1.01.2009

Protes

Thursday, January 01, 2009 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
-


Nota: Ruangan ini dikosongkan hari ini sebagai tanda protes terhadap kegagalan dunia dan kita semua menyelamatkan Palestin daripada keganasan berterusan Israel.

Baca seterusnya...

Sign oh Sign (III)

Thursday, January 01, 2009 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

12.30.2008

Trivia Persandingan Mawi dan Ekin

Tuesday, December 30, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
 • Majlis persandingan berkonsepkan Jawa kontemporari atau moden yang diuruskan jurusolek artis tersohor, Zulfazli Suhadi menerusi syarikatnya Dewa Dewi Beauty House. Membabitkan 20 orang yang dipecahkan kepada tiga kumpulan. Zulfazli juga menyolek Ekin, manakala Mawi disolek Tona.

 • Kostum Jawa termasuk aksesori untuk mempelai mencecah RM50,000. Bagi pelamin dan dekorasi pula dianggarkan sekitar RM200,000.

 • Konsep pelamin adalah inspirasi istana lama Jawa yang mana perabot di Dewan Serbaguna ditaja Grandteak Puchong, Selangor.

 • Kos bunga yang digunakan hamper RM 10,000.

 • Hiasan dalaman dan dekorasi dewan, pelamin di rumah Mawi (Teratak Bonda), kamar pengantin dan pelamin Padang Awam ditaja Adli Bridal Johor Bahru.

 • Untuk dewan persandingan utama, lebih 30 meja ditempatkan untuk tetamu.

 • Dijangka lebih 15,000 orang membanjiri Padang Awam Felda Taib Andak untuk acara persandingan terbuka, namun pada hari persandingan itu 20,000 tetamu yang hadir untuk menyaksikan Mawi dan Ekin secara dekat. Mereka turut bersalaman dengan pasangan mempelai ini.
 • Menurut Zulfazli, dia yang menawarkan diri kepada Mawi untuk membuat persiapan pelamin dan busana kahwin kerana selalu berjumpa Mawi di pertunjukan Gempak Selebriti Astro. Katanya, Mawi sendiri yang mengimpikan konsep Jawa sedari awal lagi.

 • Pemilihan Bob KU2 dan Yasin sebagai pengacara majlis persandingan di Dewan Serbaguna juga dilihat tidak bersesuaian dengan upacara majlis itu yang dianggap berprestij. Mungkin jika dipilih pengacara yang lebih serius dan bijak mengawal keadaan, majlis Mawi tempoh hari mungkin lebih sempurna.

 • Hak penyiaran perkahwinan Mawi dan Ekin adalah hak sepenuhnya bagi Astro, tetapi pada masa yang sama Astro turut bersifat terbuka untuk bekerjasama dengan Radio Televisyen Malaysia (RTM). Stesen itu memberi peluang kepada bukan pelanggan Astro untuk sama-sama meraikan kemeriahan majlis perkahwinan Mawi dan Ekin.

 • Malah, Astro memberi kelonggaran kepada TV3 menerusi program Nona dan Buletin Utama untuk membuat liputan majlis yang sama namun pada durasi yang terhad.

 • Pengarah Pemasaran Jakel, Azlan Abu Bakar turut hadir biarpun syarikat fabrik terkenal ini tidak menaja majlis persandingan Mawi dan Ekin di Felda Taib Andak. Jakel hanya menaja kain persalinan mereka sewaktu bernikah dan resepsi 11 Januari nanti bekerjasama dengan Rizalman termasuk pelamin.


 • sumber : Berita Harian
  Baca seterusnya...

  What Did You Think It Was?

  Tuesday, December 30, 2008 by Mr PenyuBiru · 3 comments Baca seterusnya!
  Labels:

  Baca seterusnya...

  12.29.2008

  Steven Gerrard Kena Tangkap

  Monday, December 29, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
  Labels:

  LONDON 29 Dis. – Kapten pasukan Liverpool, Steven Gerrard ditahan awal pagi tadi selepas didakwa menyerang seorang lelaki sehingga menyebabkan lelaki itu dimasukkan ke hospital dengan kecederaan muka.

  Pemain tengah England itu, ditahan pada pukul 2.30 pagi (waktu tempatan) di Southport bersama-sama lima lagi lelaki lain dan masih dalam tahanan polis untuk proses soal siasat kata sumber polis.

  Bagaimanapun, polis tidak mendedahkan nama suspek sebelum mereka didakwa.

  Mangsa yang berusia 34 tahun itu dibawa ke hospital dengan kecederaan muka namun keadaannya stabil, kata polis.

  Insiden yang berlaku berdekatan Liverpool itu terjadi beberapa jam selepas Gerrard berjaya menjulang kelabnya dengan dua gol yang memenangi pertemuan dengan Newcastle 5-1 di timur laut England.

  “Polis Merseyside kini masih menyiasat serangan yang terjadi pada awal pagi tadi... di Bold Street, Southport.

  “Enam ditahan ekoran kejadian itu kerana disyaki menyerang mangsa di Lord Street,” menurut kenyataan polis tanpa menamakan Gerrard. – AP

  sumber : utusan online


  lagi, Steven Gerrard arrested for assault  Baca seterusnya...

  Matching up album covers

  Monday, December 29, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
  Labels:

  Baca seterusnya...

  12.28.2008

  Soap dispenser ??

  Sunday, December 28, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
  Labels:

  Baca seterusnya...

  Kasut Tumit Tinggi Dari Kayu

  Sunday, December 28, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
  Labels:

  Ada Bran ?? hehe sengihnampakgigi
  Baca seterusnya...

  Jangan lupa "Follow"

  Jangan Lupa "Like"

  Popular Minggu Ini

  Entri Santai Terkini

  Arkib

  Menarik Tertarik