1.09.2010

Kalu anda terer, jawap teka teki ni...

Saturday, January 09, 2010 by Mr PenyuBiru ·
Labels:

1. seekor burung sedang terbang lalu terserempak dgn sebuah
kapal terbang di udara. Tiba2 burung itu jatuh ke bawah. Kenapa?

2. pokoknya di atas bukit daunnya di dlm air. Apakah dia?

3. dlm banyak2 kenderaan, kenderaan apakah penumpangnya sorang
ttp pemandunya ramai?

4. manakah yg lebih tua antara kereta dan motosikal?

5. kalau manusia jadi ikan, apakah yg akan terjadi kpd ikan?

6. Bas Parkmay sedang bergerak ke Seremban dgn membawa sorang
datuk, seorang wanita dan seorang pelajar. Tiba di Seremban, siapakan
yg turun dulu?

7. ikan apan yg sentiasa sejuk?

8. Amin dan Aminah mendapat anak. Kenapa mereka menamakan anak
mereka Afifah ?

9. buah apa yg kita langkah dulu sebelum makan ?

10. dlm banyak2 haiwan, haiwan apa yg x pernah duduk ?

11. lepas satu hilang, satu lagi hilang. Akhirnya tinggal ibu yg
malang. Apakah itu?

12. andaikan anda seorang konduktor bas. Bas itu pergi ke satu
stesen, 5 org diambil. Di stesen kedua, 2 org turun dan 7 org naik.di
stesen ketiga, 3 org turun dan 8 org naik. Soalannya, berapakah umur
konduktor bas itu ?

13. apakah tempat ini ? semua memakai uniform dan tidak pernha
berkurangan malahan semakin bertambah

14. emak anas ada 5 org anak. Abu, Ali, Ahmad, dan Azizi.
Siapakah anak kelima?

15. apakah Negara yg banjir dulu sebelum hujan?

16. apakah solat yg ada 3 tahiyat?

17. apakah solat yg x de tahiyat

18. bagaimana utk naik haji jika x ade duti?

19. apakah tempat yg terkecil di dunia?

20. dlm banyak2 bola, bola apa yg pemainnya hormat?

21. apakah spesies ikan terbesar di dunia?


jawapanya...tungguuuu...hehe kenyit





Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.



2 comments:

Finaz said...
Saturday, 09 January, 2010

i know..i know..i know!!!...(byk2 kali hehe..)

1. burung tu mati terkejut
2. bayang2 pokok dlm air
3. mcm pernah dgr lah - yg ni nti sy jwb yer hehe
4. motor. Sebab pakai tongkat
5. jadi hairan hahaha
6. meter bas hehe..
7. ikan dlm freezer
8. suka hat dioranglah nak nama apapung..
9. eeeee..mana boleh langkah buah dosa langkah rezeki..
10. haiwan yg takde buntut hehe haiwan apa yer?..ikan kot..betul ker??
11. Ibu penyu.. betul tak? sebab awak Mr Penyu tentu awak lebih mengetahuinya haha..
12. 33 tahun. Umur saya hehe..
13. penjara..
14. anas
15. Bah Rain = bahrain hehe..
16. solat yg salah..
17. solat kumpulan ajaran sesat..actually jgn kata xde tahiyat, solat pun takde pakai niat jer..
18. duti ke duit?
19. lubang kubur
20. bola pemain itu sendiri hahaha.. (sbb kalo bratur depan gol tuh dia tutup dgn tgn yiiii..)
21. whale

p/s: okay2, cepat bg hadiah kat saya. Jgn kedekut ok. Awak bg keropok lekor pun saya dah cukup happy dah haha...

Oh! kalo jwpn saya terkasar bhs i'm sorry yer awak no heart feelings okay..

joegrimjow said...
Saturday, 09 January, 2010

haha
ku baca jawapan terus je la

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik