4.18.2009

Macam mana ni?

Saturday, April 18, 2009 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:


hmm.. aku jadik musykil. Adakah mereka dalam proses berdakwah? hmmm..

-

Baca seterusnya...

Najis Besar..(hai..pengantin..)

Saturday, April 18, 2009 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Pada cuti hari minggu yang lalu, aku menghadiri
Satu
Majlis akad nikah kawan pada kawan ku. Waktu tu
aku
bercuti dikampung dia. Jadi bila ada kenduri macam
tu
dia pun pergi dan ajak aku sekali. Aku pun ikut
sama. Masa
tu majlis akad nikah tu dijalankan diruang tamu.
Ramai
orang aku tengok, sambil duduk bersila
mengelilingi tok kadi
dan pengantin lelaki. Dahsyat, pengantin tu duduk
atas
bantal macam raja. Aku jarang tengok majlis macam
nih.
Jadi masa bersila tu, aku pun mengesot sikit2
untuk
dengar apa yang tok kadi akan tanya. Rupanya
macam2 jugak
tok kadi tanya. Tapi ada satu soalan yang
menyebabkan aku malu
besar?..
Tok kadi tanya pasal satu hari berapa kali kene
sembahyang,
dengan lajunye mamat pengantin tu jawab "lima".
Tok kadi
tanya lagi, bagi contoh2 najis kecil, dia pun
jawap kencing
baby yang kecik2 lagi. Tok kadi pun angguk ler,
jadi
aku rasa jawapan tu ok la kut. Tok kadi tanya lagi
contoh najis besar , mamat tu mula dah panik,
jeling
kiri, jeling kanan, mula tengok syiling, aku rasa
macam
nak tolong je mamat pengantin tu?bukannye susah,
jawapannya
anjing ngan babi je,..tapi mamat tu dah mula
berpeluk jantan
keluar kat dahi?.tok kadi mula senyum? Aku sebut
dalam hati
moga2 dia dengar 'anjing ngan babi la hoi', tapi
rupanya
aku cakap dalam hati dia tak dengar. Aku tak tahu
apa
yang jadi selepas itu, kerana majlis tu jadi kecoh
kerana
ramai orang yang berada disekeliling majlis tu
sambil minum
air sirap, tersembur keluar minuman tu terkena
baju ramai
orang, aku pun sama, masa tu aku tengah minum
sirap tu, tiba2
aku semburkan balik, dah kene member kat tepi2,
kecoh
jadinya, aku pegang mata aku, penuh dengan air
mata. Yang
aku ingat masa tok kadi tanya tentang contoh najis
besar
kat pengantin tu keadaan senyap sunyi?.tapi bila
pengantin
tu jawap " Taik Gajah " suasana jadik hingar
bingar dengan
gelak ketawa orang yang dah tak boleh tahan, nak
control
macamana ?taik gajah? besar betul..nak2 bila gajah
makan durian.
Baca seterusnya...

4.17.2009

They need Tandas Awam

Friday, April 17, 2009 by Mr PenyuBiru · 4 comments Baca seterusnya!
Labels:



Baca seterusnya...

Budak 6 bulan dijumpai masih hidup tapi sudah berlumut

Friday, April 17, 2009 by Mr PenyuBiru · 5 comments Baca seterusnya!
Labels:

Gempar! Budak 6 bulan yang hilang baru² ini sudah dijumpai. Tapi budak itu sudah berubah dan keadaannya tidak seperti sebelum dia hilang.







Baca seterusnya...

New Produa Model??

Friday, April 17, 2009 by MR Penyubiru · 3 comments Baca seterusnya!
Labels: ,







ekceli, gambar ni dah lama. Model ni khas tuk CEO Produa jer. Tak dikeluarkan tuk komersial. huhu..


-


Baca seterusnya...

Mandi Beramai-ramai

Friday, April 17, 2009 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:










Baca seterusnya...

Street Artist...new stuff

Friday, April 17, 2009 by Mr PenyuBiru · 3 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

4.16.2009

Proton Exora Prime Concept

Thursday, April 16, 2009 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:








wah! mantap beb! lapar

tapi kan.. kereta ape pun, mpv ape pun, kalu taruk body kit + spot rims , sure mantap punyer!encem


-

Baca seterusnya...

4.15.2009

Karangan UPSR ??

Wednesday, April 15, 2009 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Thrill from crocodile in China

Wednesday, April 15, 2009 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:







Baca seterusnya...

Yang Sukar Kita Dapat Lihat Secara 'Live'







Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik