5.03.2010

Tips Dari Supervisor Stesen Minyak Petronas

Monday, May 03, 2010 by Mr PenyuBiru ·
Labels:




ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas selayang....

masa tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lebih murah dari dulu kan?kan?

aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 2.70 sen kat pam minyak jadi 1.98 atau suka ati korang la nak letak berapa sen.

mula2 mmg aku tak percaya,tapi lepas cuba skali terus aku percaya.

Mula-mula
  1. Korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun.dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam yang korang pilih. x kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV sudah le.
  2. Korang gi balik kat pam korang tu, dan JANGAN angkat nozel lagi.
  3. Kat pam tu kan ada dua punat2 utk nombor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer harga la
  4. Korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi
  5. Then korang tekan ENTER - 3x
  6. Then korang tekan '0' , '0', '1', '9', '8' (1.98 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka
  7. Pastu korang tekan ENTER - 3x sekali lagi
  8. Tekan butang CLEAR - 2x
  9. Then korang tekan berapa puluh korang nak isi
  10. Tekan ENTER lepas dah masukkan nilai isian

pastu... supervisor petrol pam datang jumpa korang..







"woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!"



so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 2.70 seliter...

dah gi buat keje!!

Har..har..har...


ps : takkan aku sorang je yg terkena kan.hehe..

1 comments:

Ain Suka Biru said...
Monday, 03 May, 2010

hampeh~
hahahaha

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik