5.15.2010

Nabil Raja Lawak Kemalangan Lagi

Difahamkan Nabil Raja Lawak kemalangan jalan raya di Damansara di hadapan stesen minyak Petronas berdekatan Ikea. Nabil ketika itu menunggang motor untuk balik ke Seremban setelah mendapat tahu datuknya meninggal dunia. Bagaimanapun ketika tempat kejadian Nabil dipercayai cuba mengelak sebuah kereta yang ingin memasuki simpang. Apabila gagal mengawal motosikalnya, Nabil terjatuh.

Akibat dari kemalangan tersebut, Nabil mengalami luka di tangan serta kecederaan di rusuk belakang. Kesan hentakan itu juga menyebabkan Nabil mengalami gegaran di otaknya. Bagaimanapun, menurut pengurus Nabil, Latip, dia kini dalam keadaan stabil.

“Masa kemalangan, Nabil jatuh dan kepalannya terhentak di atas jalan. Dia mengalami gegaran di otak akibat hentakan itu dan dia pengsan. Bila dia terjaga, dia lupa ingatan. Kami ada tanya dia apa yang berlaku, tetapi dia langsung tidak ingat apa-apa yang berlaku sepanjang hari ini.

“Sepatutnya Nabil kena tahan wad. Doktor arahkan dia diberi pengawasan selama 24 jam. Tapi dia tak nak. Dia nak balik rumah. Sekarang ini dia dijaga oleh P.A dia. Alhamdulillah, keadaan Nabil tak teruk sangat sebab dia pakai ‘safety suit’ ketika itu,” ujar Latip ketika dihubungi.

Ini merupakan kali kedua Nabil terlibat dalam kemalangan selepas kejadian di Bukit Jelutong, April tahun lalu.

“Dari jauh saya dah nampak ramai orang berkumpul. Dia tak langgar kereta tu. Dia mengelak. Sebab tu dia terjatuh berguling sampai masuk bawah kereta. Nasib baik pemandu tu sempat brek. Dia terseret juga kat jalan sampai seluar dia koyak. Nasib baik dia pakai ‘safety boots’ dan jaket. Motor dia pun tak teruk, hanya patah ‘clutch’.” - Irma Hasmie

sumber : gua.com.my

Baca seterusnya...

Uber Cup Finals 2010 China 1 vs Korea 3

Saturday, May 15, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Update : Korea 3 - China 1

Korea won 2010 Uber Cup!


Uber Cup Final 2010 China vs Korea (Live Score) - Click Here

Piala Uber 2010 Akhir China vs Korea (Keputusan Terkini) - Klik Disini.













Baca seterusnya...

Bila Dah Snap Gambar, Baru Tahu...

Saturday, May 15, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:










Baca seterusnya...

5.14.2010

Piala Thomas 2010 Separuh Akhir Malaysia 0 vs China 3

Friday, May 14, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Hari ini, Malaysia akan bertemu China di separuh akhir Piala Thomas 2010 jam 7 malam ini. Hanya kemenangan yang diharapkan walaupun ada sesetengah pihak mengatakan ini adalah misi mustahil. Dengan semangat bermain di tanahair sendiri, apa-apa pun boleh jadi. Tentu ia sesuatu yang manis jika dapat menumbangkan juara bertahan tersebut.

Jika Malaysia menang ke atas China, Malaysia akan berjumpa samaada Indonesia atau Jepun sekali lagi. Perlawanan Indonesia dan Jepun pada pukul 2.30 petang nanti.

Piala Uber (Akhir)

Korea Selatan vs China (15 Mei 2010 @ 02.00 petang)


Thomas Cup 2010 (Semi Final)

Indonesia vs Jepun (14 Mei 2010 @ 02.30 petang) update : Indonesia 3 Jepun 1
Malaysia vs China (14 Mei 2010 @ 07.00 malam)

Keputusan terkini perlawanan Piala Thomas 2010 separuh akhir Malaysia vs China. (Akan dikemaskini dari masa ke semasa setelah perlawanan bermula) .






Malaysia 0 vs China
3


Single 1
(1) Lee Chong Wei vs (2) Lin Dan ( 17 - 21 , 8 - 21)

Double 1
(1) Koo Kean Keat/Tan Boon Heong vs (8) Cai Yun/ Fu Hai Feng ( 15 - 21 , 10 - 21)

Single 2
(16) Wong Choong Han vs (3) Chen Jin ( 16 - 21 , 7 - 21 )

Double 2
(new) Mohd Zakry Abdul Latif/Thien How Hoon vs (5) Xu Chen/Guo Zhendong ( )

Single 3
(22) Mohd Hafiz Hashim vs (8) Bao Chunlai ( )


Thomas Cup 2010 (Final) / Piala Thomas 2010 (Akhir)

Indonesia vs China


Nota : Nombor dalam kurungan berwarna biru adalah ranking dunia terkini pemain badminton. BWF World Ranking (2010-19)

seb baik sempat ambik gambar.. sengihnampakgigi


Rekod Pertemuan Chong Wei & Lin Dan adalah 6 - 13. Tetapi Chong Wei kebal & belum pernah tewas dengan LinDan di negara sendiri iaitu menang di kejohanan Terbuka Malaysia 2005 & 2008.

p/s: InsyaAllah... aku akan cuba update live result melalui twitter.

p/s : Perlawanan separuh akhir Piala Thomas 2010 boleh jugak ditonton secara online (Piala Thomas live streaming) di JomPHP, Online TV Malaysia.


Baca seterusnya...

Dulu Sejadah, Kini Telekung Pula Duduk Seperti Solat



Dulu heboh pasal sejadah berdiri, sejadah bangun, sejadah duduk seperti orang bersolat. Sekarang timbul kejadian baru pula, telekung pula duduk seperti orang bersolat. Apakah makna semua ini, tidaklah diketahui. Samaada ia kebetulan, dibuat-buat atau pertunjuk dari Allah, sama-samalah kita fikirkan. Yang pasti, siapa yang tak solat lagi tu (orang islam), pergilah solat cepat². Tak malu ke? Sejadah & telekung pun tahu solat. :D

Petikan dari Kosmo,

PORT DICKSON - "Selepas memakai kain sarung saya terkejut melihat telekung yang sebelum ini dalam keadaan berlipat, telah duduk seperti orang sedang bersolat."



Demikian cerita seorang ibu tunggal, Azizah Jalil, 61, ketika hendak bersolat Asar di rumahnya di Bandar Sunggala di sini pada pukul 5 petang Selasa lalu.

Sebelum itu menurut Azizah, pada sebelah malamnya, dia bermimpi berada di sebuah tanah perkuburan Islam di Mekah sebelum menunaikan solat di Masjidil Haram.

"Sejak kejadian itu, saya tidak berani untuk mengusik atau mengalihkan telekong ini. Mungkin ini satu petunjuk daripada Allah dan saya tidak tahu kenapa saya dipilih untuk mengalaminya," katanya ketika ditemui di rumahnya semalam.





Baca seterusnya...

Ranking Dunia Terkini Pemain Badminton - BWF World Ranking (2010-19)

Friday, May 14, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Inilah senarai ranking terkini pemain badminton seluruh dunia yang diambil dari BWF. Aku hanya paparkan Top 10 pemain perseorangan lelaki (single) dan juga berpasangan lelaki (double). Kedua-dua Top 1 kategori tersebut adalah dari Malaysia! Bravo! :D





sumber : BWF World Ranking (2010-19)
Baca seterusnya...

5.13.2010

Gigi Ikan Ini Seperti Gigi Manusia

Thursday, May 13, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Cuba anda lihat gambar ikan di bawah ni. Tengok pada giginya seperti gigi manusia. Hmm... boleh percaya ke ni? Cam gambar edit jer. hmm.. around




gigi kuning! mesti ikan ni seekor perokok tegar. hihi sengihnampakgigi

Baca seterusnya...

Penjara Halden Paling Mewah Di Dunia

Thursday, May 13, 2010 by Mistaken Identity · 3 comments Baca seterusnya!
Labels:

Penjara Halden di Norway yang dilengkapi bilik air dan tingkap tanpa jeriji besi dianggap paling mewah di dunia kerana
  1. Pembinaan penjara bernilai AS$ 22.2 juta (RM71.1 juta) itu mengambil masa 10 tahun untuk dibina dan digambarkan sebagai penjara paling berperikemanusiaan di dunia untuk 252 penghuninya.
  2. Mempunyai lukisan bernilai AS$1.4 juta (RM4.4 juta)
  3. Setiap penghuni disediakan sebuah bilik persendirian lengkap dengan peti sejuk mini, televisyen skrin rata

Arkitek penjara itu, Hans Henrik Hoilund mengakui penjara itu turut dihuni oleh banduan yang paling berbahaya di Norway.

Gabenor penjara itu, Are Hoidal berkata, penjara seluas 30.35 hektar itu dibuka pada bulan lalu dan tidak ada banduan yang telah melarikan diri setakat ini.

sumber berita : kosmo online

Wah! kalu macam ni punya penjara, ramailah nak lakukan jenayah supaya dapat disumbat dalam penjara tersebut. Ye lah, hidup kat dalam penjara lagi mewah dari hidup di luar penjara. memang patutlah ada banduan yang tak larikan diri. Silap-silap dah tamat hukuman pun, diorang tak mau keluar. :D

Lagi gambar Penjara Halden...






sumber gambar : momento24.com



Baca seterusnya...

5.12.2010

Piala Thomas 2010 : Malaysia 3 vs Denmark 2

Wednesday, May 12, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Jadual perlawanan Piala Thomas 2010 suku akhir yang dinanti-nantikan jam 6 petang ini adalah antara Malaysia vs Denmark.

Keputusan perlawanan antara Malaysia vs Denmark akan dikemaskini dari masa semasa. (sila refresh)







Malaysia 3 vs Denmark
2

Single 1
Lee Chong Wei vs Peter Hoeg Gade ( 21 - 17 , 21 - 17)

Double 1
Koo Kean Keat/Tan Boon Heong vs Carsten Mogensen/Mathias Boe ( 21 - 17 , 21 - 19 )

Single 2
Wong Choong Han vs Jan Ø Jørgensen ( 20 - 22 , 21 - 16 , 18 - 21 )

Double 2
Mohd Zakry Abdul Latif/Thien How Hoon vs Lars Paaske/Jonas Rasmussen ( 26 - 24 , 12 - 21 , 19 - 21)

Single 3
Mohd Hafiz Hashim vs Joachim Persson ( 21 - 12 , 21 - 10 )

kredit gambar utusan online


Malaysia menang kalahkan Denmark 3-2. Tahniah buat team Malaysia yang memberikan tentangan yang hebat. bravo! peace menari

Jika Malaysia berjaya mengalahkan Denmark, Malaysia akan bertemu China untuk separuh akhir.

Keputusan Perlawanan Piala Thomas (12 PM)

China 3 vs 0 Korea
India 0 vs 3 Indonesia


Baca seterusnya...

Oh! Malaysia Tanahairku

Wednesday, May 12, 2010 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:




sumber : The Star

Baca seterusnya...

100 Bilion Dollars Untuk 3 Biji Telur

Wednesday, May 12, 2010 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:







Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik