7.12.2008

Aku Lebih Tahu - Mila AF5

Saturday, July 12, 2008 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik lagu Aku Lebih Tahu - Mila AF5



Ku tahu
Kau bukan lawan untukku
Sampai aku harus cemburu
Fikirkan dirimu

Bukan mahu
Cuba dabik dada denganmu
Siapa dia kasihku
Aku lebih tahu

Luar dan dalam
Tiada rahsia
Lafaz dan diam
Dah pun ku bacanya
Langkah dan ragam
Hanya mencinta bahagia


Dalam cinta harus saling percaya
Dalam cinta harus berani pasrah
Dalam cinta harus janganlah goyah
Dalam cinta harus sejiwa

Dalam cinta harus saling percaya
Dalam cinta harus berani pasrah
Dalam cinta harus janganlah goyah
Dalam cinta harus sejiwa
Saling percaya

Ku tahu
Kau bukan lawan untukku
Sampai aku harus cemburu
Fikirkan dirimu

Bukan mahu
Cuba dabik dada dgnmu
Siapa dia kasihku
Aku lebih tahu

-Ulang chorus



Baca seterusnya...

Yovie & The Nuno - Menjaga Hati

Saturday, July 12, 2008 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik lagu Yovie & The Nuno - Menjaga Hati


masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling

reff:
biarkan aku menjaga perasaan ini, ohh
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
kau menjaga, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

repeat reff

andai akhirnya
kau tak juga kembali
aku tetap sendiri
menjaga hati

repeat reff [3x]

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu




Baca seterusnya...

Releaselog | RLSLOG.net

Saturday, July 12, 2008 by MR Penyubiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Releaselog merupakan satu blog informasi tentang movie² terbaru yang siap sedia untuk didownload. Bukan saje movie, crack games, lagu² dan episod bersiri terkini.

N3 sentiasa diupdate setiap masa 24/7 . terdiri dari ramai editor yang bersedia untuk mengulas sesuatu movie dan memberikan link untuk didownload.

Sangat useful kepada mereka² yang suka mendownload movie menggunakan torrent (seperti saya). Dari ulasan tersebut , anda boleh buat pilihan samada hendak mendownload atau tidak. Kerana ulasan tersebut sentiasa memberitahu sinopsis tentang movie tersebut, keadaan visual dan audio samada best atau tidak.

To me, rlslog.net is very very useful !

rlslog.net
Baca seterusnya...

7.09.2008

Online Grafik

Wednesday, July 09, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Suka dgn post-it diatas? Anda boleh mencuba di Itypeit.net

Banyak lagi pilihan grafik yang boleh anda pilih. Ada post cinta, ada romatic ecard.

Selamat Mencuba!
Baca seterusnya...

EOE Online

Wednesday, July 09, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Anda pernah dengar laman web ini?


Laman web ini merupakan satu laman yang menawarkan perkhidmatan yang sama seperti kedai² photo. Bezanya, ia ditawarkan secara online. Kiranya kedai photo maya lah. Tapi kompeni ini juga mempunyai kedai photo sebenar dan banyak cawangannya.

Dengan adanya laman web ini, pelanggan mempunyai pilihan untuk menggunakan servis ini secara online instead of pergi sendiri ke kedai tersebut. Jimat masa dan tenaga.

Anda boleh membeli kamera, print photo dan macam² lagi seperti yg anda mahukan daripada sebuah kedai photo.
Apa yang menariknya, mereka sedang mengadakan promosi print photo 4R dgn harga Rm0.30 dan 5R dgn harga RM0.50. murahkan?? hurry! grab it !

Anda juga boleh sertai contest yg disediakan dgn hadiah² yg menarik.

Selamat Mencuba!

Klik link ini --> EOE Online.

Baca seterusnya...

Newspaper Clips

Wednesday, July 09, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,


Baca seterusnya...

Buronan Cinta - The Lima

Wednesday, July 09, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Buronan Cinta - The Lima



Banyak sudah yang menegur,

Nanti aku kan tersungkur,

Dengan gaya ku menggoda
Setiap perempuan di mata,

Tapi dunia cukup besar,

Untuk simpan rahasia
Sudah terjerat baru terasa bagai,Oh..


(Chorus)
Oh buronan cinta,

Terjepit di antara,

Dua pacar berbeda,

Pada waktu yang sama
Yang kiri belum tutur,

Kanan juga begitu,

Lebih baik ku lari,

Cari pacar yang baru

Aduh.. aku buronan cinta.Aduh.. aduh..

Puas si cari gadis sempurna,

Tapi belum ku jumpa,

Semua punya kekurangan
Jadi kutambah pilihan,

Bagaimana mereka tahu,

Semua rahsiaku
Demi kebebasan biarlah bergelar,Oh…
(repeat Chorus)

Aduh.. aku buronan cinta.Aduh.. aduh..Ku buronan cinta

Sampai kapan ku begini,

Ku sendiri pun tak pasti,

Mungkin ku begini sampai ke tua
Oh.. oh oh oh oh.. aku..
(repeat Chorus)






Baca seterusnya...

7.08.2008

Stacy - Aku Stacy

Tuesday, July 08, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Aku Stacy - Stacy

Lidah kukelu dan minda ku membeku
Semangat kuhilang entah ke mana
Dari pagi sehingga malam datang menjelma
Congak posisi diri

Macam-macam cara tuk kulepaskan raga
Dari berterusan ku disakiti
Engkau yang belagak bagai raja di istana
Jadikan ku sang abdi

Mau saja…aku melepaskan diri dan terus berlari
Boleh saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja …ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar ku sedia terkunci

Difikir-fikir mengapa harus takut
Sedang asalnya ku yang berkuasa
Biarpun aku Stacy bukannya permaisuri
Harga diriku tinggi

Engkau sekadar datang menumpang saja
Telah terbongkar sifatmu pendusta
Engkau yang belagak bagai raja di istana
Jadikan ku sang abdi

Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari
Boleh saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja…ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar kusedia terkunci

Umpama perang
Umpan perlu dikorbakan
Demi mencapai maksud dan tujuan oh…
Perasaanku terpaksa menjadi taruhan
Akhir nanti engkau akan pasti aku tawani





Baca seterusnya...

7.07.2008

TOYOL - AZNIL HJ NAWAWI

Monday, July 07, 2008 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels: ,

Lirik Lagu Toyol - Aznil Hj Nawawi

TOYOL, dia datang padaku berlari-lari
TOLONG, kemanaku kan pergi
TOYOL, kenapa pula aku yang kau cari
TOLONG, rupanya hodoh wow.. wow.. wow.. wow

Kepala botak,matanya terbeliak
Giginya bertaring,merata-rata
Ee...seramnya,ku melihat rupanya
Melambai-melambai,ketawa pula
Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu

Wahai toyol jangan ganggu
Badannya montel, comel perutnya buncit
Terkedek-terkedek, tertonggek-tertonggek
Ee tajamnya, taring dan juga kuku
Mencari-mencari, jari kakiku
Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu

Wahai toyol jangan ganggu
Padamu toyol sebenarnya, ku tak rasa takut
Sengaja aku bersembunyi, menggeletarkan lutut
Pergilah toyol jangan ganggu
Manalah ada duit disaku
Mana, mana, mana ada

TOYOL, dia datang padaku berlari-lari
TOLONG, kemanaku kan pergi
TOYOL, kenapa pula aku yang kau cari
TOLONG, rupanya hodoh woooow

Kakinya kontot tapi larinya kencang
Menghambat-menghambat, dari belakang
Ee kuat pukulan buku limanya
Menghentak-menghentak, sakit kepala
Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Tiba-tiba aku, rasa sakit di kepala
Ku terjatuh dari katilku
Sungguh besar benjolnya
Rupa-rupanyaku bermimpi
Tidur tadi aku tak basuh kaki
Mimpi, mimpi, cuma mimpi

TOYOL, jika kau datang lagi ke dalam mimpi
AKU, ajak engkau menari
TOYOL, jika kau ada lagi di zaman ini
AKU, ajar engkau menyanyi



Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik