9.02.2008

Jaiku

Tuesday, September 02, 2008 by Mr PenyuBiru ·
Labels: , ,


Aku baru tahu pasal Jaiku nie melalui blog amanz.my.

Setelah sekian lama Google membeli Jaiku, salah satu servis mobile-blogging sama seperti Twitter, kini Jaiku secara rasminya telah berpindah ke server Google. 

Selain daripada itu, Jaiku masih menyokong sistem SMS, dimana anda akan mendapat SMS setiap kali rakan anda mengemas-kini profail mereka. Baru-baru ini, Twitter telah menghentikan servis SMS mereka disebabkan kos yang amat tinggi ditanggung oleh mereka. Mungkin Jaiku boleh meneruskan perkhidmatan SMS mereka kerana mereka ditanggung sepenuhnya oleh Google.  (sumber dari blog amanz.my)jaiku.com


Dan aku tanpa segan silu selamba jer mintak amanz invite aku tu join Jaiku nie. Setelah join Jaiku nie, setelah explore secara serba ringkas, aku dapati Jaiku nie lagi cool dari twitter! lagi cool bro! hehe..

Sekarang nie Jaiku masih tidak membuka keahliannya kepada umum. Sesape yang nak join, perlu diinvite oleh mereka yg dah join seperti aku ini. hehe..

Kalu rase berminat nak join Jaiku, bleh emelkan emel address korang kat aku at penyubiru add gmail dot com . nanti aku sendkan invitation tu kat korang.


Selamat Mencuba!

_

0 comments:

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik