12.30.2010

Apa Itu XOXO ?

Thursday, December 30, 2010 by MR Penyubiru ·
Labels:


Kita selalu nampak kan orang tweet XOXO atau taip XOXO di hujung kad ucapan sebelum disusuli nama, tapi tahukah anda apa itu XOXO.

XOXO = Hugs and kisses = Peluk & Cium

Kiranya XOXO tu simbolik ucapan sayang kepada orang yang tersayang.

O = Peluk
X = Cium



Kenapa O tu bermakna peluk? Ini kerana bentuk O nampak seperti dua orang yang berpeluk jika dilihat dari atas.

X tu pula nampak seperti dua mulut yang bertemu antara satu sama lain.

Contoh penggunaan XOXO macam tweet dari Nora Danish di bawah ni.



Nie yang tertiba nak jadi goal keeper ni. hehe..encem

4 comments:

Bella said...
Thursday, 30 December, 2010

hebat betul xoxo Nora sampai penulis nak jadi football player hihi.

Mr PenyuBiru said...
Thursday, 30 December, 2010

hehe... harap² bini aku tak baca entri ni.hehe

Ajeyy Khalid said...
Thursday, 30 December, 2010

Waaa ! Semaxx .
Nanti follow Blog saya yer :)

Anonymous said...
Saturday, 01 January, 2011

awak ni shemart laaa...
xoxoxoxo

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik