4.12.2010

No Strings Attached

Monday, April 12, 2010 by Unknown ·
Labels:

No Strings Attached ataupun lebih kurang maksudnya Tiada tali atau wayar diperlukan!

Dalam permainan badminton, jika tiada strings pada raket, ada tak boleh bermain badminton. Tapi dalam permainan "bedminton", jika tiada strings, anda masih boleh bermain. haha...

Rangkaian komputer pada masa dulu memerlukan kabel atau lebih tepat network cable untuk menghubungkan antara satu komputer dengan komputer yang lain. Samaada menggunakan kable Cat5, UTP ataupun fiber optic. Jika hanya melibatkan sambungan dua atau tiga komputer, mungkin situasi ini masih nampak kemas. Tapi ada juga situasi di mana ia nampak berselirak dan tidak kemas.

Satu kekurangan yang ketara apabila menggunakan network cable ialah kita sukar untuk menjadikan komputer tersebut mobile iaitu tidak boleh di letakkan di mana-mana. Ini kerana kekangan pada network cable itu sendiri. Setiap kali hendak mengalih komputer anda ke tempat lain, anda perlu mempunyai network cable yang panjang dan situasi ini tentulah membuatkan tempat anda akan jadi berselirak dengan kable-kable tersebut.

Zaman semakin canggih. Kenapa kita perlu menyemakkan tempat kita dengan kabel-kabel jika kita mempunyai pilihan untuk menggunakan rangkaian komputer tanpa kabel. Wireless! Itulah teknologi terkini rangkaian komputer tanpa menggunakan kabel.

Percayakah anda, dengan menggunakan alat atau device dalam gambar di bawah, anda dapat berhubung dengan dunia internet dengan pantas tanpa menggunakan sebarang kabel! Dengan menggunakan device di bawah, anda boleh akses internet di mana-mana sahaja (dalam kawasan liputan). Anda bebas berinternet tanpa kabel!Dengan P1 Wimax, anda tidak perlu kabel! Capaian internet anda lebih mudah dan tiada masalah kabel berselirak lagi. Ini barulah canggih namanya! :D


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.


1 comments:

ezzati said...
Monday, 12 April, 2010

aku punya entry lagi menarik ~lalalala

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik