12.13.2008

Dashyatnya Malam Jumaat

Saturday, December 13, 2008 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Malam itu malam Jumaat. Kassim ingin beristirahat awal bersama isterinya, dia fikir dia akan dapat banyak ganjaran jika berbuat begini. Ganjaran paling nyata ialah hakikat dia kini sudah mempunyai lapan orang anak: empat daripada mereka masih kecil lagi. Yang bongsu masih lagi menyusu

"Malam ini kita tidur awal. Malam jumaat" kata Kasim pada Ani, isterinnya yang sedang menyusu anak bongsu mereka

" Tak boleh bang. Sebab anak anak kita masih belum tidur, nanti saya tidur kan mereka dulu"

" Baiklah awak uruskan mereka. Abang akan ke bilik sebelah membaca Al-quran" balas Kassim, sambil ke bilik air mengambil wudhuk, setelah mendapat kan songkok. Kitab al-quran dan meminum seteguk air sejuk Kassim bersedia untuk memulakan kerja ibadahnya?

"BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM"

" Bang!! Anak dah tidur" Terkejut Kassim mendengar suara Ani yang membawa khabar baik kepadannya dalam jangkamasa yang begitu singkat.

" SODAQALLAHULAZEEM "

Tu lah dahsyat nya malam Jumaat...... sengihnampakgigi


Baca seterusnya...

Lawak Buah

Saturday, December 13, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Ketua puak tu pun mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga lelaki itu utk dijadikan santapan. Ketiga lelaki itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat. Syaratnya ialah mereka perlu mencari 10 biji buah dari jenis yang sama. "Ah.. nie simple punya keje".. kata mereka dalam hati.

Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut. Lelaki yang pertama keluar dengan membawa 10 buah nenas. Kemudian berkata ketua puak kepada anak buahnya, " Sumbatkan buah tersebut ke dalam punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia!" Lalu buah nenas itu pun disumbatkan kedalam punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu pun menjerit dan dia pun dibunuh.

Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa 10 biji ciku bersamanya. Dia pun dikenakan tindakan yang sama.Oleh kerana buah ciku kecil, lelaki itu dapat bertahan sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba lelaki tu ketawa. Maka dia pun dibunuh.

Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua. "Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan?" tanya roh pertama. Jawab roh yang kedua, "Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa buah durian!!"

credit : kahkahkah.mnazman.com

Baca seterusnya...

12.12.2008

How do I import and export blogs on Blogger?

Friday, December 12, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,

The import and export features on Blogger give your content a whole new range of portability and freedom, allowing you to create copies of your own blogs as well as import them into other existing ones. Best of all-we've made this a very simple process!

Import as a New Blog

To import content as a brand new blog, click Create a Blog from your dashboard.

Then under Advanced Options, click the Import Blog Tool

Finally, choose the Blogger export file (.xml) from your hard drive and fill out the word verification. Click the Upload arrow and your new bog will be created instantly!

Import Into an Existing Blog

To import posts and comments into an already existing blog, start by clicking Import Blog from the existing blog's Settings | Basic tab.

Note: Your template will not be affected by the imported content.

Next, choose a Blogger export file (.xml) from your hard drive and fill out the word verification beneath. By default, all of your imported posts will remain unpublished until you publish them from your dashboard later. However, if you would rather have all posts published immediately, make sure to check the box next to Automatically publish all imported posts before you click Import Blog.

If you did not choose to have your posts publish automatically, you will need to manually publish them from the Posting | Edit Posts tab before they will appear on the web. You can either publish all the posts at once by clicking Publish all imported posts, or publish individual posts by selecting them and then clicking Publish Selected.

Exporting Your blog

To export your blog, simply click Export Blog from the Settings | Basic tab.

Finally, click the Export Blog button. You blog will be stored as a Blogger export file (.xml) file which can be kept as a backup on your hard drive or imported into another blog.

Note: Exported blogs are not deleted from your dashboard or Blogger.com
Baca seterusnya...

Kecoh lembu 'bangkit' semula

Friday, December 12, 2008 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:



KOTA TINGGI - Seekor lembu dari 22 ekor yang menjadi korban 'bangkit' semula menimbulkan kekecohan pada majlis korban UMNO Bahagian Tenggara di Kampung Lukut di sini kelmarin.

Ini kerana sebaik sahaja disembelih, lembu berkenaan merengus dan tiba-tiba bangun semula menyebabkan orang ramai di kawasan berkenaan melarikan diri.

Bagaimanapun selepas lima minit, lembu itu berdiri, ia akhirnya rebah semula.

sumber & berita penuh : berita@kosmo.com.my



Baca seterusnya...

BEWARE : PIG SKIN PHONE COVER]

Friday, December 12, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

To All My Friends,

Tolong berhati hati bila membeli phone cover kulit. Tolong check that cover carefully. Kalau nampak 3 titik segitiga di kulit itu. Jangan beli. Itu adalah kulit babi.

One of my friend beli phone cover ni di Jalan Pasar. Selepas 2 hari memakainya baru dia perasan yang kulit di bahagian dalam phone cover tu ada 3 titik segitiga. Sahih lah ianya dari kulit babi.
Beliau membelinya dengan harga RM18. Beliau cuba mencari phone cover lain di KL Sentral dan terkejut, bila jurujual itu menunjukkan phone cover jenis yang sama seperti beliau beli di Jalan Pasar.

Dari situ, boleh lah kita membuat andaian bahawa, phone cover kulit babi ini dah meluas dipasaran. Di harap kawan-kawan dapat mengelakkan diri dari membeli phone cover jenis kulit ini....

Sebar sebarkan berita ini kepada umat Islam yang lain supaya kita tidak terjebak dengan
membeli barangan dari kulit Babi....



source : forwarded emel .



-
Baca seterusnya...

12.11.2008

2008 Year-End Google Zeitgeist

Thursday, December 11, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

As the year comes to a close, it's time to look at the big events, memorable moments and emerging trends that captivated us in 2008. As it happens, studying the aggregation of the billions of search queries that people type into the Google search box gives us a glimpse into the zeitgeist — the spirit of the times. We've compiled some of the highlights from Google searches around the globe and hope you enjoy looking back as much as we do.

Fastest Rising (Global)

  1. sarah palin
  2. beijing 2008
  3. facebook login
  4. tuenti
  5. heath ledger
  6. obama
  7. nasza klasa
  8. wer kennt wen
  9. euro 2008
  10. jonas brothers




Malaysia Google Zeitgeist page!

2008 has been a year of change in Malaysia and people have certainly been using Google to access information about these changes. The fastest rising searched items documented the rise in popularity of local news portals like Malaysiakini and Malaysia Today. Politics was also a topic of great interest in Malaysia this year, with searches aimed not only at politicians like Anwar Ibrahim and Lim Kit Siang, but also significant political events such as this year’s general election. Local car brand Perodua Nautica, Olympic badminton medalist Lee Chong Wei and domestic travel destination Terengganu also figured prominently. Each of these lists shows the fastest rising searches, meaning these were the search terms that saw the largest increase in searches during 2008, as compared to 2007. Take a look below to get sense of the zeitgeist, or spirit of the times, in Malaysia for 2008!

Fastest Rising

  1. malaysiakini
  2. facebook
  3. harakah
  4. tv3
  5. malaysia today
  6. rapidshare
  7. blogspot
  8. youtube
  9. malaysian insider
  10. beijing 2008

Most Popular

  1. youtube
  2. yahoo
  3. friendster
  4. utusan
  5. mp3
  6. google
  7. games
  8. map
  9. lyrics
  10. myspace

Google News local searches

  1. ibiden asia
  2. anwar ibrahim
  3. datuk seri
  4. olympic badminton results
  5. chua soi lek
  6. malaysian election results
  7. malaysia budget 2009
  8. malaysia new cabinet
  9. permatang pauh election
  10. gamuda bhd

Local celebrities

  1. anwar ibrahim
  2. barack obama
  3. lim kit siang
  4. chua soi lek
  5. mahathir mohamad
  6. miley cyrus
  7. lee chong wei
  8. tony pua
  9. hannah montana
  10. siti nurhaliza

Local travel destinations

  1. terengganu
  2. pulau tioman
  3. genting highland
  4. port dickson
  5. melaka
  6. penang
  7. pulau perhentian
  8. bukit tinggi
  9. sunway lagoon
  10. selangor

Car brands

  1. perodua nautica
  2. toyota rush
  3. proton mpv
  4. proton blm
  5. honda city
  6. proton saga
  7. grand livina
  8. honda accord
  9. myvi
  10. honda civic



source : Google Zeitgeist 2008


-

Baca seterusnya...

12.10.2008

How To Know Which Side Petrol Filler Cap

Wednesday, December 10, 2008 by Mr PenyuBiru · 3 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
source : forwarded emel.

I have been driving for nearly 44 years... I would think I should have noticed the little secret on my dashboard that was staring me in the face the whole time...I didn't....and I bet you didn't either...

Have you ever rented or borrowed a car and when arriving at the gas station wondered...mmm, which side is the gas filler cap?

My normal solution was to stick my head out the window, strain my neck and look, try to see in the side mirrors or even get out of the car!
Well ladies and gentlemen, I'm going to share with you my little secret so you will no longer look like Ace Ventura on your way to the gas station or put your neck at risk of discomfort or injury.

If you look at your gas gauge, you will see a small icon of a gas pump?
The handle of the gas pump will extend out on either the left or right side of the gas pump?
If your tank is on the left, the handle will be on the left? If your tank is on the right, the handle will be on the right (see photo). It is that simple!



-


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik