4.06.2009

Komen Di Blog Anda Diketahui Melalui Emel

Monday, April 06, 2009 by Unknown ·
Labels:

Tahukah anda bahawa blogspot menyediakan notify komen melalui emel. Apa saje posting komen di blog anda pada mana² post di blog anda akan terus dihantar masuk ke dalam kantung emel anda. Dengan fungsi ini, apa² yang komen di blog dapat diketahui dengan pantas. Itupun kalu korang sentiasa on email anda la.

So, macamana nak konfigur fungsi tersebut.

Login ke dashboard blogspot anda. Klik Settings -> Comments . Scroll ke bawah sehinga ketemu label Comment Notification Email . (lihat gambar)


Disebelah kanan label tersebut disediakan ruang textbox. Anda taip emel anda di dalam kotak tersebut. Jika anda mahu taruk banyak emel pun boleh tapi harus lah dipisahkan dengan koma antara emel² tersebut.

Kemudian jangan lupa Save Settings .

Dah! itu saje. Nnt apabila ada kawan blogger anda meninggalkan komen pada post anda, komen tersebut akan terus dihantar ke dalam inbox anda. Jangan risau, komen di blog tetap ada. Cuma blogspot CC komen ke emel anda jer.

Harap info ini berguna untuk anda semua. sengihnampakgigi


ps : komen dari blog kekawan lain pun anda boleh tarik masuk ke inbox anda. anda cuma perlu subscribe je kat ruangan komen blog kekawan anda. fungsi subscribe tu ada kat ruangan komen di blog kekawan anda.


ps lagik : minggu ni hingga penghujung april ini aku betul² sibuk dengan training. dari jadual yang penuh itu, aku menjangkakan mungkin kelibatku dalam dunia blogging akan tenggelam timbul buat sementara waktu. so, misz me not ! okey! kenyit


-






0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik