7.26.2008

Lawak 18SX

Saturday, July 26, 2008 by Mr Penyubiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Wanita lebih sejuk dari peti ais kerana ada barang yang belum sempat dimasuk, sudahpun keras!

Kajian mendapati bayi lelaki lebih manja dari bayi perempuan. Bayi perempuan paling lama menyusu hingga 2 tahun tapi bayi lelaki menyusu hingga ke tua.

Petua isteri, kalau mau tau suami dah main dengan pompuan lain, bila balik rumah, rendam suami dalam bath tub. Kalau buahnya terapung, hukumnya sah 'air' sudah buang...

Beza wanita & gajah - gajah ditembak dulu baru rebah, wanita rebah dulu baru ditembak. Beza lelaki & gajah - gajah kepalanya berbelalai, lelaki belalainya berkepala.

Inilah doa isteri jika kemaluan suaminya disengat tebuan. "Ya Allah, hilangkan kesakitan yang ditanggungnya, tapi kekalkanlah bengkaknya, Amin...."

Sesungguhnya orang-orang yang bangun dan mandi di subuh subuh hari adalah orang orang yang mengerjakan bininya malam tadi...
Baca seterusnya...

7.25.2008

Gadis Cantik - Ressa Herlambang

Friday, July 25, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Gadis Cantik - Ressa Herlambang

Tak kupercaya saat diriku melihat dirimu
Berjalan indah di depan matamu
Terdiam mengikuti langkahmu
Siapakah dirimu oo?

Ku tak tahu mengapa ragaku diam membisu
Bergetar dadaku dekat denganmu
Terhanyut merasakan cintamu
Siapakah dirimu oo?

Hey gadis cantik dekatlah denganku
Ku ingin kau tahu ku jatuh cinta padamu
Hey gadis cantik janganlah kau ragu
Katakanlah padaku siapakah dirimu?

Ku tak tahu apa maksudmu
Yakinkan dirimu cinta padaku
Ku tak tahu apa jawabku
Yakinkan diriku cinta padamu

Ini hatiku detak jantungmu
Hanya untukmu hanya untukmu
Ini cintaku percaya padaku
Hanya dirimu satu dalam jiwaku

Tak berdaya saat mataku menatap matamu
Ku ingin kau menjadi kekasihku
Maukah kau menerima cintaku
Maukah dirimu oo?

MEnerima satu cinta yang telah kuberikan
Bersama denganmu dalam hidupku
Merasakan kedamaian nafasku
Maukah dirimu oo oo?

Download Lagu Gadis Cantik - Ressa Herlambang

Baca seterusnya...

Bawa Ku Terbang - The Fabulous Cats

Friday, July 25, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Bawa Ku Terbang - The Fabulous Cats

Mata Ke Mata..
Ke Hati..
Hati ke Hati..
Hati Hati..

Bibir Ke Bibir..
Bicara Janji..
Janji Ke Janji..
Jadi Hujan…

Rindu ke Rindu..
Termimpi mimpi..
Hari Ke Hari..
Nanti di nanti..
Menanti Pasti..
Pasti Disisi..
Sisiku Kini..
Ternanti nanti..

Bila diceritakan tentang cinta
Segalanya muncul sekelip mata
Semuanya di depan matanya dia
Makan tidur pun tak lena

Dia… cinta…
Dia… sayang…
Aku… dicinta…
Aku… disayang…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya..

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Kita berdua kian bermesra
Rindu makin membara
Kita berdua bermain kata
Pasang surut tak endah

Dia… cinta…
Dia…. sayang…
Aku…. dicinta..
Aku… disayang…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya…

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Mata hati jiwaku…
Seluas langkah di
Sebesar cubisan
Namun segitiga bermuda

Ku ganti sungai merah
Dengan darahku
Rinduku meragutkan
Kehangatan cinta kita

Mungkin tidak sehebat mana
Ku di pertikaikan kasih
Ku bukan tempat dua ketiga
Di hati ku cuma kau yang satu
Seterusnya nyatanya hanya
Dirinya jiwanya
Jiwa ku rentas benua
Warna angkasa cinta
Cintalah kamu…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya…

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Download Lagu Bawa Ku Terbang - The Fabulous Cats

Baca seterusnya...

Bidadari - Silent Scream

Friday, July 25, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Bidadari - Silent Scream

sinaran mentari membelai wajah lenaku
tersenyum merasakan
nur kehadiranmu mewarnai hidup ini

senyuman dah tawamu melayani mindaku
detik masa tak disedari
saat berlalu hilangnya hari
malam menjadi teman hatiku
kumimpikan

*chorus
kau bagai bidadari
sentiasa di hati
dikaulah ratu hatiku
kasih sejati kan kekal abadi
kisah cinta kau dan aku

walau layu bunga hayatmu
ku yakin kita bersama semula
di syurga

sinaran mentari membelai wajah sepiku
walau hibaku terkenang
nur kehadiranmu
tak pudar dari ingatan

senyuman dah tawamu masih mekar dihati
meski detik kita bersama
telah berlalu bagaikan siang
malam menjadi teman hatiku

ulang *chorus

ku doakan bahtera kasih
merentas lautan tanding
biar dihanyut arus masa
melayarkan rinduku padanya


ulang *chorus 2x

Download Lagu Bidadari - Silent Scream

Baca seterusnya...

Jangan Pernah Selingkuh - Angkasa

Friday, July 25, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik lagu Jangan Pernah Selingkuh - Angkasa

Jangan Kau Dustai Aku
Jangan Kau Sakiti Aku
Bila Kau Cinta Padaku

Jangan Kau Bohongi Aku
Jangan Kau Lukai Aku

Bila Kau Sayang Padaku

Reff:

Tanpa Ku Tahu Salahku
Tanpa Ku Tahu Dosaku
Kau Berbuat Semaumu

Jangan Pernah Kau Selingkuh
Jangan Pernah Kau Mendua
Bila Kau Memang Cintaku

Uhuuuuuu4x

Uhuuuuuu4x
Jangan Kau Dekati Aku
Jangan Kau Merayu Aku
Bila Kau Terus Begitu

Buanglah Sifat Burukmu
Buang Semua Egomu

Karna Ku Tak Suka Itu

Back To Reff:2x

Uhuuuuuu4x

Uhuuuuuu4x

Download lagu Jangan Pernah Selingkuh - Angkasa

Baca seterusnya...

Hey Wanita - Zila AF4

Friday, July 25, 2008 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,


Lirik Lagu Hey Wanita - Zila AF4
Download Lagu Hey Wanita - Zila AF4


Hey Wanita
Dengar lagu nyanyianku

Aku dah tahu semua tembelangmu
Jangan kau cuba nak selindung
Di balik awan yang putih
Engkau cuba sedaya upayamu
Selagi mampu kau berlakon
Lakunan cerita cintamu

Tapi kau tak bisa tembusi jiwaku
Kerana sikap mu menggambarkan dirimu
Tiada ruang lagi terbuka untukmu
Semakin jauh ku lihat kamu

***chorus***

Dengar semua wanita di dunia
Jangan terpedaya dengan kata-kata
Si buaya selalu menunggu mangsanya
Harus kita bina perangkapnya

Dengar semua lelaki di dunia
Jangan sangka kita insan paling lemah
Semua wanita ada kuasanya
Jadi fikir dulu oh lelaki

Jadi
Belai dan manjakan diriku
Hatiku bisa jadi lembut
Jika kau jujur pada ku

Moga
Lagu ini bisa ceritakan
Kinginan hati wanita
Semua wanita didunia
Itu saja yang harus engkau berikan
Jujur pada kata pada hati

Hey Hey Hey
Hey Hey Hey

Hey Wanita
Hey Wanita


Ulang ***chorus*** 2x



Baca seterusnya...

Tukar Icon Blog Anda

Friday, July 25, 2008 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Anda sudah bosan dengan icon blogspot pada blog anda?

Anda mahu mempunyai icon yang cool untuk blog anda?

Caranya senang saje

1. Anda perlu create atau cipta atau ambik kat mana² icon yang anda rasa cool untuk dijadikan icon blog anda. ( *.ico )

2. Anda perlu upload icon tersebut ke dalam server anda atau hosting gambar. (etc. ripway.com)

3. Anda login ke account blogspot anda dan pilih layout - edit html.

4. cari kod html ini ->





5. Kemudian cut & paste code dibawah ini selepas kod html diatas.





* JANGAN lupa tukarkan URL tersebut kepada url icon anda.



6. Selepas selesai semuanya, refresh kan blog anda. icon blogger anda sepatutnya sudah bertukar kepada icon cool anda!



Sebelum


Selepas







Selamat Mencuba!





Baca seterusnya...

Papar Komen Terkini

Friday, July 25, 2008 by MR Penyubiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Template yang ada di blogspot tidak menyediakan widget yang memaparkan komen terkini. Untuk mendapatkan widget sebegini, anda perlu mendapatkan dari website yang lain kerana blogspot tidak menyediakan widget² sebegini.


Untuk mendapatkan widget Papar Komen terkini, anda boleh mendapatkannya di blog blogger buster. Ada tool disediakan untuk menghasilkan widget ini. sungguh senang sekali!


Selamat Mencuba!

Baca seterusnya...

7.21.2008

10 Tips Agar Tidak Bosan Semasa Di Dalam Lift

Monday, July 21, 2008 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Bagi mereka yang sentiasa menggunakan lift , tambah² lagi anda mahu naik ke tingkat yang teratas, tentu boring berada dalam lift kan? apatah lagi lift tersebut bergerak perlahan. Ini ada tips² untuk anda yang kebosanan apabila berada di dalam lift.
  1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..
  2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".
  3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.
  4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?
  5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...
  6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.
  7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".
  8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"
  9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.
  10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop. 11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah area SAYA"

credit : lawakjenaka.com
Baca seterusnya...

7.20.2008

Backup Blog Anda

Sunday, July 20, 2008 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Sudahkah anda membuat backup blog ada?
Bagi yang mempunyai hosting sendiri, mungkin selalu melakukannya. Tapi bagi mereka yang menggunakan perkhidmatan blog percuma seperti blogspot, mungkin anda tidak pernah membuat backup.

Ada beberapa cara untuk membuat backup, menggunakan software atau secara online.

1. Software




Anda boleh download software tersebut disini. Install. Interface software tersebut simple sahaja, dalam beberapa minit anda sudah mahir menggunakannya.


Oleh kerana software tersebut masih dalam version beta, anda boleh mengikuti perkembagan software tersebut disini.


2. Secara Online




Anda tidak perlu mendownload software dan tidak perlu memasangnya. Just go to this website. Anda perlu register dulu sebelum boleh menggunakan perkhidmatan backup yang disediakan. Antaramukanya very friendly. Tidak susah menggunakkannya.


Cuma apabila anda mahu restore semula, anda perlu subscribe kepada premium user. yang mana sudah tentu kena bayar lah. tu yg leceh skit tu.



Aku prefer guna software. Sekarang ni aku tengah play a round software tersebut. Setakat yang aku cuba, nak backup no problem. boleh backup semua posting dalam satu fail atau satu posting satu fail. cuma bahagian restore nya, tak boleh restore semua posting. kena restore satu². mungkin lepas nie diorang upgrade lagi software nie. takpe, kita tunggu.



Selamat Mencuba!




Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik