12.31.2010

Cara Pantas Mencuci Mangkuk Tandas

Friday, December 31, 2010 by Mistaken Identity · 3 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

Seni Kreatif Dari Susunan Crayon

Friday, December 31, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

12.30.2010

Laman Web FAM Kena Godam (Hacked) ??

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Laman web Football Association Malaysia atau FAM ketika entri ini ditulis didapati telah digodam (hacked).



Jika dilihat pada banner tersebut dan keadaan semasa, mungkin kita sudah dapat mengagak siapa yang mengodamnya. Bagaimanapun, biarlah pihak yang terlibat menyiasatnya terlebih dahulu. Mana tahu ada pihak yang cuba menaguk di air yang keroh. hmmm..

boleh check di sini laman web FAM.

sumber : loqmankarim.com

Baca seterusnya...

Abbie, Budak 2 Tahun Tapi Saiz Macam 6 Bulan

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Inilah Abbie bersama ibunya, Emma. Jika melihat pada saiz badannya, tentu ramai yang tidak menyangka yang usia Abbie baru menginjak 2 tahun. Abbie dipercayai mengidap penyakit Sindrom Russel-Silver yang mana sindorm ini akan menyebabkan saiz kanak-kanak tersebut seperti berumur 6 bulan.





Baca seterusnya...

Review Blog Yunus Badawi

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Mula-mula kenal dengan blog Yunus Badawi atau YB ni, aku ingat dia adik beradik dengan mantan PM kita, Pak Lah sebab nama hujungnya sama. Rupanya bukan.

Aku ingat lagi, entri pertama yang aku baca kat blog YB ni bertajuk "Hai, nama saya Bob". Aku ingat betulah nama dia Bob, sekali... err..korang baca sendiri lah kalu nak tahu sapa Bob tu. hee..

Sejak dari membaca entri Bob tu, aku selalu berkunjung ke blognya. Entri di blog YB adalah bersahaja dan santai. YB menceritakan dengan terus terang dalam setiap entrinya. Setiap hari ada sahaja yang ditulis di blognya. Tentang kerja, tentang anak-anaknya, tentang masjid yang disinggahi, tentang pergi makan-makan dan jalan-jalan. Pengalaman harian yang dikongsi diblognya itu dapat menjadi pengalaman untuk mereka yang membacanya.

Terbaru, YB yang hensem lagi poket tebal tu (he he..) sedang mencari pengunjung ke 77,777 yang bertuah. Dah lama dah percarian tu, dan akhirnya malam ini YB telah berjumpa dengan pencari tersebut.

Dan inilah dia screenshot 77,777 itu






Sapa lagi yang dapat capture kalu bukan tuan blog yang publish ni kan.. hehe...

Disebabkan blog YB ni guna script sitemeter tuk keep track bilangan pelawat, maka aku percaya akan ada lebih dari seorang dapat capture bilangan 77,777 tersebut.

Contest pencarian 77,777 dah berakhir. Lepas ni mungkin YB akan buat lagi contest. Jadi, cepat-cepatlah jadik follower blog Yunus Badawi ni supaya anda tak terlepas contest-contest yang dianjurkan di blog YB dan juga tidak terlepas membaca entri-entri menarik di blognya itu .

Blog Yunus Badawi.



Baca seterusnya...

Wikileak! Gambar Urutan Body to Body Tanpa Pakaian

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 3 comments Baca seterusnya!
Labels:
Serbuan demi serbuan dilakukan oleh pihak berkuasa dalam membasmi maksiat di rumah-rumah urut. Tapi masih ada lagi yang berani menjalankan perkhidmatan tersebut. Perkhidmatan yang popular di rumah urut ialah urut body to body.

Kami telah berjaya mendapatkan sekeping gambar ketika aktiviti urut mengurut tersebut berlaku. Pengurutnya dipercayai dari asia kerana berwarna sawo matang dan pelanggan tersebut mungkin dari eropah kerana berwarna putih.



TADAAA... inilah gambarnye...



err..betul la tajuk tu kan..kedua-duanya tidak berpakaian dan sedang mengurut pijak-pijak. hee sowi...sengihnampakgigi

Baca seterusnya...

Himpunan Pemain Catur Terbesar Di Dunia

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Stadium kriket di Ahmedabad, India menyaksikan himpunan 20,480 pemain catur terbesar di dunia. Himpunan tersebut telah memecahkan rekod yang dipegang oleh Mexico City 4 tahun lalu iaitu seramai 13,446 orang.


Susunan meja untuk pemain juga telah disusun untuk membentuk seperti papan catur.







Baca seterusnya...

Apa Itu XOXO ?

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 4 comments Baca seterusnya!
Labels:

Kita selalu nampak kan orang tweet XOXO atau taip XOXO di hujung kad ucapan sebelum disusuli nama, tapi tahukah anda apa itu XOXO.

XOXO = Hugs and kisses = Peluk & Cium

Kiranya XOXO tu simbolik ucapan sayang kepada orang yang tersayang.

O = Peluk
X = Cium



Kenapa O tu bermakna peluk? Ini kerana bentuk O nampak seperti dua orang yang berpeluk jika dilihat dari atas.

X tu pula nampak seperti dua mulut yang bertemu antara satu sama lain.

Contoh penggunaan XOXO macam tweet dari Nora Danish di bawah ni.



Nie yang tertiba nak jadi goal keeper ni. hehe..encem
Baca seterusnya...

Botol Mineral Dijadikan Tempat Mengecas Telefon

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

Khairul Fahmi Che Mat Hebat Di Padang Dan Twitter

Thursday, December 30, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,


Selepas berakhirnya perlawanan akhir Piala Suzuki AFF 2010 antara Malaysia vs Indonesia semalam, nama Khairul Fahmi tiba-tiba melonjak naik.

Siapa yang tak kenal Khairul Fahmi memang dia tak ikuti perkembangan bolasepak negara la tu. Khairul Fahmi adalah penjaga gol skuad bolasepak Malaysia atau skuad Harimau Malaya. Baru berusia 21 tahun (dengar citer dah ada yang punyer.. runcing jarinya.. )

Kenapa namanya melonjak naik?

Khairul Fahmi telah beraksi dengan cemerlang semalam apabila banyak menyelamatkan gawang gol daripada dibolosi. Sesiapa yang menonton perlawanan akhir semalam pasti sedar akan kecekapan Khairul Fahmi menyelematkan keadaan. Paling membanggakan apabila menyelamat pintu gol daripada sepakan penalti dari Firman (pemain Indonesia).



Video Khairul Fahmi selamatkan pintu gol dari tendangan penalti Firman



Sedikit info dari wikipidia (aku percaya ianya baru diedit semalam),

Khairul Fahmi Che Mat (born 7 January 1989 in Kota Bharu, Kelantan) is a Malaysian goalkeeper[1] currently playing for Kelantan FA in Malaysia Super League[2] and the Malaysia national football team.

In 2010, he was part of the Kelantan's 2010 Malaysia Cup winning team[3]. He also won The Best Young Player and Best Goalkeeper awards at the 2010 Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100Plus-FAM[4].

Khairul first appearance for Malaysia under-23 was at the Football at the 2010 Asian Games[5].

In November 2010, Khairul was called up to the Malaysia national squad by coach K. Rajagopal for the 2010 AFF Suzuki Cup. Khairul kept a cleansheet against Thailand on a 0-0 draw. Khairul also kept a cleansheet against Vietnam twice in the semi finals. In the first leg of the finals, Khairul played well and saved lots of shots by the Indonesians. The match ended a 3-0 win to Malaysia, Thus earning another cleansheet to Khairul[6]. Malaysia won the 2010 AFF Suzuki Cup title for the first time in their history. - wikipedia



Semalam juga di twitter, nama Khairul Fahmi menjadi hot trending topics dan pernah berada pada kedudukan ke-empat daripada sepuluh top trending topics di dunia. Hebat!

Ini pula hot retweet tentang Khairul Fahmi dari

The commentators say Khairul Fahmi is 5ft 8in, pretty short for a goalkeeper. But today, he stands TALL for every Malaysian. !


Khairul Fahmi juga turut terkena sinaran laser dari penyokong Indonesia semalam, tapi itu semua tidak menganggu fokusnya pada perlawanan.

Khairul Fahmi lebih dikenali dengan panggilan "apek" di kalangan kawan-kawan kerana raut wajahnya chinese look.



Tahniah buat Khairul Fahmi kerana beraksi cemerlang dan tahnia buat team Harimau Malaya dan tahniah buat semua rakyat Malaysia!

p/s : facebook Khairul Fahmi juga turut diserbu peminat. Sekarang ni dah mencecah 100,477 friendlist dah. Hebat!

Baca seterusnya...

12.29.2010

Jumaat Cuti Umum Sempena Kemenangan Malaysia

Wednesday, December 29, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010. - Utusan


Tahniah Malaysia atas kemenangan sulung tersebut! peace



Baca seterusnya...

Hasil Seni Untuk Peminat Akuarium

Wednesday, December 29, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Lelaki ini, Graeme Edwards menghabiskan 12 bulan untuk menghasilkan hasil seni Aquascape. Kalau dah minat, habiskan masa banyak mana pun tak kisah asalkan hasilnya berbaloi.

Inilah hasilnya... memang berbaloi..









Baca seterusnya...

Lirik Lagu Senyum - Malique Feat Najwa

Wednesday, December 29, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Ini bukan gambar Najwa. Bukan juga gambar Malique jelir


Klip video Lagu Senyum - Malique Feat Najwa



Lirik Lagu Senyum - Malique Feat Najwa

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini





Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse

Senyum :)


sumber : 1liriklagu.com


Baca seterusnya...

Rating Kayu Pun Ada Kegunaannya

Wednesday, December 29, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

Seronoknya Gajah Main Salji

Wednesday, December 29, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

12.28.2010

No Plat MCA 1 Termahal RM300,100

Tuesday, December 28, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Jika sebelum ini rekod no plat termahal di negara ni dipegang oleh no plat TAY 1 iaitu semahal RM220,000. Kini tidak lagi apabila no plat MCA 1 dibida dengan nilai RM300,100 dan seterusnya menjadikannya no plat termahal di negara kita setakat ini.

MCA 2 pula dibida dengan nilai RM101,000 , MCA 8 pada harga RM88,168.00 dan MCA 888 pada harga RM15,400.

Rekod terkini no plat termahal negara,

1. MCA 1 - RM300,100
2. TAY 1 - RM220,000
3. TAN 1 - RM200,090
4. TAX 1 - RM165,000




Baca seterusnya...

Wanita Buta Pecah Rekod Dapat Ikan Keli Besar

Tuesday, December 28, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Sheila Penfold,53 tahun, berjaya pecah rekod untuk wanita yang berjaya menangkap ikan keli terbesar dan juga ikan keli albino. Suaminya, Alan Penfold turut membantu menaikkan ikan tersebut ke darat.






Baca seterusnya...

Penyelesaian Masalah Yang Kreatif

Tuesday, December 28, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:






Baca seterusnya...

Cara Murah Pasang "Air Bag" Pada Kereta

Tuesday, December 28, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

Donna Simpson, Ibu Paling Gemuk Di Dunia

Tuesday, December 28, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Inilah Donna Simpsom, ibu paling gemuk di dunia. Makanan atas meja di atas mempunyai 30,000 kalori dan Donna menghabiskan semua makanan tersebut dalam masa 2 jam.

She makes a living from being fat, getting paid to make public appearances and keeping a website where people can pay to watch her eat.

I love eating and people love watching me eat,' she said.

'It makes people happy, and I'm not harming anyone.'

- Daily Mail







NEWARK - Seorang ibu yang mempunyai dua anak di negeri New Jersey, Amerika Syarikat (AS), Donna Simpson memakan makanan mengandungi 30,000 kalori yang boleh mengenyangkan lebih 12 orang, lapor sebuah akhbar semalam.

Dia mengambil masa dua jam dan membelanjakan AS$231(RM717) untuk menghabiskan dua ayam belanda seberat 11.3 kilogram (kg), sejumlah daging, 6 kg kentang, lima buku roti, 2.2 kg herba, 1.8 liter kuah, 1.8 liter sos kranberi dan 9 kg sayur ketika makan malam Hari Krismas pada Sabtu lepas.

Simpson yang seberat 292.1 kilogram dan tinggi 1.57 meter itu merupakan ibu paling gemuk di dunia tetapi dia mahu menambahkan berat badannya sehingga 453.6 kilogram untuk bergelar wanita paling gemuk di dunia. - Agensi


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik