6.18.2010

Slovenia vs USA Highlights Video (World Cup 2010)

World Cup 2010 Highlights : Slovenia 2 - 2 USA

Scorers:
13′ [1 : 0] Valter Birsa
42′ [2 : 0] Zlatan Ljubijankic
48′ [2 : 1] L. Donovan
82′ [2 : 2] M. Bradley


World Cup 2010 Highlights Video : Slovenia 2 - 2 USA



13′ [1 : 0] Valter Birsa






kredit : www.1000goals.com


Baca seterusnya...

Germany vs Serbia Highlights Video (World Cup 2010)


World Cup 2010 Highlights : Germany 0 - 1 Serbia

Scorers:
38′ [0 : 1] Milan Jovanovic


World Cup 2010 Highlights Video : Germany 0 - 1 Serbia


37 mins RED CARD Germany’s Miroslav Klose


38′ [0 : 1] Milan Jovanovic



59 mins PENALTY missed by Lukas Podolski (Germany)


kredit : www.1000goals.com


p/s : Bengan betul aku. Camne Jerman bleh kalah ni..

Baca seterusnya...

Pelancong Bagi Ikan Minum Susu Dalam Botol

Jika anda melawat ke Nanjing People's Park, anda akan dapat melihat pelawat bagi ikan minum susu dalam botol. Difahamkan kena bayar 5 yuan untuk bagi ikan tu minum susu.







Baca seterusnya...

France vs Mexico Highlights Video (World Cup 2010)

World Cup 2010 Highlights : France 0 - 2 Mexico

Scorers:
64′ [0 - 1] J. Hernandez
79′ [0 - 2] C. Blanco (pen.)


World Cup 2010 Highlights Video : France 0 - 2 Mexico



64′ [0 - 1] J. Hernandez



79′ [0 - 2] C. Blanco (pen.)


kredit : www.1000goals.com

Baca seterusnya...

Video Budak 7 tahun Cabut Gigi Guna Roket

NEW YORK - Seorang bapa di Amerika Syarikat, Bradley Harris menggunakan teknik unik apabila dia menggunakan sebuah roket kecil untuk mencabut keluar sebatang gigi anaknya, Jimmy yang berusia tujuh tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Dalam satu rakaman video di laman YouTube baru-baru ini, dia memasang seutas tali halus pada gigi Jimmy yang rosak.

Tali itu kemudian diikat pada sebuah roket.

Rakaman tersebut dibuat pada tahun lalu namun ia tidak disertakan dengan nama lokasi aksi cabut gigi itu.

Pada rakaman itu, Jimmy diberi penghormatan untuk menekan butang pelancaran roket tersebut. - Agensi

sumber berita : Kosmo Online

Saksikan Video Budak 7 tahun Cabut Gigi Guna Roket...





Baca seterusnya...

6.17.2010

Argentina vs South Korea Highlights Video (World Cup 2010)

World Cup 2010 Highlights : Argentina 4 - 1 South Korea

Scorers:
17′ [1 : 0] Park Chu Young (og)
33′ [2 : 0] Gonzalo Higuain
45′ [2 : 1] Lee Chung-Yong
76′ [3 : 1] Gonzalo Higuain
80′ [4 : 1] Gonzalo Higuain

World Cup 2010 Highlights Video : Argentina 4 - 1 South Korea

17′ [1 : 0] Park Chu Young (og)



33′ [2 : 0] Gonzalo Higuain


45′ [2 : 1] Lee Chung-Yong



76′ [3 : 1] Gonzalo Higuain


80′ [4 : 1] Gonzalo Higuain

kredit : www.1000goals.com

Baca seterusnya...

Two Face, Anak Kucing Dua Muka

Di West Virginia, CHARLESTON, seekor anak kucing yang dilahirkan pada minggu lalu mempunyai dua muka, dua hidung, dua mulut dan empat mata. Anak kucing yang diberikan nama Two Face dan mempunyai peluang 50 peratus untuk hidup.

Menurut Erica Drake (doktor veterinar), anak kucing itu menghidap sindrom Diprosopus yang penghidapnya mempunyai satu kepala tetapi mempunyai dua wajah.



sumber rujukan : kosmo


Lagi gambar Two Face, Anak Kucing Dua Muka






Baca seterusnya...

6.16.2010

Mari Belajar Mengenal Durian

Wednesday, June 16, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Sementara nak tunggu lunch ni, saje je melayari internet. Terjumpa plak satu laman pasal durian ni. penangdurianfarm.com . mungkin ada yang sudah tahu pasal laman ni kut, cuma aku jer baru tau. Menarik jugak isi kandungan laman ni macam isi kandungan durian jugak. hmm..

Bila baca info dalam laman tu, barulah aku tau rupanya durian ni ada macam-macam jenis dan nama. Aku ingat sama jer. Yang aku tau pun durian D24. tu jer. Turut dikongsikan adalah 6 langkah-langkah untuk memilih durian yang baik. Memandangkan ia satu info yang menarik, so aku kongsikan di sini.


Most Delicious Durians

red prawn durian
Gan Ja
Ang Hae
(Red Prawn)
Ho Lor
Cheh Phoay Kia Gan Ja
11 Ka pi li Xiao Hung
(Small Red)
D2
24 Ang Bak Kia Green Skin 15
24 Ang Bak Kia Kun Bao Hong Cheh Phoay 15
(Green Skin 15)
Ping Tang
(Rock Sugar)
Tap Pang Ang Jin
Yang Thao
(Starfruit)
Durian Tauke 604 Qing Ping Guo - Apple
301 Durian Tauke
(Boss' Durian)
604 Qing Ping Guo
(Green Apple)
? ?
Huang Jiang
(Yellow Ginger)
Tek Kha
(Bamboo Head)
Pan Shan
(Half Hill)

Here are the less popular ones:

Li Pan
M5 Tam Tu 92 Li Pan
308 600
18 14 308 600
? 703 Durian Batu
15 703 Durian Batu
(Stone Durian)









Please know that these are not all the durians in the world, these are just some of the durians we plant in our farm. There are probably more than 5000 kinds of durian in the world ?? If you have a closer estimate, please let me know.

How to Choose a Good Durian / 6 Steps to Choosing A Good Durian

First of all, what is a good durian? For us, a good durian is one that is ripe, fresh and free from larvae/worms. However, a durian with worm doesn't mean it is not good because it can still be delicious.

So how do you know if a durian is good or fresh? Here are some steps you can try when looking for a good durian:

  1. Look at the tip, if it is too dry means it is no longer fresh. A little dry is okay.
  2. Look at the bottom, if it is crack it may be over-ripe or not so fresh. But it still can be delicious.
  3. Smell the durian, if there is a strong smell, it is most likely good. If there is no smell, it is probably not ripe.
  4. Use your fingernails to scratch the durian, if it sounds hollow it is likely to be a good one.
  5. Put the durian close to your ear, shake it and listen carefully, if there is a 'moving' sound, it is likely to be good.
  6. Look for holes around the durian, if there is tiny hole somewhere, there is likely to be a worm (larva of an insect) that has burrow into it.
  7. Yes, there is actually a 7th step, but it's not going to be useful. If you have the chance to open the durian, open it and taste it. :)

Ways Of Opening A Durian

There are few ways to open the durian. Some might find opening a durian just too difficult, so I'll list other methods in case you want to try another way.

  1. Use a short knife, one that is slightly bigger than the standard swiss army knife- most durian farmers use this.
  2. Use a big knife, the one for chopping meat - ladies love to use this.
  3. Use bare hands - works well for some over-ripe durians.
  4. Use a special durian opener, which is made of wood. Not exactly sure where you can find this tool.
  5. Use a chainsaw - works very well, but not encouraged. If you're gonna open one this way, shoot a video and send it to me afterwards, yeah? Thanks.


sumber rujukan : penangdurianfarm.com (thanks kenyit)


Baca seterusnya...

Hayley Okines, Berumur 12 Tahun Tapi Tubuh 96 Tahun

Wednesday, June 16, 2010 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Hayley Okines merupakan seorang budak perempuan berumur 12 tahun yang menghidapi penyakit progeria. Penyakit progeria atau penyakit cepat tua ini menyebabkan Hayley Okines kelihatan seperti wanita berumur 96 tahun walaupun hakikatnya dia baru berusia 12 tahun.

Hayley Okines kini belajar di sebuah sekolah menengah. Ia merupakan satu pencapaian yang tidak pernah diduga oleh ibu bapanya. Namun, ibu bapanya juga bimbang dengan jangka hidup anak mereka itu kerana penghidap penyakit tersebut akan meninggal dunia pada umur 13 tahun.

"Saya berasa bangga dengan Hayley. Dia tidak menjadikan penyakit artritis untuk menghalangnya dan dia cukup prihatin dengan ubat-ubatan. Dia cukup baik dalam mata pelajaran sains dan matematik," kata ibunya, Kerry.





sumber artikel : kosmo.com.my
sumber gambar : www.dailymail.co.uk


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik