3.22.2010

No Sweat!

Monday, March 22, 2010 by Unknown ·
Labels:

No Sweat! atau dalam bahasa ibunda, Tiada Peluh!

Ada ke manusia yang tiada peluh? Amat jarang kita dengar manusia tidak berpeluh. Jika manusia tidak berpeluh,maybe manuasia itu tidak normal. Ini kerana peluh adalah hasil daripada salah satu proses perkumuhan iaitu perpeluhan dimana peluh yang dikeluarkan adalah sebenarnya sejeni toksin.

Makin banyak berpeluh,makin banyaklah toksin yang dikeluarkan makan makin sihatlah tubuh badan kita.

Aktiviti mengeluarkan peluh boleh dilakukan dengan mengerakkan tubuh badan kita sehingga suhu badan kita meningkat. Apabila suhu badan kita mula panas, badan kita secara semulajadinya akan mengeluarkan peluh untuk menyejukkan badan kita.

Suatu masalah yang timbul apabila badan kita berpeluh adalah bau busuk!

Apabila berpeluh, bakteria akan mula berkumpul di bahagian tubuh yang lembap dan hangat. Biasanya dibahagian-bahagian celah tubuh badan seperti ketiak. Apabila situasi ini berlaku, maka bahagian tersebut akan mengeluarkan bau yang kurang enak.

Salah satu cara untuk mengatasi masalah bau ini adalah dengan memakai deodorant pada bahagian ketiak. Deodorant yang  bagus adalah deodorant yang mampu menghilangkan bau, kering dan wangi seperti deodorant Action 3 Adidas. Dengan fungsinya yang berkesan dan rekabentuk yang trendy, amat bergaya sekali untuk anda memakainya. Deodorant ini juga disediakan untuk lelaki dan juga perempuan. Anda patut mencubanya! 


Roll-on atau spray, pasti No Sweat! :DDeodorant ini amat sesuai untuk mereka yang sering berpeluh terutamanya jika berpakaian pejabat. Amat memalukan jika ketika anda berjumpa rakan, klien atau prospek anda, badan anda berpeluh dan berbau. Sudah tentu situasi ini amat tidak selesa bagi anda. Jangan biarkan diri anda dijauhi oleh rakan & prospek hanya kerana masalah bau badan yang sebenarnya anda boleh atasinya dengan hanya menggunakan deodorant Action 2 Adidas!


Belum cuba belum tahu, mana tahu anda akan dapat lebih kawan dan prospek lepas ni. :DProject Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik