2.14.2009

Sign oh Sign (IV)

Saturday, February 14, 2009 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:





Baca seterusnya...

2.12.2009

eoe Online - Blogger Review ( Part 2 of 2 )

Thursday, February 12, 2009 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Entri ini terdiri dari dua bahagian. Ini adalah bahagian kedua. Jika anda mahu membaca bahagian pertama, sila ke link ini.



(klik imej tuk tumbesaran yang sihat)


ini screenshot reply emel yang ku terima dari pihak eoe online setelah aku emel kepada mereka tentang blogger review yang telah ku publish di blog ini. Review aku DITERIMA ! Yeah! menari
Aku emel kepada mereka pada 9 Feb 2009 dan mereka reply pada 10 Feb 2009.

Pihak eoe memberi jaminan gambar tersebut akan diprint dan dihantar dalam masa 3 hari bekerja. Maknanya, aku akan dapat gambar itu pada 12 Feb 2009!!



(klik imej tuk tumbesaran yang sihat)

Nama blog aku juga telah disenaraikan dalam senarai blogger review. Sila lihat no yang ke-24. Yeah! pahni glemer lah blog ku. hik hik hik ihikhik


Hari ni, 12 Feb 2009. Tadik, ada orang kurier SkyNet datang hantar parcel. Dan tidak syak lagi, parcel tu dari eoe. Yeah! ku dah dapat gambar yang diprint itu pada tarikh yang dijanjikan. Wah! servis yang bagus sekali dari eoe! cepat, pantas dan tuntas! sengihnampakgigi



ini parcel gambar yang ku terima tengahari tadi.


ini antara gambar yang ku print. 50 pcs 4R dan 2 pcs 8R. (seperti yang ditawarkan).


to eoe online, thanks a lot! servis anda memang mantop! kenyit



-



Baca seterusnya...

2.09.2009

eoe Online - Blogger Review ( Part 1 of 2 )

Monday, February 09, 2009 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Aku dah lama gunakan eoe online sejak aku mengetahui tentang servis ni masa pergi pikom pc fair tahun lepas.

Sejak dari itu aku hanya print photo secara online guna eoe online ni saje. servisnye bagus dan cepat. murah pun murah.


ini screenshot beberapa order yang telah aku berurusan (klik gambar utk tumbesaran yang sihat)

Sekarang ni eoe Online menganjurkan program Blogger Review. Program ini memberi peluang kepada blogger² di Malaysia untuk mempromosikan eoe online di blog mereka. Sebagai habuannya, blogger tersebut akan mendapat print gambar mereka sebanyak 50 keping 4R + 2keping 8R secara PERCUMA!!

Aku pun taknak lepaskan peluang, jadi terhasil lah entri ini.


Pengenalan eoe Online

eoe Online di www.eoe.com.my adalah portal foto digital. Senang citer, ia adalah kedai foto online. Apa servis yang anda mahukan dari sebuah kedai foto, terdapat di eoe online ini. Daripada mencetak gambar (e-Print) hingga ke membeli kamera digital. Semuanya disediakan. Disamping itu anda juga berpeluang memenangi peraduan² yang disediakan serta promosi² yang dianjurkan dari semasa ke semasa. Semuanya dapat dilakukan dari rumah atau dari pejabat atau dimana² sahaja di depan laptop atau komputer anda.


Bagaimana e-Print Berfungsi

1- Anda kena daftar sebagai ahli eoe online.
2. Selesai daftar, anda boleh upload gambar anda.
3. Kemudian pilih gambar untuk di cetak serta saiz gambar.
4. semak dan sahkan gambar yang hendak dicetak.
5. Bila dah sahkan, klik 'Checkout' untuk memulakan proses pembayaran.
6. Anda akan dipautkan ke payment gateway untuk membuat pembayaran.
7. Selepas bayaran anda diproses dan diluluskan, anda akan dibawa ke page Order Invoice yang memaparkan order anda secara terperinci. Order Invoice juga akan diemelkan kepada anda sebagai rujukan.
8. Sekaran anda sudah selesai berurusan di eoe online!

senang je kan kenyit


Tips Berguna Ketika Menggunakan e-Print

1. Anda digalakkan login dahulu sebelum upload gambar untuk di print. Sekirannya anda mengalami gangguan internet ketika menggunakan e-print, sekurang² gambar anda masih disimpan dalam akaun anda. Anda hanya perlu login semula dan menyambung semula proses yang tergendala itu.

2. Jika terlalu banyak gambar yang hendak di print, anda createkan satu album dan upload gambar yang hendak dicetak kedalam album tersebut. eoe online ada menyediakan upload untuk multiple gambar.





Promosi Print


Sekarang ini anda boleh print photo untuk saiz 4R @ RM0.30 dan 5R @ RM.050 . Promosi ini dilanjutkan hingga 31 march 2009. Cepat! Cepat! Dah la murah dari kedai² diluar sana, tak payah keluar rumah lak tu. Semuanya dilakukan atas talian saja.

Kos penghantaran percuma untuk order melebihi RM35 dan ke atas!



Opsyen Pembayaran dan Penghantaran

eoe online menerima pembayaran secara kad kredit, kad debit serta secara bank-in.
Credit card: Visa / Master
Debit card: Maybank2U






Kos penghantaran untuk Malaysia dan Singapura sila rujuk link ini
http://www.eoe.com.my/en/shopping/localrate.jsp

Kos penghantaran untuk destinasi antrabangsa sila rujuk link ini http://www.eoe.com.my/en/shopping/internationalrate.jsp


Berapa lama harus menunggu produk atau gambar print anda?

Klang Valley - 2 to 3 hari
Other states in Peninsular Malaysia - 3 to 4 hari
East Malaysia (Sarawak and Sabah) - 4 to 5 hari
International destinations - 5 to 7 hari




Jadi, apa tunggu lagi. Cubalah servis eoe online hari ini juga!! peace







Baca seterusnya...

Eksiden Oh Eksiden (II)

Monday, February 09, 2009 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

2.08.2009

Bawa Apa Saja (III)

Sunday, February 08, 2009 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:





Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik