9.04.2008

Proton MPV??

Thursday, September 04, 2008 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Adakah ini MPV terbaru keluaran proton yg digembar gemburkan sebelum ini?? blur
Dengar kata akan dilancarkan pada March tahun depan. Sama² kita tunggu yer..







ok jugak designnye kan? hmm..
Baca seterusnya...

Berbuka Puasa Di Palace of The Golden Horses

Thursday, September 04, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Ini pula brochure dari hotel Palace of The Golden Horses, The Mines.





Maklumat lanjut di website hotel tersebut.
Baca seterusnya...

Senarai Buffet Ramadhan Restoran Hotel 2008 (Part II)

Thursday, September 04, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Ini senarai buffet ramadhan restoren hotel 2008 yang aku baru dapat dari kawan aku. Harganya aku tak pasti tepat atau tak. Itu korang kena confirm ngan pihak hotel la. Biasanya harga beza tak banyak.

Cthnya The Royale Bintang Damansara, dalam list ni RM55++, tapi tadi aku call hotel tu tuk reservation, harganya Rm60++ per person. Kalu anda pergi sendiri ke hotel tersebut sebelum jam 3 petang, bleh ambik vouncher tuk buffet tu. cuma kena bayar RM60. Tapi kalu nak bayar masa datang buka pose, kena bayar RM69. lapar

download fail pdf format- Senarai Buffet Ramadhan Restoren Hotel 2008

hepi fasting! sengihnampakgigi



-
Baca seterusnya...

9.03.2008

Bahaya Angkat Berat

Wednesday, September 03, 2008 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Kemalangan ini berlaku ketika sukan olimpik Beijing 2008 baru² ini.








Tak dapat ku bayangkan kesakitan yang dialami oleh atlit tersebut.
Baca seterusnya...

Prison Break Season 4 is On Air

Wednesday, September 03, 2008 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Akhirnya Prison Break Season 4 dah mula ditayangkan menari. opps..bukan kat TV Malaysia, tapi tv US. Untuk rakyat Msia yang merupakan kipas berani mati PB nie, bleh lah mendownloadnyer di Rlslog.net (pakai torrent) atau anda search kat google untuk alternative lain.


Aku still tengah download lagi nie. pakai torrent. around

Selamat menonton! sengihnampakgigi
Baca seterusnya...

9.02.2008

Tayar Kereta dan Keselamatan

Tuesday, September 02, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Tahukah anda keadaan tayar kereta memainkan peranan penting dalam aspek keselamatan kenderaan anda ketika memandu.?

Andakah anda tahu macamana menjaga tayar anda?

Andakah anda tahu jenis tayar bagaimana sesuai untuk kenderaan anda?

Adakah anda tahu bilakah tayar anda dikeluarkan dari kilang? Ini penting kerana tayar lama mempunyai risiko yang tinggi untuk pecah.

Ketahui semua itu dengan mendownload fail PDF dibawah.

Download PDF file Penjagaan Tayar

Diharap selepas ini, anda dan tayar akan saling mengenali. hehe..
Baca seterusnya...

Ramadhan Buffet 2008

Tuesday, September 02, 2008 by Mr PenyuBiru · 4 comments Baca seterusnya!
Labels:
Berikut adalah senarai Buffet Ramadhan bagi tahun 2008 :-


1. Ramadhan Buffet at Maya Brasserie, Hotel Maya Kuala Lumpur
Price : RM75++
For reservation, please call 03-27118866 ext 258
Website : http://www.hotelmaya.com.my/


2. Buka Puasa at the heart of KL, Kuala Lumpur Convention Centre
Price : RM85++ Adult, RM42++ Child
For reservation, please call 03-23332866
Website: http://www.klccconventioncentre.com/
(For a party of 10, 1 goes for free)(20% discount for CIMB, SBB & Direct Access card members, T & C apply)


3. Ramadhan Buffet at Chatz Brasserie, Parkroyal Kuala Lumpur
Price : RM75++ Adult, RM39++ Child
For reservation, please call 03-27828301
Website : http://www.parkroyalhotels.com/


4. Selera Kampungku Buffet Ramadhan at Hotel Grand Continental, KL
Price : RM52++ Adult, RM26++ Child
For reservation, please call 03-26939333
Website : http://www.ghihotels.com.my/
(20% discount for Public Bank cardmembers)(10+1 promotion, where every 11th person dines for free)


5. Al Mubarak Ramadhan Buffet at Grand Blue Wave Hotel Shah Alam
Price : RM85++ Adult, RM50++ Children & Senior Citizen
For reservation, please call 03-55118811 ext 2612
Website : http://www.bluewavehotels.com/


6. Traditional Buka Puasa Buffet at Dondang Sayang Coffee House, Corus Hotel, KL
Price : RM76++ Adult, RM49++ Child
For reservation, please call 03-21618888
Website : http://www.corushotelkl.com/
(50% discount on 1-4 Sept, 28-30 Sept)


7. Buffet Ramadhan at Sunflowers Brasserie, Royale Bintang KL
Price : RM55++ Adult, 50% children & senior citizens
For reservation, please call 03-21439898
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my/


8. Ramadhan Buffet at Nipah Coffeeshop, Hotel Equatorial, KL
Price : RM92++ Adult, RM46++ Child
For reservation, please call 03-21617777 ext 8220
Website : http://www.equatorial.com/kul


9. Buffet Ramadhan at Cyberview Lodge Resort & Spa, Cyberjaya
Price : RM80++ Adult, RM40++ Child
For reservation, please call 03-83127091
Website : http:// http://www.cyberview-lodge.com/


10. Gema Ramadhan 'Selera Kampung' Buffet Dinner at Brisdale Hotel, KL
Price : RM38++ Adult, RM28++ Child
For reservation, please call 03-26948833
Website : http://www.brisdale.com.my/


11. Noltagia Ramadhan Buffet featuring Dee at Dorsett Regency Hotel, KL
Price : RM69++ Adult, 50% Discount for children & senior citizens
For reservation, please call 03-27151000 ext 188
Website : http://www.dorsettregency.com.my/
(20% off on food for Ambank Credit Card, T & C apply)

12. Kuala Lumpur Convention Centre
4-26 September
Rm85++/person
Rm42++/Children 4-12
20% Discount for CIMB/DA/SBB Carholders
Link

13.Saloma Theatre Restaurant in KL

What more could you ask for than mouth-watering home-cooked dishes from the state of Negeri Sembilan to break your fast. True to tradition, Chef Kamarulzaman Halim, Chef Rogayah Sharif and team are preparing the best of daging dendeng, daging salai lemak lado api, tempoyak pucuk ubi, paru goreng berlado dan rendang minang just to name a few! Come over for more than just good food, be mesmerized by the cultural performance by Saloma Dancers.

user posted image

user posted image

for more info, click HERE

14.
user posted image

15.
user posted image

ok tu jer..nanti kalu ader info aku akan update lagi..


-
Baca seterusnya...

Jaiku

Tuesday, September 02, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,

Aku baru tahu pasal Jaiku nie melalui blog amanz.my.

Setelah sekian lama Google membeli Jaiku, salah satu servis mobile-blogging sama seperti Twitter, kini Jaiku secara rasminya telah berpindah ke server Google. 

Selain daripada itu, Jaiku masih menyokong sistem SMS, dimana anda akan mendapat SMS setiap kali rakan anda mengemas-kini profail mereka. Baru-baru ini, Twitter telah menghentikan servis SMS mereka disebabkan kos yang amat tinggi ditanggung oleh mereka. Mungkin Jaiku boleh meneruskan perkhidmatan SMS mereka kerana mereka ditanggung sepenuhnya oleh Google.  (sumber dari blog amanz.my)jaiku.com


Dan aku tanpa segan silu selamba jer mintak amanz invite aku tu join Jaiku nie. Setelah join Jaiku nie, setelah explore secara serba ringkas, aku dapati Jaiku nie lagi cool dari twitter! lagi cool bro! hehe..

Sekarang nie Jaiku masih tidak membuka keahliannya kepada umum. Sesape yang nak join, perlu diinvite oleh mereka yg dah join seperti aku ini. hehe..

Kalu rase berminat nak join Jaiku, bleh emelkan emel address korang kat aku at penyubiru add gmail dot com . nanti aku sendkan invitation tu kat korang.


Selamat Mencuba!

_

Baca seterusnya...

9.01.2008

BizHat Suck!

Monday, September 01, 2008 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Aku dah pakai bizhat nie beberapa bulan yang lepas kerana tertarik dengan konsepnya. Aku share mp3 atau files dan dalam masa yg sama aku dapat points.

Sebelum nie elok jer aku dapat lihat earning aku semakin hari semakin meningkat, tup..tup.. semalam aku login bizhat nak tengok status earning aku, kuar message cam kat bawah tu. hahhampeh tul! marah.

Sia-sia jer usaha ku selama ini! memang suck la! tension

Kepada yang lain, JANGAN GUNA LAGI BIZHAT! IA SEDUT! takbolemarah



Baca seterusnya...

8.31.2008

Di Mabuk Cinta - The Lima

Sunday, August 31, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Di Mabuk Cinta - The Lima

Howo
Berapa kali aku ikuti
tak peduli kemana pergi
Cinta.. Cinta hoowo

Kau yang selalu ku amati
Ku Tahu Kau Selalu Teruji
Cinta… Cinta Membuat ku gundah…
Membuat Ku Rasa…

You Tolong lah Daku kini Sudah terlampau jauh dibawa arus asmara
Hingga ku terlena dan di mabuk cinta..
Ulang 2x

Pujukan hatiku,
Kuyakin engkau yang ku mahu,
Cinta.. Cinta membuatku gundah
membuatku rasa…

Setelah sekian lamaku perhatikan dirimu
Ada rasa istimewa menyelami hati ku
Pastikah ini Cinta, Pastikah ini Cinta….

You Tolong lah Daku kini Sudah terlampau jauh dibawa arus asmara
Hingga ku terlena dan di mabuk cinta..
Ulang 2x

Tuhan Tolong lah Daku…
Ku terlena dan di mabuk cinta
Terbawa deras arus asmara…
AAaaa… Gundah…
Buat ku gundah…
Buat Ku rasa….
Ku di mabuk cinta…Ku di mabuk cinta…
AAaaa…
Ku.. Di mabuk, Di mabuk,
Di mabuk, Di mabuk, Ku di mabuk cinta…
AAaaa…

You Tolong lah Daku kini Sudah terlampau jauh dibawa arus asmara
Hingga ku terlena dan di mabuk cinta..
Ulang 2x



_


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik