7.01.2009

BAGAIMANA MENDAPATKAN PENDAPATAN SAMPINGAN DENGAN MENGGUNAKAN BLOG?

Wednesday, July 01, 2009 by Adie Salleh ·
Labels:

Sebenarnya tidak berapa susah mendapatkan wang sampingan dengan menggunakan blog anda sendiri jika kena caranya. Bagaimana caranya? Di bawah ini adalah di antara salah satu cara paling berkesan untuk menjana wang tambahan anda dengan menggunakan blog..

Pendapatan di atas ini merupakan pendapatan dari sistem affiliate yang telah disertai oleh saya . Saya telah menerima bayaran komisyen setelah memasuki affiliate ini. Untuk pengetahuan anda, terdapat berpuluh ribu lagi affiliate yang berguna ada didalam dunia internet ini untuk anda menjana pendapatan melalui blog anda sendiri. Anda boleh pilih saja mana yang sesuai.

Apa dia affiliate? Saya ada nyatakan apa sebenarnya affiliate dan bagaimana ingin menggunakan dan menjana pendapatan melalui sistem affiliate tersebut didalam produk yang akan saya perkenalkan kepada anda sebentar lagi.

SATU CONTOH BLOG YANG MENJANA WANG SAMPINGAN MELALUI AFFILIATE


Cuba anda lihat blog www.malaysiancareer.com di atas. Apa yang ada dalam blog tersebut? Ianya memaparkan maklumat kerja kosong di sektor kerajaan. Sudah pasti blog sebegini memang menjadi tumpuan ramai. Selain daripada menyediakan maklumat mengenai kekosongan jawatan di sektor awam, blog ini juga mampu mendapat wang sampingan. Bagaimana? Mudah saja jawapannya! Anda nampak tak iklan banner melintang yang bewarna biru tu yang bertajuk "Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan"? itulah jawapannya. Banner tersebut adalah satu banner yang mempromosi sebuah ebook yang terhangat di pasaran masakini iaitu Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Terdapat begitu banyak produk yang hangat di pasaran yang boleh anda sertai. Dengan mempromosi iklan produk-produk terhangat di pasaran internet, anda memang mampu menjana wang tambahan yang mungkin boleh menampung sedikit sebanyak perbelanjaan anda setiap bulan.


ANDA SEDAR BUKAN, AKAN KEHEBATAN MEMILIKI BLOG SENDIRI??

Adakah anda berminat untuk membangunkan komuniti sendiri melalui blog? Atau adakah anda ingin menjalankan perniagaan internet melalui blog? Jika anda baru hendak bermula atau masih baru dalam dunia blogging, sudah tentu masalah utama yang anda hadapi ialah bagaimana mencipta blog sendiri? Adakah anda akan:

  • Membeli buku panduan membina blog lengkap dari kedai buku yang mungkin harganya lebih kurang dalam RM50 - RM100 yang kebanyakannya ditulis dalam bahasa Inggeris
  • Mengupah orang untuk membina blog untuk anda di mana 'ongkos' upah pemasangannya lebih kurang dalam lingkungan RM150 - RM300 dan anda akan dikenakan "charge tambahan" pula apabila anda ingin mengemaskini blog anda pada masa akan datang.
  • Anda mencari rujukan percuma mengenai cara membina blog yang besepah-sepah di internet samada dalam bahasa Inggeris mahupun Melayu yang mana hanya menerangkan panduan yang terlalu asas atau "simple"..

Kebanyakan daripada mereka yang mula berjinak-jinak dengan perniagaan internet mempunyai pengalaman dan sudah membiasakan diri dengan alam siber. Mereka beranggapan dengan pengalaman ini mereka sudah bersedia atau sekurang-kurangnya mempunyai asas yang cukup untuk belajar selok-belok perniagaan internet tanpa menggunakan panduan yang disediakan.

Berbagai-bagai masalah lagi yang sentiasa dihadapi oleh mereka yang sedang membina perniagaan internet melalui blog. Mereka terpaksa bersusah payah untuk membina blog mereka masing-masing yang mana mereka terpaksa membeli buku, mengupah orang untuk membina blog, menyelongkar infomasi berbahasa inggeris di Internet, dan bermacam-macam lagi kesusahan yang ditempuhi oleh mereka demi menjana wang melalui blog di internet.

Kini anda tidak perlu menempuhi kesusahan seperti para blogger terdahulu dalam membina blog yang dapat memberikan sumber pendapatan tambahan kepada anda. Ini adalah kerana saya telah menyediakan semuanya demi membantu anda untuk memulakan blog yang akan menjana wang untuk anda.

CAPAIKAN IMPIAN ANDA!

Apakah impian anda? Pernah anda tanya soalan ini pada diri anda sendiri? Apakah yang anda benar-benar inginkan sebenarnya di dalam dunia ini?

Saya pasti impian anda adalah ingin hidup dalam kehidupan yang selesa dan juga bebas dari hutang. Jadi didalam perniagaan melalui blog ini,saya yakin yang anda bukan sahaja mendapat mengurangkan beban hidup anda, tetapi juga anda mampu mencapai kebebasan kewangan jika anda benar-benar serius dalam ilmu menjana wang dari blog.

TINDAKAN PERTAMA ANDA SEBELUM MENCAPAI IMPIAN ANDA ADALAH:


DENGAN INI MEMPERKENALKAN EBOOK

Ebook lengkap ini mengandungi 234 muka surat yang ditulis dengan kemas serta tersusun. Anda boleh lihat sendiri beberapa screen shot ebook ini di bawah:
0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik