.2010

Inilah Rupa Ibu Pejabat Twitter

Saturday, October 16, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:






Baca seterusnya...

10.15.2010

Pulau Mesra Alam. Diperbuat Dari 120,000 Botol Plastik

Friday, October 15, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:






Teringat citer Duyung lakonan Saiful Apek. Camnilah lebih kurang rupa pulau buatan dalam citer Duyung tu.

Baca seterusnya...

Lagi Gambar Proton Inspira

Friday, October 15, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Petang tadi, nama Proton Inspira diperkenalkan secara rasmi. Harga bermula dari RM79,888 hingga RM95,000. Harga rasmi akan didedahkan pada pelancaran rasmi Proton Inspira 10 November nanti.

Terdapat dalam 4 warna - merah,putih, hitam dan silver (perak). Enjin 1.8 dan 2.0.

Lagi gambar Proton Inspira...






sumber : paultan.org

Baca seterusnya...

Khagendra Thapa Magar, Lelaki Paling Rendah Di Dunia

Khagendra Thapa Magar mendapat hadiah hari lahir yang ke 18 tahun paling bermakna apabila diumumkan secara rasmi sebagai lelaki paling rendah di dunia oleh Guinness World Records. Khagendra Thapa Magar dengan tinggi 26.4 inc mengalahkan pemegang rekod sebelum ini iaitu Edward Nino yang tinggi 27 inc.

Lagi gambar Khagendra Thapa Magar - lelaki paling rendah di dunia...








POKHARA, Nepal - Seorang remaja Nepal, Khagendra Thapa Magar diisytiharkan sebagai lelaki paling pendek di dunia oleh seorang pegawai Guinness Book of World Records, Marco Frigatti semalam.

Magar yang setinggi 67 sentimeter (sm) dan berat 5.5 kilogram (kg) mengambil alih gelaran itu daripada Edward Nino Hernandez dari Colombia yang setinggi 70sm.

Dia diumumkan sebagai lelaki paling pendek di dunia selepas umurnya genap 18 tahun sekali gus menepati syarat Guinness Book of World Records yang hanya menyenaraikan individu berumur 18 tahun ke atas sebagai pemegang rekod dunia.

Majlis pengisytiharan itu diadakan di sebuah hotel di Pokhara barat Kathmandu, Nepal.

Semasa dilahirkan, beratnya cuma 600 gram.

Pada tahun depan, dia menjadi duta muhibah yang dilantik pemerintah sempena Tahun Melawat Nepal.

"Saya sangat gembira dan teruja," kata Magar yang merupakan anak seorang penjual buah-buahan.

Dia mempunyai adik lelaki berusia 13 tahun yang mempunyai ketinggian normal.

Doktor-doktor tempatan gagal menjelaskan punca yang menyebabkan tubuh Magar tidak membesar.

Dr. Hum Prasad Newpane yang menjadi doktor Magar sejak lima tahun lalu berkata, struktur tubuh remaja itu seperti budak tiga tahun dan dia berfikir serta berkelakuan seperti kanak-kanak. - Kosmo


Baca seterusnya...

10.14.2010

Perhentian Bas Yang Membuatkan Orang Taknak Naik Bas. Nak Lepak Situ Jer

Thursday, October 14, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Acara Sukan Juga Ada Bahayanya

Thursday, October 14, 2010 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:







Baca seterusnya...

Xiao Hao, Kanak-kanak 3 tahun seberat 63.50kg

Thursday, October 14, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:


BEIJING - Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun, Xiao Hao dilarang memasuki beberapa pusat jagaan kanak-kanak kerana berat badannya 63.50 kilogram (kg) yang membolehkan dia membuli rakan-rakannya, lapor sebuah akhbar semalam.

Ibunya Xiao Lin dari bandar Guangzhou, selatan China kini merayu doktor supaya membantu mengurangkan berat badannya.

"Saya membawanya berenang bagi tujuan senaman tetapi amat sukar untuk mencari pakaian renang yang sesuai buatnya," kata ibunya.

Beberapa doktor menyatakan kanak-kanak itu mungkin mengalami gangguan pertumbuhan hormon.

Purata berat kanak-kanak seusia dengannya ialah 12.70kg.

Seorang doktor dari sebuah hospital kanak-kanak Guangdong, Lu Hong berkata, kanak-kanak itu bukan sahaja berat berlebihan tetapi amat tinggi.

"Dia (kanak-kanak itu) tidak sepatutnya berada dalam keadaan sebegini kerana jantungnya tidak mampu untuk menanggung berat badannya," kata Hong. - Agensi


Lagi gambar Xiao Hao..






Baca seterusnya...

Video, Lirik Lagu Kalau Berpacaran – Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet

Thursday, October 14, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Lirik Lagu Kalau Berpacaran – Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet

(Sohaimi Mior Hassan)

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

(Ana Raffali)

Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama



Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus

(Altimet)

Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x



Video Lagu Kalau Berpacaran – Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet







p/s : masa 1st time dengor, ingat lagu tahun 60-an sebab suara Sohaimi tu dah sinonim ngan lagu retro.

Baca seterusnya...

10.13.2010

Hamparan Ribuan Kuaci Dari Porselin

Wednesday, October 13, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

Cuba anda lihat gambar di atas. Apakah yang sedang dilakukan oleh pekerja tersebut? Menyapu salji?


Apa pula yang dilakukan oleh ibu & anak tersebut? Bermain salji?

Jawapannya...lihat gambar seterusnya....


Jika anda nak tahu, warna putih yang disangka salji itu adalah biji matahari atau lebih terkenal dengan nama kuaci. Apa yang lebih menarik, ianya bukan kuaci asli dari pokok matahari, tetapi kuaci tersebut diperbuat dari porselin! ya dari porselin. Dan ianya dikatakan mengambil masa 2 tahun untuk menghasilkan kuaci sebanyak dalam gambar di atas!




sumber : daily mail





Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik