6.11.2010

Upin & Ipin Di Zoo Negara 12 Jun 2010

Friday, June 11, 2010 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Besok 12 Jun 2010, Upin & Ipin akan berada di Zoo Negara dari pukul 9 pagi hingga 5 petang. Anda boleh mendaftar untuk sertai kelab Upin & Ipin dan pelbagai aktiviti menarik menanti anda!



Baca seterusnya...

6.10.2010

Sebarkan & Menang iPad 16GB dan banyak lagi

Thursday, June 10, 2010 by MR Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Berita baik untuk mereka yang teringin nak memiliki komputer kecil yang cool dari Apple iaitu iPad secara percuma. Virtual Shopping Hub atau vsHub sedang mengadakan peraduan "Share & Win" bermula dari 7 Jun 2010 hingga 7 July 2010.

Cara untuk memenangi contest ini juga senang, anda hanya perlu sebarkan tentang contest ini (seperti yang aku lakukan sekarang ini) dan dapatkan seberapa ramai kawan untuk menjadi ahli vsHub. Kawan yang paling ramai berdaftar dibawah kod ahli anda, akan membawa pulang iPad.

So, tunggu apa lagi, segeralah sertai peraduan paling cool ini. Klik banner di bawah ini untuk keterangan lanjut. Good luck! kenyit



Baca seterusnya...

Video Pendedahan Sindiket Klon Kad ATM

Thursday, June 10, 2010 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Video dibawah mendedahkan bagaimana aktiviti klon kad ATM boleh berlaku. Sindiket yang menjalankan aktiviti klon kad ATM ini bukan calang-calang orang. Ianya pakar dalam bidang hardware dan software. Jika tidak masakan sindiket ini mampu menggunakan alat canggih untuk scan aktiviti kad ATM kita ketika kita sedang menggunakan ATM.







Baca seterusnya...

iPhone 4 vs HTC Evo vs Droid

Thursday, June 10, 2010 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
iPhone 4 sudah dilancarkan. Persaing iPhone 4 adalah HTC Evo dan Droid Incredible. Antara iPhone 4 vs HTC Evo vs Droid Incredible, yang mana satukah smartphone terbaik, itu bergantung kepada anda sebagai pengguna. Berikut adalah perbandingan atau comparison antara iPhone 4 vs HTC Evo vs Droid Incredible. Anda renung-renungkan dan selamat beramal ! :D



sumber : mashable.com

Baca seterusnya...

6.09.2010

Mercedes Benz Dari Emas Putih

Wednesday, June 09, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,

Ini adalah kereta sports Mercedes Benz. Kereta ini bukan berwarna perak/silver tapi itu adalah warna asal emas putih! Samaada keseluruhan bodynya dari emas putih atau hanya luarannya sahaja disadur emas putih, itu aku kurang pasti.

Siapa lagi yang mampu memilikinya jika bukan billionaire minyak Abu Dhabi. Duit bertimbun-timbun, hanya kemahuan yang pelik-pelik dan unik sahaja yang mampu memuaskan hati mereka.



sumber : http://www.slkworld.com

p/s : Lepas ni kereta aku nak kena isi minyak lagi. Minyak dah jadi keperluan asas dah. Tapi diorang guna duit keuntungan minyak tuk beli kereta di atas. Nasib rakyat Palestin masih tidak terbela.

Baca seterusnya...

6.08.2010

Temuduga Terbuka Pembanci & Penyelia

Tuesday, June 08, 2010 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
-

BANCI PENDUDUK DAN PERUMAHAN MALAYSIA 2010

TEMUDUGA TERBUKA

Permohonan adalah dipelawa kepada calon yang memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan di bawah bagi mengisi jawatan berikut :

BIL.
JAWATAN ANGGOTA SAMBILAN
TARIKH TUTUP
TEMPOH PERKHIDMATAN
GAJI HARIAN (BELUM TERMASUK ELAUN)
1.
Penyelia
13 Jun 2010
14 Jun hingga 30 Ogos 2010
RM 52.37 sehari
2.
Pembanci
27 Jun 2010
28 Jun hingga 22 Ogos 2010
RM 35.73 sehari

SYARAT-SYARAT PENGAMBILAN :

1. PENYELIA

a) Kerakyatan : Warganegara Malaysia.

b) Kelulusan Akademik dan Pengalaman :
Lulus Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) atau kelayakan yang setaraf dengannya.

c) Umur Minimum :
18 tahun pada tarikh temuduga.


2. PEMBANCI

a) Kerakyatan : Warganegara Malaysia.

b) Kelulusan Akademik dan Pengalaman :
Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang setaraf dengannya.

c) Umur Minimum :
18 tahun pada tarikh temuduga.

3. Semasa Temuduga - Sila Bawa Dokumen Tersebut Bersama :

a) Gambar berukuran passport (2 keping)

b) 1 salinan kad pengenalan yang disahkan

c) Salinan Diploma & sijil-sijil persekolahan yang berkaitan yang disahkan


Untuk sebarang maklumat, sila hubungi talian hotline berikut :

03-55150366
03-55150399











Baca seterusnya...

Video, Lirik Lagu Adrenalin - Faizal Tahir

Klik Video Lagu Adrenalin - Faizal Tahir






Lirik Lagu Adrenalin - Faizal Tahir

Rangkap satu
Kata mula pendahuluanku
Salam mula cara kita
Sejahtera semua

Jangan banyak jangan sikit
Sederhana cukup
Cara aku cara kamu
Sama tak serupa

Pandanganku hanya ke langit biru
Sabar menanti kelam berlalu pergi
Tampil matahari berlari laju
Ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu

Siapa bilang siapa kata
Bulan itu jauh
Siapa sangka siapa tahu
Naik turun aku


Pandanganku hanya ke langit biru
Sabar menanti kelam berlalu pergi
Tampil matahari berlari laju
Ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu

Kau juga aku bukan tak biasa
Dah jatuh dan bangun semula

Semua tahu semua tipu
Benar jadi palsu
Makin dekat makin mahu
Adrenalin laju

Berlari laju
Ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu

sumber : 1liriklagu.com

Baca seterusnya...

6.07.2010

Video Himpunan Jaringan Gol Terbaik

Piala Dunia 2010 semakin hampir. Demam piala dunia sudah makin terasa. Sana-sini sudah mula buka topik tentang piala dunia. Dalam sesuatu perlawanan bolasepak, jaringan gol adalah sesuatu yang ditunggu-tunggu. Apatah lagi jika jaringan gol yang dihasilkan menarik sekali. Apa kata kita panaskan badan layan video himpunan jaringan gol terbaik sepanjang zaman. Menarik sekali!





Saksikan lagi...












Baca seterusnya...

Lagu Tema Piala Dunia 2010 Waka Waka - Shakira



Video Lagu Tema Piala Dunia 2010 Waka Waka - Shakira





Lagu Tema Piala Dunia 2010 Waka Waka - Shakira

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You're on the frontline
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isnt over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Tsamina mina
Zangalewa
Cuz this is Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Listen to your god
This is our motto
Your time to shine
Dont wait in line
Y vamos por Todo

People are raising
Their Expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down
Get up Oh oh...
When you get down
Get up eh eh...

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

sumber lirik : liriksemualagu.blogspot.com


Baca seterusnya...

6.06.2010

Dari Sehelai Kertas. Kreatif!

Sunday, June 06, 2010 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Sukar untuk mempercayai hasil-hasil di bawah dihasilkan dari sehelai kertas sahaja. Betul atau tidak tak dapat aku pastikan. Anda nilaikan sendiri. Tapi ideanya memang kreatif.






Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik