8.01.2008

Rebet Tunai Online !

Friday, August 01, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Bagi mereka yang belum menuntut rebet tunai mereka dan malas hendak beratur dan menunggu untuk berurusan di Pejabat Pos, kini Pos Malaysia telah menyediakan permohonan tuntutan rebet tunai tersebut secara online! Syabas buat Pos Malaysia ! Anda telah menyelamatkan masa berharga kami!



Bagi mereka yang mahu berbuat demikian, bolehlah ke https://www.posonline.com.my/ecommerce/. Sekiranya anda belum mendaftar lagi di lawan web tersebut, anda perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum menggunakan perkhidmatan yang disediakan. Pendaftarannya sungguh mudah sekali!


Aku baru sahaja mendaftar. Tiada masalah semasa pendaftaran. Sekarang aku tengah mencuba untuk claim rebet tunai. Agak tidak mesra pengguna, diharap Pos Malaysia akan menambahbaikkan sistem ini dari masa ke semasa.



Selamat Mencuba!



Baca seterusnya...

Carta Lagu , Lagu Baru & Ngetop di ERA

Friday, August 01, 2008 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: , ,
Carta @ ERA
1. Aku Stacy - Stacy [download/lirik lagu]
2. Hanya Sandiwara - Riz
3. Toyol - Aznil [download/lirik lagu]
4. Ada Untukmu - Nubhan
5. Kalut Lagi Mengarut - Nadia [download/lirik lagu]
6. Ingat Kamu - Maia
7. Matahariku - Agnes Monica [download/lirik lagu]
8. Robot - Adam
9. Usah - Suki feat Ahli Fiqir
10. Panahan Asmara - Toi


Lagu Baru @ ERA
1. Hey Wanita - Zila [download/lirik lagu]
2. Tiada Maaf Bagimu - Daniel Lee
3. Sejernih Air - Dmen C
4. Khayalan Masa - One Buck Short
5. Kau Ada Di Mana - Winnie K
6. OK - M.Nasir
7. Chiki - Kat
8. Sillylilly - Bunk Face
9. Pengharapan - Zuhri
10. Mantera Beradu - Malique [download/lirik lagu]

Ngetop @ ERA
1. Ayat-ayat Cinta - Rossa [download/lirik lagu]
2. Hapus Aku - Nidji
3. Tapi Bukan Aku - Keris Patih
4. Ingat Kamu - Maia
5. Gantung - MellyGoeslaw
6. Dealova - Once
7. Ingkar - Bunga C. Lestari
8. Bukan Diriku - Samsons
9. Aku Cinta Dia dan Kamu - Mulan Jameela
10. Nakal - Gigi
Baca seterusnya...

7.31.2008

Yang Pernah - Estranged

Thursday, July 31, 2008 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Yang Pernah - Estranged
Download Lagu Yang Pernah - Estranged


Silakan puas sudah disuruh
Nyatakan mimpi yang tak pernah lengkap
Lakukan apa saja yang kamu mampu

Sudahlah biar yang telah lalu
Lafazkan kesemua yang pernah ada
Akhirkan kalau ada masih tertinggal

Cukuplah kalau perangnya ada
Disamping kamu selalu

Andainya aku tahu
Ertinya disuruh
Semua kan pernah minta

Tibalah waktu untuk bersedar
Kerana giliran sudah menyuruh
Yang pasti yang panggil itu suci lagi

Berilah sedikit untuk aku
Hilangkan rasa hati yang tak percaya
Biarkan dia yang bilang jangan lagi

Cukuplah kalau perangnya ada
Disamping kamu selalu

Andainya aku tahu
Ertinya disuruh
Semua kan pernah minta

Andainya aku cari
Dimana dituju
Semua yang pernah jumpa

Jangan luka yang lebih
Kerana tiada yang memberi
Tiada cuma untuk kamu disini

Andainya aku tahu
Ertinya disuruh
Semua kan pernah minta

Andainya aku cari
Dimana dituju
Semua yang pernah jumpa

Download Lagu Yang Pernah - Estranged

Baca seterusnya...

Mantera Beradu - Malique feat. M Nasir

Thursday, July 31, 2008 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Mantera Beradu - Malique feat. M Nasir
Download Lagu Mantera Beradu - Malique feat. M Nasir

Masih belum sempurna..

Gerakkan Hati... Hati gerakkan...
Pandanglah aku.. aku lah dia..

kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
hanya berbual makan angin kembung perut mual...
resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..
ku schizo paranoia takut pecah tembelang

pecah tembelang... peta dah hilang...
bangau dah pulang... suara sumbang..

lidahku kaku tak selicin kuku
teman baikku buku
bini ku pena.. tak pernah lena
aku suka mengintai pantang ditenung
berakhir pertelingkahan dalaman
pasti belum

ikut gerak hati.. pena melayang
dilihat dua layang pandang
tak lah sekarang
takat meradang
tanya.. abang gedang, apa barang?
badan macam badang
main macam belakang parang

kuhunuskan keris musuh ada pistol
tradisi kekalkan adaptasi harus betul
tujuh baris keramat tujuh garis penamat
baik berpada biar jahat asal selamat

ramai saudaraku yang baik telah dipijak

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
konflik motivasi cuba medatasi
positif dan benci jadi inspirasi pagi

peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
halang biar keduanya muka cantik
soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
lebih hina dari zina

lu bikin dosa ku bikin prosa
testosterone testarosa
citacita sosa kl kl kosa nostra
jalan berliku ku harung roller coaster
gah sentosa tiada penyesalan
luas pandangan jauh dah berjalan
tak sempurna masih ada kejanggalan
gagal merancang, merancang kegagalan

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
turun bukit pucat dengar tiga miaww
kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau
tolak pintu gua tiga kerat tenaga
kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
menang dengan otak tak mesti dengan pedang

sebelum jadi bangkai ikan koi renang renang
pura pura salah jawapan untuk naik berang
panggil lima kawan atau biar pergi laju
risaukan pekara remeh kita tak akan maju
muka sama hijau hati siapa tahu
merah dah menyala pasti mati siapa mahu
gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja

panjat pokok buluh cari tukun air terjun
naik sampai nampak dah terpegun turun
tiga ular ikut lompat atau paut
kalau lari mati jika jerut maut

awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

puisi hati mu... hati mu puisi
palu hati ku palu hatiku

kulit tak besalin walau saling ganti baju
pandang sini pandang sini
ku berbahasa baku kata kata nahu
himpun jadi satu
mantera beradu dengan irama dan lagu

akhirnya sempurna....


Download Lagu Mantera Beradu - Malique feat. M Nasir

Baca seterusnya...

7.30.2008

Insuran "Barang Baik" Anda

Wednesday, July 30, 2008 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:

Baca seterusnya...

Aiskrim Terbaru Dipasaran

Wednesday, July 30, 2008 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
pompuan atau gay mesti suka aiskrim keluaran terbaru nie. hehe.. :)














Baca seterusnya...

Hadiah Merempit

Wednesday, July 30, 2008 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

Fara Fauzana Bertudung??

Wednesday, July 30, 2008 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Setelah Maya Karin memakai tudung dalam iklan Celcom, kini Fara Fauzana pula...


salah satu iklan nescafe di Kelantan.


Baca seterusnya...

7.28.2008

New Honda City??

Monday, July 28, 2008 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Adakah ini model terbaru Honda City yang dikatakan akan dilancarkan pada disember 2008 nanti? Sama-samalah kita tunggu...
Baca seterusnya...

Papar Entri Popular

Monday, July 28, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Satu lagi widget yang menarik dan berguna untuk diletakkan di blog anda iaitu widget papar entri popular. Widget ini akan memaparkan entri² anda yang paling banyak mendapat komen dari pembaca blog anda. Dengan ini pembaca² yang lain, akan turut membacanya. Dari situ anda dapat menilai entri bagaiman yang diminati oleh pembaca blog anda.

Anda boleh mendapatkan widget tersebut di blog ini bloggerbuster.com.

Selamat Mencuba!
Baca seterusnya...

MangkukTingkat.com


Anda lapar dan belum makan tengahari lagi ?
Anda malas memasak dan malas keluar untuk membeli makanan?
Anda mahu makan masakan melayu tetapi makanan tersebut dihantar ke tempat keje anda atau ke rumah anda?

Mungkin mangkuktingkat.com mampu memberi jawapan kepada permasalah anda diatas. Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang mangkuk tingkat di www.mangkuktingkat.com.

Apa yang menariknya, anda boleh membuat pesanan secara online. Tidak hairanlah ia juga digelar nasi internet. Memang mengikuti arus kemodenan. Zaman dah berubah,Dunia dah maju..hehe..

Secara jujurnya, aku belum mencuba lagi. Dan mungkin aku tidak mencubanya, kerana aku nie cerewet pasal makan. Rata² masakannya, aku tidak boleh makan kerana aku memang tidak boleh makan masakan berlaukkan ikan, hanya beberapa jenis sayur saja aku makan.

Kalau anda merupakan seorang manusia yang semua jenis makanan anda sebat, anda boleh mencubanya!

Selamat Mencuba!
Baca seterusnya...

7.27.2008

Rated Your Blog

Sunday, July 27, 2008 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Sesetengah blog mengandungi perkataan² yang tidak elok untuk dibaca oleh kanak². Ada juga yang mengandungi artikel² yang menyentuh sensitivi seseorang atau kaum. Anda boleh rate kan blog anda samada blog anda sesuai untuk bacaan umum atau perlu pengawasan ibu bapa.



anda boleh rate blog anda disini -> what's my blog rated?

Mudah saje. Masukkan URL blog anda kemudian tekan butang "rate it" . tadaa..

Satu paparan imej akan dipaparkan menyatakan rate blog anda. Turut disenaraikan perkataan² yang menjadi sebab kenapa rate blog anda sebegitu rupa. Lihat gambar di atas setelah aku rated kan blog ini.


Selamat Mencuba!

Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik