10.09.2010

Cinta Itu Buta. Tak Percaya?

Saturday, October 09, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:



Betulah kata orang cinta itu buta. Lihatlah gambar-gambar ini. Seekor anak badak bercinta dengan seekor kura-kura dewasa. Errr.. tak taulah bercinta ke tak tapi nampak macam mesra je antara kedua-duanya. Ada apa-apa ke atau just teman tapi mesra... hehe sengihnampakgigi




Baca seterusnya...

3 Cawan Teh Sehari Elak Serangan Jantung

Saturday, October 09, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Penyelidik mendapati hanya minum tiga cawan teh sehari dapat melindungi terhadap serangan jantung dan stroke. Satu tinjauan yang dibuat menunjukkan meminum teh hitam atau hijau dapat mengurangkan risiko gangguan jantung sebanyak 11 peratus.

Ini kerana kandungan dalam teh tersebut bertindak memotong penumpukan plak di arteri - kombinasi dari lemak dan kolesterol berbahaya. Ulasan oleh para penyelidik di University of Western Australia mengatakan manfaat teh sebahagian besar disebabkan oleh kandungan flavonoid, bahan antioksidan yang melawan penyakit jantung.

Satu cawan teh menyediakan 150-200mg flavonoid

sumber : daily mail



Baca seterusnya...

10.08.2010

Apabila Jurumekap Jumpa Bayi

Friday, October 08, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Apa Yang Tidak Kena

Friday, October 08, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Aksi Budak-Budak Gunting Rambut. Comel Jer..

Friday, October 08, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

10.07.2010

Video Singa Sarkas Serang Penjinak

Thursday, October 07, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Mengerikan! Itulah yang berlaku kepada penjinak singa, Oleksie Pinko apabila dua ekor singa sarkas secara tiba-tiba menyerangnya. Ketika itu Oleksie Pinko sedang membuat persembahan bersama beberapa ekor singa di dalam sebuah kadang berpagar besi. Penonton ketika itu dipenuhi ratusan kanak-kanak dan keluarga.



Oleksie Pinko berjaya mengawal keadaan dengan bantuan rakan-rakannya dan berjaya menyelamatkan diri. Bagaimanapun Oleksie Pinko turut cedera akibat dicakar oleh 2 ekor singa tersebut.

Kejadian ngeri tersebut berlaku di Ukrainian city of Lviv yang terkenal dengan istilah City of Lions.

Saksikan video ngeri penjinak diserang singa...mendebarkan...







Baca seterusnya...

Lawa, Kucing Yang Mempunyai 26 Jari

Thursday, October 07, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
PADANG BESAR - Seekor kucing betina milik pasangan suami isteri di Kampung Alor Sena dekat sini memang istimewa. Ini kerana ia yang diberi nama Lawa memiliki 26 jari pada kakinya.

Lebih istimewa, Lawa dikatakan cekap menjaga sekitar rumah tuannya yang terletak di kawasan sawah daripada ancaman haiwan perosak seperti tikus mungkin lantaran jari kakinya yang banyak itu.

Lawa yang berusia enam bulan, memiliki tujuh jari di kaki kanan dan kiri hadapan manakala dua kaki belakangnya masing-masing mempunyai enam jari.

Menurut pemiliknya, Bakri Abu Hanifah, 49, sejak dia memelihara Lawa empat bulan lalu ketika usianya dua bulan, masalah tikus sawah yang kerap mengganggu rumah dan kebun mereka sudah tiada lagi.

"Menariknya, Lawa tidak makan tikus yang dibunuhnya dan dalam sehari, Lawa tangkap lebih lima ekor tikus," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Alor Sena dekat sini semalam.

Bakri yang merupakan seorang pekebun menemui Lawa yang terperangkap pada perangkap musang yang dipasang di kebunnya.

sumber : kosmo





Baca seterusnya...

10.06.2010

Bomba Selamatkan Lembu Jatuh Perigi

Wednesday, October 06, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Perigi ini sedalam 10kaki dan dipenuhi lumpur di dasarnya. Bomba mengambil masa 2 jam setengah untuk keluarkan lembu tersebut tanpa sebarang kecederaan (pada lembu tersebut).

Lagi gambar..




sumber : daily mail

Baca seterusnya...

Monorel Melaka

Wednesday, October 06, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Melaka akan menjadi negeri kedua yang mempunyai sistem monorel selepas Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur apabila sistem monorel itu dilancarkan. Buat masa ini monorel Melaka masih belum beroperasi walaupun telah siap sepenuhnya kerana tidak memenuhi tiga syarat keselamatan yang ditetapkan oleh Jabatan Kereta Api iaitu :-

  1. Tangga kecemasan bagi membolehkan penumpang turun sekiranya monorel itu berhenti secara tiba-tiba di landasan.
  2. Sijil ujian berat kereta api.
  3. Sijil pengesahan yang menyatakan tangga bergerak di stesen monorel selamat untuk digunakan orang awam.

Lagi gambar-gambar Monorel Melaka..








sumber gambar dari pelbagai blog menggunakan google image.

Baca seterusnya...

Awas Taktik Baru Gores & Menang

Wednesday, October 06, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Laporan kosmo hari ni, sindiket gores & menang telah menukar taktik baru iaitu imbas & menang. Kepada pengguna di luar sana, sentiasalah peka dengan taktik sindiket penipuan ini. Jangan mudah terpengaruh. Hakikatnya masih ramai yang terkena.


Gores dan menang taktik baru


CHE Halim (duduk tengah) menunjukkan risalah kertas gores dan imbas pada sidang akhbar di pejabatnya di Johor Bahru semalam.


JOHOR BAHRU - Sindiket gores dan menang di bandar raya ini semakin licik dengan menggunakan taktik baru iaitu kaedah imbas dan menang untuk memperdayakan mangsa.

Pengarah Pejabat Perdagangan Dalam Negeri dan Kepenggunaan (PPDNKK) negeri Johor, Che Halim Abd. Rahman berkata, sindiket tersebut turut menjadikan warga Singapura sebagai mangsanya.

"Sindiket ini menggunakan taktik terbaru, namun modus operandi hampir sama dengan gores dan menang.

"Mangsa biasanya terpedaya apabila pekerja terbabit menunjukkan hadiah utama berupa kereta mewah dan gambar-gambar pemenang," katanya pada sidang akhbar di sini semalam. - Kosmo







Baca seterusnya...

10.05.2010

RC Jet

Tuesday, October 05, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik