7.10.2010

Video,Gambar Proton Exora,Saga,Persona Edisi 25 Tahun

Saturday, July 10, 2010 by MR Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,


Proton telah melancarkan 3 buah model kereta edisi 25 tahun sempena sambutan 25 tahun proton. Tiga buah model kereta tersebut ialah Exora edisi 25 tahun, Persona edisi 25 tahun dan Saga edisi 25 tahun. Semua model Exora edisi 25 tahun, Persona edisi 25 tahun dan Saga edisi 25 tahun hanya dikeluarkan masing-masing sebanyak 25 unit sahaja dalam dunia ni.

Tema rekabentuk semua model Exora edisi 25 tahun, Persona edisi 25 tahun dan Saga edisi 25 tahun adalah diinspirasi daripada muka harimau. Semua model didatangkan dengan warna putih mutiara atau pearl white.

Harga?

Harga model Exora edisi 25 tahun ialah RM 91,998 , harga model Persona edisi 25 tahun ialah RM 69,500 dan harga model Saga edisi 25 tahun ialah RM 54,500. Tempahan dibuka bermula 12 julai 2010 di showroom berdekatan anda. Ingat, hanya 25 unit sahaja dalam dunia ni untuk setiap model, so sapa cepat dia dapat. Jika anda mahu melihat sendiri model edisi 25 tahun tersebut, hanya terdapat di showroom Centre of Excellence dekat KESAS highway.

Video pelancaran Exora edisi 25 tahun, Persona edisi 25 tahun dan Saga edisi 25 tahun dan juga kereta konsep EMAS.





Lagi gambar Exora edisi 25 tahun, Persona edisi 25 tahun dan Saga edisi 25 tahun selepas ini.


Exora edisi 25 tahun





Saga edisi 25 tahun


Persona edisi 25 tahun







sumber : paultan.org , autoinsidermalaysia.blogspot.com & funtastickodesign.wordpress.com



Baca seterusnya...

7.08.2010

Germany vs Spain Highlights Video (World Cup 2010)

World Cup 2010 Highlights : Germany 0 - 1 Spain

Scorers:
73′ [0 : 1] Carles Puyol


World Cup 2010 Highlights Video : Germany 0 - 1 Spain

73′ [0 : 1] Carles Puyol


Baca seterusnya...

7.07.2010

Uruguay vs Netherlands Highlights Video (World Cup 2010)

Wednesday, July 07, 2010 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
World Cup 2010 Highlights : Uruguay 2 - 3 Netherlands

Scorers:
18′ [0 : 1] G.V. Bronckhorst
41′ [1 : 1] Diego Forlan
70′ [1 : 2] Wesley Sneijder
73′ [1 : 3] Arjen Robben
91' [2 : 3] M. Pereira



World Cup 2010 Highlights Video : Uruguay 2 - 3 Netherlands

18′ [0 : 1] G.V. Bronckhorst



41′ [1 : 1] Diego Forlan



70′ [1 : 2] Wesley Sneijder


73′ [1 : 3] Arjen Robben


91' [2 : 3] M. Pereira




Baca seterusnya...

Gambar Perodua MyVi LE (Limited Edition)

Wednesday, July 07, 2010 by MR Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:

Difahamkan, Perodua akan melancarkan model MyVi Limited Edition atau MyVi LE hari ini. Didatangkan dengan tiga warna iaitu Ivory White, Ebony Black dan Dazzling Red (macam dalam gambar kat atas tu. Cam kaler pink pun ade).

Kesemua trasmisi model MyVi LE adalah jenis 1.3 auto trasmisi. Harga model MyVi LE difahamkan bermula dari RM48,600.

Lagi gambar interior MyVi LE.




sumber : paultan.org






Baca seterusnya...

Video, Lirik Lagu Cinta - Mohd Mentor 4

Wednesday, July 07, 2010 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Video Lagu Cinta - Mohd Mentor 4




Lirik Lagu Cinta - Mohd Mentor 4

Ku persembah cinta suciku
Buat insan yang tersayang
Ku ukirkan dalam hatimu
Jawapan cinta kepadamu
Agar kau mengerti

Selamilah kasih sucinya cintaku
Tulusnya cintaku hanya kepadamu

Mampukah kau mengerti perasaanku kepadamu
dan tulus kasih hanyalah untukmu
Ohwooo...
Mampukah kau selami
Jauh ke dasar hati ini
Oh hanya namamu yang tersembunyi

Ku harapkan kau mengerti cintaku seadanya kasih
Ku inginkan kebahagiaan bersamamu oh selamanya
Tanpa rasa curiga





Baca seterusnya...

7.06.2010

Video Askar Israel Menari Ketika Bertugas

Tuesday, July 06, 2010 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Tadi tengok dalam Buletin Utama ada memaparkan 6 orang askar Israel menari ketika bertugas. Mereka meniru tarian kareografer 'Tik Tok' bintang pop Amerika Keisha. Lawak pulak tengok video diorang menari dengan berpakaian uniform lengkap. Dah habis menari, diorang menyambung kembali tugas berkawal di jalan tersebut di bandar Hebron, Palestin.






Baca seterusnya...

Cara Menyimpan Tembaga Dengan Betul

Tuesday, July 06, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Tembaga ialah logam yang berwarna keperang-perangan. Amat bernilai jika dijual. Pekerja yang bekerja dengan tembaga pun tidak dapat menahan diri dari menyimpan sedikit tembaga untuk "kenang-kenangan". Mari kita lihat cara menyimpan tembaga dengan betul di dalam baju mahupun seluar.








Baca seterusnya...

7.04.2010

Ikan Kap Berwajah Manusia

Ikan kap berwajah manusia? Biar betik!

Tapi itulah yang terjadi kepada ikan kap milik Brendan O'Sullivan. Setelah lima bulan ikan itu dibelinya, hanya baru minggu lepas Brendan baru perasan bahagian atas kepala ikan kap nya mempunyai bentuk dua mata,hidung dan juga mulut seperti muka manusia.

Oleh kerana ikan kap tersebut mempunyai corak atas kepala seperti manusia yang mana memang sukar dicari, Brendan terus meletakkan nilai ikan kap miliknya lebih kurang 40,000 pound (RM196,067)! huhu..


Gambar ikan kap jika dilihat dari atas. Corak atas kepala ikan kap itu menyerupai muka manusia.


Bahagian ikan kap dari tepi sama seperti ikan-ikan yang lain.

sumber : dailymail.co.uk

p/s : lepas ni aku nak pi cek ikan koi aku plak aaa. kenyit


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik