1.15.2010

Mak Aii?? Komen Kat Facebook Pun Boleh Kena Dakwa Ke?

Friday, January 15, 2010 by Mistaken Identity ·
Labels:

Terkejut gak baca berita kat ruangan terkini di Utusan Online. Seorang pelajar kena dakwa sebab beri komen kat Facebook jer.

Tapi bila baca detail beritanya, oo.. pasal kes bakar gereja tu rupanya. Hmm... malas nak komen pasal isu ni. Kang tak pasal-pasal kena dakwa jugak kan. hehe...


Pelajar didakwa kerana beri komen di Facebook

15/01/2010 5:29pm

KUALA LUMPUR 15 Jan. – Seorang pelajar jurusan perfileman di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) didakwa atas tuduhan memberi komen yang mengancam orang lain berkenaan pembalingan bom petrol di gereja, awal bulan ini.

Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, didakwa mengeluarkan komen tersebut di laman Facebook rakannya 10 Januari lalu.

Dia ditawarkan jaminan RM10,000.

Kes akan disebut semula Isnin ini di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Aslam Zainuddin. - Utusan.



**Update
Thanks tu FIT sebab bagi link komen pelajar tersebut kat facebook.

Cuba korang baca komen pelajar tersebut dan korang pikir sendiri patut ke tak patut kena dakwa.





sumber gambar : ouhstory.blogspot.com




Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.



9 comments:

miracinta! said...
Friday, 15 January, 2010

rase takott utk online facebook dan memberi pandangan..
hekksss...

F I T said...
Friday, 15 January, 2010

tau tak budak tu tulis tu tulis pa??

tgk link ni..baik punya..memang terserlah kebodohan dia..

http://ouhstory.blogspot.com/2010/01/polis-diraja-malaysia-dipermainkan.html

eyes143.. said...
Friday, 15 January, 2010

bg komen pn kena dakwa.. ape laa

:: Feez_Mior :: said...
Friday, 15 January, 2010

nasib die kot..
org slalu kate kerane mulut badn binasa.. neh skrg, kerana facebook diri teraniaya.. da taw laman sosial g merepek2 bnda2 ngarut apesal..

alahai.. name je blaja tngi..
aduh..

cr3ap said...
Friday, 15 January, 2010

Woot!!! Being sued after giving comments. Must beware for everything we write or post then. Double check for significant words next time :D

Regards from cr3ap
http://cr3ap85.blogspot.com/

F I T said...
Friday, 15 January, 2010

ok bro ^_^ hahaha memang patut dia kena kutuk..ntah apa2 a ayat..kan dh kena dgn polis..masuk mahkamah lagi.. ayat racist ni kena tapis skit..skang tgh sensitif isu ni..

Zamz said...
Friday, 15 January, 2010

mcm2 ek..nk komen kt sini pun aku dh takut hehe

bugisboy said...
Friday, 15 January, 2010

aku jadi takut komen kat situ kah3x....

dasyat jugak bahasa dia.....jahat mulut tul

PeJuAnG HiDup said...
Monday, 18 January, 2010

hahaha... padan muka. ni la jadinya bila otak letak kat kepala lutut. pengajaran yang bagus!

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik