8.23.2008

Aiman Gyver

Saturday, August 23, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Dah tengok iklan merdeka petronas 2008?

Sarat ngan mesej dan menyentuh hati. Rasa tak puas tengok iklan tu. So,aku xplore websitenya.
Kat website tu ade "behind the scenes", ade download widget tuk dekstop anda dan sebagainya. Anda boleh tengok puas² bilik Aiman Gyver tu!

check it out!







_
Baca seterusnya...

Kawan Atok

Saturday, August 23, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.

Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.

" Atok buat apa tu?"

" Atok bagi surat kat kawan atok" jawap atoknya.

Cucunya bertanya lagi "apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"




_
Baca seterusnya...

Harga Minyak Global Turun

Saturday, August 23, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:




_
Baca seterusnya...

8.22.2008

Cycle Taxi

Friday, August 22, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Sebuah teksi yang dikenali sebagai "Cycle Taxi" yang terdapat di Bandaraya Moscow.

ps : konsepnya sama cam beca kat penang atau melaka. cuma "design"nya lebih moden dan menarik.



Baca seterusnya...

Histeria Kat Cikgu

Friday, August 22, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


_
Baca seterusnya...

Kereta F1 Dari Batang Mancis

Friday, August 22, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,














ps : aku respect la orang nie. dia dedicated kan hidup dia untuk buat kete F1 nie. memang giler aaa.
Baca seterusnya...

Kau Ada Di Mana - Winnie K

Friday, August 22, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Download Lagu Kau Ada Di Mana - Winnie K

Lirik Lagu Lagu Kau Ada Di Mana - Winnie K

Tadinya
Ku ingin mengajak jalan
Kupikir tak salah
Habiskan waktu denganmu

Ku tunggu sekian lama
Yang ditunggu bukannya datang
Jangan berjanji bila tak bernyali

#
Kau masih milikku
Aku perlu tahu

Reff:
Kau lagi dimana
Bersama siapa
Sedang berbuat apa
Sebaiknya terus terang
Karna kusedang bertanya

Repeat Reff:

Tadinya
Ku ingin mengajak jalan
Kupikir tak salah
Habiskan waktu denganmu

Walah ku tunggu sekian lama
Yang ditunggu tak datang
Jangan berjanji bila tak bernyali

Back to #, Reff:

Jangan sampai kau salah jalan
Nanti bisa berbahaya
Bila memang tiada masalah
Jawablah, kutanya...

Woo..oo..

Back to Reff:

Download Lagu Kau Ada Di Mana - Winnie K

Baca seterusnya...

Main Hati - Andra And The BackBone

Friday, August 22, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Download Lagu Main Hati - Andra And The BackBone

Lirik Lagu Main Hati - Andra And The BackBone

Seribu wanita yang pernah singgah
Hanya datang dan pergi dan tak ada hati

Kau pun datang ada yang berbeda
Mengapa begini apa yang terjadi

Tak pernah sebelumnya
Tak pernah ku duga

Reff:

Ku akui ku main hati (ku main hati 2x)
Ku tak bisa tuk memungkiri
Ku main hati

Bersamamu ku rasakan
Yang tak pernah kurasakan sebelumnya
Pencarianku berakhir
Karna ku tlah temukan dirimu

Back to Reff: (2x)

Ku main hati … Ku main hati
Ku main hati … Ku main hati


Download Lagu Main Hati - Andra And The BackBone


Baca seterusnya...

Ingat Kamu - Maia

Friday, August 22, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Ingat Kamu - Maia

Apakah ini namanya cinta
begitu membingungkan
Aku kini sedang jatuh cinta
ku tanyakan mengapa

hatiku resah.. hatiku gundah..
semuanya jadi serba salah

Reff:
Aku mau makan.. kuingat kamu
Aku mau tidur.. juga ingat kamu
Aku mau pergi.. kuingat kamu
Mengapa semuanya serba kamu
Aku sedang bingung.. kuingat kamu
Aku sedang sedih.. juga ingat kamu
Aku sedang bosan.. kuingat kamu
oh cinta
Inikah bila ku jatuh
jatuh cinta

Semua tertawa lihat tingkahku
yang jadi tak menentu
ini salah begitupun salah
ku tanyakan mengapa

hatiku resah.. hatiku gundah..
semuanya jadi serba salah

back to reff:

Bridge:
kucoba carikan
cara tuk hilangkan semua resah
tapi mengapa wajah mu selalu
datang mengganggu

Download Lagu Ingat Kamu - Maia


Baca seterusnya...

8.21.2008

Carta @ ERA

Thursday, August 21, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Carta @ ERA
1. Bawaku Terbang - The Fabulous Cats [download lirik & lagu]
2. Ada Untukmu - Nubhan
3. Ingat Kamu - Maia [download lirik & lagu]
4. Hanya Sandiwara - Riz
5. Aku Stacy - Stacy [download lirik & lagu]
6. Zakiah-zakiah - Jinbara Feat Ahli Fiqir
7. Yang Pernah - Estranged [download lirik & lagu]
8. Toyol - Aznil Hj Nawawi [download lirik & lagu]
9. Fikirlah - Aizat [download lirik & lagu]
10. Main Hati - Andra And The Bakcbone [download lirik & lagu]


Lagu Baru @ ERA
1. Di Sebalik Rahsia Cinta - Mimi Aisha/Izad
2. Kau Ada Di Mana - Winnie K [download lirik & lagu]
3. Dugaannya - Hujan
4. Kita Boleh - 6ixth Sense
5. Kuala Lumpur - Yasin
6. Gila - Mila
7. Kisah Kita - Silent Scream
8. Cinta Kelana - Liza Hanim
9. Panas - Ifa Raziah
10. Badar 313 - Mestica


Ngetop @ ERA
1. Bertahan - Rama
2. Aku Dan Dirimu - Ari Lasso/Bunga C Lestari
3. Matahariku - Agnes Monica
4. Jatuh Cinta Lagi - Matta
5. Andai Ku Tahu - Ungu
6. Karma - Cokelat
7. Menjaga Hati - Yovie & Nuno
8. Gantung - Melly Goeslaw
9. Aku Cinta Dia dan Kamu - Mulan Jameela
10. Cukup Sudah - Glenn
Baca seterusnya...

Dah Kenal Nombor

Thursday, August 21, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Di sebuah kelas tadika.

Cikgu: Zaki, awak dah kenal nombor?
Zaki: dah, cikgu. abang saya ajar
Cikgu: bagus. nombor apa selepas tiga?
Zaki: empat
Cikgu: selepas tujuh?
Zaki: lapan.
Cikgu: lebih besar dari sepuluh?
Zaki: Jack!!!



-
Baca seterusnya...

BPR - Bini Patut Respek

Thursday, August 21, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Baca seterusnya...

Senangnya Tukar Kaler Kereta

Thursday, August 21, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,










tadaaa..dah siap!

Baca seterusnya...

Kurma Jordan River

Thursday, August 21, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Sekarang bulan puasa bakal menjelma.........berhati-hati........becareful of Kurma Yahudi .. Tolong Distribute!

Bercetak jenama "Jordan River" itu sebenarnya bukan dari Jordan tetapi dihasilkan dari negara Israel ..dan diimport serta dikotakkan di Singapura tapi di edarkan di Malaysia. Ia ditanam di satu kawasan luas di bahagian timur Isreal yang bersempadan dengan Palestin. Ia ipunyai oleh seorang Yahudi yang kaya...dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa Yahudi dan hasil penjualan kurma itu digunakan untuk tabung orang-orang Yahudi.

Pendedahan ini dibuat oleh akhbar Berita Harian Singapura. Para Muslimin sekalian diharap jangan membeli kurma jenis ini..kasihanlah terhadap rakyat Palestin yang hari-hari ditindas dan dibunuh kejam oleh rejim Yahudi ini.

Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun, walaupun dari segi ekonomi.








soucer : forwarded emel

Baca seterusnya...

8.18.2008

Jiran Sebelah

Monday, August 18, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
isteri : bang,sejuk hati saya tengok suami jiran sebelah rumah kita.

suami : ape halnya sampai awak sejuk?!

isteri : yela,tiap2 hari suami die balik keje mesti bagi bunga,kiss dan coklat kat isteri dia.

suami : habis tu kenapa?

isteri : kenapa abang tak buat macam tu....?

suami: hish!!gila ker awak nie!!!?? mane saya kenal isteri dia!!!!

isteri: *&#$%^&*%**%
Baca seterusnya...

Pinjam Lagi..

Monday, August 18, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Baca seterusnya...

8.17.2008

Bayaran Saman Trafik Boleh Dikurangkan

Sunday, August 17, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Tahukah anda bayaran saman trafik anda boleh dikurangkan?

Aku dah tahu. Aku pernah dengar, tapi tak tahu caranya.

Aku terjumpa n3 dibawah nie di blog ashterix

  • ni dia cara2 nak buat rayuan (actually tak yah merayu2 pun, surat rayuan pun tak yah)
  • steps dia jeng jeng jeng:
  • 1. pegi kat kaunter semakan saman & bayaran bukit aman pada hari selasa & khamis jer.
  • 2. rayuan start pukul 1030am - 1230pm & 230pm-430pm tapi no giliran kul 8am depa dah start bagi (aku smpi kul 930am dpt no ke 115). no giliran amik kat kaunter 2, ckp jer nak buat rayuan tp kena tunjuk surat saman. kalo surat saman tak de, buat semakan dulu. semakan leh buat kat situ gak.
  • 3. then tepat kul 1030, depa akan start panggil no semua, sekejap jer process dia. bila tiba turn korang, gi kaunter 2, dia akan cop "Rayuan Diterima" kat saman tu pastu pas kat officer dia, officer tu akan sign & remark bape kena bayar. usually 50% la diskaun. tapi cam parking yg rm70 tu dia suh byr rm30 jer.
  • 4. pastu gi next kaunter, byr la ape lagi :P

credit : blog ashterix

ps : ashterix, thanks for sharing. sori ya aku ambil sebahagian n3 ko dan paparkan disini. maklumat yg berguna elok disebar-sebarkan. :D
Baca seterusnya...

Anak Pertama

Sunday, August 17, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Seorang lelaki menalipon hospital untuk memberitahu yang isterinya nak bersalin. Dan jururawat hospital menjawab talipon lelaki tersebut.

Lelaki: "Hello... tolong saya sebab isteri saya nak bersalin!"

Jururawat: "Sila bertenang... ini anaknya yang pertama ke?"

Lelaki: "Apa la punya bangang... ni laki dia la!"

Jururawat: "Erkkk..."
Baca seterusnya...

Nenek Kebayan

Sunday, August 17, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik