7.23.2010

Video, Gambar Mesin Cuci Lembu

Friday, July 23, 2010 by MR Penyubiru ·
Labels:


Perghh... syoknya lembu ni kena berus. Siap pejam mata lagi. Stimm aa tu.. Jangan tak tau, berus berwarna kuning tersebut adalah mesin cuci lembu. Ingat kereta jer ada mesin cuci kereta, lembu pun ada.



STOCKHOLM - Sebuah syarikat di Sweden mengeluarkan mesin yang membersihkan lembu mirip mencuci kenderaan, lapor sebuah akhbar semalam.

Mesin itu boleh meningkatkan penghasilan susu sehingga 3.5 peratus dan ia mampu memperbaiki pengedaran darah dan menghentikan pembiakan penyakit pada haiwan ternakan.

Pengeluar mesin itu, DeLaval menyatakan rekaan tersebut merupakan berita baik buat golongan penternak.

Sebanyak 30,000 unit mesin itu telah dijual di Sweden dan kini mula meneroka pasaran United Kingdom.

"Berus yang berputar ini merupakan alat membersih diri yang membuatkan lembu-pembu lebih gembira, sihat dan produktif," kata seorang jurucakap syarikat berkenaan. - Agensi - sumber berita : Kosmo

Lihat video bagaimana mesin cuci lembu tersebut beroperasi.




2 comments:

Hariz said...
Friday, 23 July, 2010

Lembu dah boleh mandi skrg...


New Entry Prof-Hariz
Renungan Pagi Jumaat

SyerAgh said...
Friday, 23 July, 2010

haha lebu dijaga dengan rapi.. kawan aku lagi best, buat pregnancy test untuk lembu. celup tangan dalam tut tut lembu, cari anak lau jumpa. yerk~~!!

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik