7.17.2010

Iklan Syampu Yang Kreatif

Saturday, July 17, 2010 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:





Baca seterusnya...

7.16.2010

Kenapa Ramai Perempuan Masih Tidak Kahwin

Friday, July 16, 2010 by MR Penyubiru · 5 comments Baca seterusnya!
Labels:
Sekarang ni ramai perempuan-perempuan yang masih tidak berkahwin. Rata-ratanya mereka yang sudah berkerjaya. Mereka lebih suka meneruskan hidup tanpa lelaki di sisi sedangkan ramai suami orang lelaki-lelaki bujang di luar sana. Banyak sebab mereka masih membujang. Hanya gambar-gambar di bawah ini menjelaskan segala-segalanya....












hahahaha... gelakguling

ini masy lah yang foward ni.


Baca seterusnya...

Hayden Allen Guna Kaki Bionik Untuk Berjalan

Friday, July 16, 2010 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

Hayden Allen lumpuh dan hanya menggunakan kerusi roda untuk bergerak setelah mengalami kecederaan spinal cord akibat kemalangan motorsikal 5 tahun lalu. Doktor cakap Hayden tak boleh berjalan lagi.

Tapi dengan teknologi yang dibangunkan syarikat biotech dari New Zealand, Hayden Allen dapat berjalan semula. Hayden Allen menjadi manusia pertama untuk menguji Rex - Robotic Exoskeleton iaitu kaki bionik untuk membantu dia bergerak tanpa perlukan kerusi roda lagi. Pergerakan Rex dikawal menggunakan joystick dan pad kawalan yang disediakan.

Lagi gambar dan video Hayden Allen Guna Kaki Bionik Untuk Berjalan.












sumber: dailymail.co.uk

Baca seterusnya...

Ini Barulah Bapa Borek Anak Rintik

Friday, July 16, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Kita selalu dengar orang kata bapa borek anak rintik. Tapi tahukah kita apa makna semua tu. Mungkin gambar-gambar dibawah dapat menerangkan dengan jelas maksud bapa borek anak rintik. :D





Baca seterusnya...

7.15.2010

Harga Baru RON95, Diesel, Gas LPG & Gula Bermula Esok

Thursday, July 15, 2010 by MR Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Nampaknya isu kenaikan minyak dan ubah gaya hidup mewarnai twitter dan facebook bermula 8 malam tadi.

Mari kita lihat harga baru untuk RON95, Diesel, Gas LPG & Gula bermula esok 16 Julai 2010.

Barangan Harga Lama
Harga Baru
RON95 RM1.80 RM1.85
Diesel RM1.70 RM1.75
Gas LPG RM1.75 RM1.85
Gula RM1.50 RM1.75




p/s : Kebanyakkan media menggunakan perkataan "pengurangan subsidi minyak & gula" instead of "kenaikan harga minyak & gula"



Baca seterusnya...

Harga Ron95, Diesel Naik 5 Sen Mulai Tengah Malam Ini


sumber imej : blogdariaku.blogspot.com

Sejak petang tadi berlegar khabar angin di twitter dan facebook. Aku buat tak endah jer. Kemudian, anak saudara aku yang terlibat secara langsung dengan perjualan minyak hantar sms menyatakan minyak RON95 naik malam ni. Kebetulan minyak kereta aku dah E, terus berdesup keluar isi minyak penuh! :D

Tengok Buletin Utama tadi, memang confirm naik 5 sen!

PUTRAJAYA: Kabinet hari ini memutuskan harga gula diselaras sebanyak 25 sen sekilogram, harga petrol RON95 dan diesel 5 sen seliter dan gas memasak LPG sebanyak 10 sen sekilogram mulai esok.

Pejabat Perdana Menteri dalam kenyatannya sebentar tadi menyebut, harga petrol RON97 pula akan diapungkan secara terkawal.

"Kabinet membuat keputusan hari ini bahawa harga bahan api dan gula diselaraskan sebagai sebahagian program rasionalisasi subsidi kerajaan," kata kenyataan itu.

sumber : Berita Harian




Baca seterusnya...

Gambar Proton Exora MC

Thursday, July 15, 2010 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Akhirnya Proton Exora MC (Minor Change) yang disebut-sebut sebelum ini dilancarkan di Proton’s Centre of Excellence. Dengarnya, model terbaru ini nampak lebih "mewah" dengan penukaran & penambahan beberapa bahagian.



Lihat lagi gambar Proton Exora MC.






lagi gambar boleh dilayari di blog paultan.org

kredit : paultan.org

Baca seterusnya...

Depan Motor Belakang Kereta

Thursday, July 15, 2010 by Mr PenyuBiru · 4 comments Baca seterusnya!
Labels:
Bahagian hadapan adalah sebuah motor, manakal bahagian belakang adalah sebuah kereta. Merc takde bumbung lagi tu. Jangan main-main... hehe







Baca seterusnya...

7.14.2010

Matador Ditusuk Tanduk Lembu Di Dagu

Wednesday, July 14, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Amaran : Mengandungi gambar-gambar yang mungkin ngeri dan tidak sesuai ditonton oleh sesetengah orang.













Baca seterusnya...

7.13.2010

Papan Tanda Yang Mencuit Hati

Tuesday, July 13, 2010 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik